Луто!

• Креатор на темата Креатор на темата Apash
  • Време на започнување Време на започнување

Луто?!

• Обожавам луто!

Гласови: 203 73,0%
  • Мразам луто!

Гласови: 75 27,0%

• Вкупно гласачи
    278
Лут буковец, чили, бибер....сеее можее. Ама нај сласни ми се феферонки ммм....

Може помалку...тоа што лути во уста ништо не е во споредба со пропратниот ефект во долниот дел од телото:kesa:

Не сум нешто посебно по лутото. Пиперки не јадам, бибер може понекогаш. Единствено буковец што јадам ама можам и без него да поминам.

Не јадам малку луто... јадам само ако многу лути...

значи да :) сум по лутото, и многу ми е ќеиф кога си поткаснам нешто што гори :)

Побудалев од луто прееска,целата усна шуплина ми гореше.И реков повеќе не јадам,ама се предомислив кога се смирив :pipi:

Не јадам луто,може некогаш ама тоа е само ајварче и кечап пикантно лути!

Обожавааааамм.. Со се можам да го јадам

Не мразам луто, но бидејќи имаше опции само "Обожавам луто" и "Мразам луто", гласав за "Мразам луто" бидејќи ретко јадам (скоро никогаш), а не сум ни блиску до да го обожавам. :)

Обожавам луто но со мера да е.Посебно феферони и зачини...

Зависно од времето, рецепторите за вкус ми се различно расположени....така некогаш и од 'индонезиско луто' немам гајле, а друг пат пак се осекам дека и од обичен пикантен кечап ке ми се скуват мозокот...:nesvest:
Али во главно, да....сакам луто многу и со мерак го јадам! :wink:

Сакам луто и тоа многу сакам но само во вид на зачин или нешто слично инаку не сакам.

Во секое јадење ставам нешто луто. Дали бибер, дали чили, дали буковска пипер не е важно, само да ми лути. Ми дава поубав вкус на храната:vozbud:

Јадам и обожавам луто, ама па после тоа......................:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom