Луѓе пијавици, крлежи...

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Мене искрено ми е жал за ваквите луѓе. Нив ите како им се потребни внимание, пажња.. Сигурно имале некакви трауми во детството па шо сега патат за внимание.
Иначе конкретно, имаме една ваква другарка на факултет, шо постојано се лепи, и сака да биди во центарот на вниманието а никој не ја рецка.
Искрено, мене за чупето ми паѓа малце жал, оти стално ко ќе се договараме негде да излезиме, таа седи и не` гледа, и вика: И јас ќе дојдам. И стално на сите му велам ако мислат нешто да прат или да се договарат, барем да не биди пред неа оти е стварно греота.

А како да се откачат тие личности?.. Хм.. Не знам, јас не би можела да и речам бегај нејќам да те видам. Ваљда со текот на времето сама ќе види дека не е воопшто добредојдена.

Кај мене нема многу филозофирање, тоа што го мислам му го акам во фаца и Game Over! Се однесувам добро со некој што заслужил, ама некој да ти е цело време на врат :nenene:

Јас имав таков личен случај со една “другарка“.Бевме 4 другарки,она дојде подоцна во друштвото и почна да се однесува како шериф и постојано беше залепена за останатите три,а мене беше решена да ме елиминира од друштвото.Едно време престанав да излегувам со нив,од причина што не ја поднесував,и ги знаев намерите.Сепак другарството со останатите 3 остана,како сестри сме,а она кога виде дека не може да не раздели и да ни расипе другарство,се повлече малку,но постојано одеше со нас,кај иде едната и она мора да е таму,а што е најтрагично само за себе збореше.Уауу тоа беше пеколен период.На крај веројатно сфати дека не е пожелна навистина и дека не ја шиша никој и престанавме да комуницираме.
Убаво е човек некои работи сам да ги увиди.Најубаво е така.Ако не,избегавање,менување број...Има разни методи,се зависи од особата и колкава е нејзината намера да се лепи и да биде замор.:)

Ете истото ми се случи на мене ама баш истото(тоа болдираното поготово) Desire има погоре кажано шо и како беше...
Најпрво бевме јас и мојата најдобра другарка.Подоцна на друштвото се приклучија Дизајр и таа “другарката“. И потоа се деси се тоа што е болдираното погоре

Прво пробувам со игнорирање... Ако не сфати дека е игнориран, и дека се обидувам да ми кажам без зборови дека е непожелен, превземам радикални мерки и му ја кажувам вистината ви лице.

И поубаво е веднаш да му кажеш така, а не да се правиш добар, зашто никогаш нема да се одлепи од тебе! Кога си груб со такви личности и кога ќе им кажеш да одебат, од прво се налутуваат, ама по некое време ти простува.

Ова го кажувам од лично искуство. Еден другар (ден денес сме другари) многу замараше, па морав да му кажам fuck off. Прво ми беше лут, ама по некое време ми прости и се смиривме. Сега тој кога сака пак да замара, само му кажувам дека станува досаден, и тој веднаш прекинува. И немам проблеми со него.

Друг начин - на секој од друштвото му обрнуваш внимание, само пијавицата ја игнорираш. Ако ти се обрати, дури реагираш и дрско, веќе трпеливоста те напуштила и се надеваш дека со игнорирање ќе сфати дека треба да ти се тргне од кожата. Но, секако дека тоа нема никакво влијание врз него.

Јас немам такви луѓе во моето секојдневие, но чат-пат ги имам. Што правам со нив? Ништо, ама баш ништо. Премутава сум за директно да им кажам да ме остават на раат, па си вријам во себе, си празнам батерии и откако ќе замине личноста ми доаѓаат солзи на очи од мака. После тоа својот насобран гнев го истурам на други невини луѓе, што апсолутно не е во ред, но што можам ...
Туку тој вториот предлог половично го користам, со игнорирање и придавање важност на се` друго околу личноста. Но залудно е кога имаш навистина напорни луѓе, едноставно залудно е!
Незнам кој е вистинскиот начин за да се тргнеш од нив. Ако некој од просто игнорирање не сфаќа, сигурно не е целосно во ред и нема да сфати ни со ќотек.
Исто така, нелогично ми е, но понекогаш и јас ги жалам. Ги жалам затоа што како такви не верувам дека имаат вистински другари/ки, а со тоа ни многу други важни работи. Сигурно понетрпеливи луѓе од мене ги малтретираат, омаловажуваат, се заебаваат со нив, што не е за осудување исто така.
Многу комплицирана ситуација, која нема решение, барем за мене.:toe:

Нема досадни и напорни луѓе, има само затворени личности кои не сакаат да се потрудат од соговорникот да го извадат најдоброто.

Сите ние имаме маани... некој е грд, некој е глупав а некој тешко социјализира и не ги разбира начините за фина комуникација. Не знае да биде интересен за соговорникот. Но ако има шминка за лицето на грдиот, секако има начин и напорниот да се претвори во фин.

Најчесто се бара искреност кон нив. Но, да се биде искрен со нив на само, а да се ужива па макар и присилно во нивното друштво кога има повеќе луѓе во разговорот(Amicum secreto mone, palam lauda! - Ми се најде во прав момент латинскава). Тие луѓе најчесто се фини и прифаќаат сугестија, и се прекрасни личности, но само ако знаеме да ја канализираме нивната желба за дружба.

Е сега, психолошкиот проблем на ератоманите... не би знаел дефинитвно како се решава, освен со катадневно докторско надгледување.

Леле мене многу ме нервираат таквите луѓе.А повеќе такви ми се имаат закачено.Јас директно одам на втората опција т.е. опција игнор која најчесто и не ми успева и на крај, кога после еден долг период на игнорирање, веќе не можам да издржам преминувам со употреба на грубиот начин и тогаш уште повеќе се нервирам затоа што јас таква напукана се трудам на секој можен начен да ја отпукам дотичната особа а таа или тој безразлика накрај само ќе ми речат „ добра си ти, знам дека не го мислеше тоа што го кажа“ е тогаш веќе ми иде да пукнам од мака.Еееее неразбрани луѓе, па тоа ти е.

Nemam nekoe golemo iskustvo so vakvi luge,ama nedajboze da imam, mi se cini deka najprvin ke probam "kako na zaebancija" da im recam deka se dosadni,deka nikoj ne gi vika itn.Ako ova nisto ne im znaci,togas bi odela na vtor cekor- ignoriranje i ladno odnesuvanje,kako voopsto da ne go zabelezuvam nivnoto prisustvo.I veke vo kraen slucaj,ako nisto od ova ne gi osvesti,bi im ja kazala vistinata v oci.Poarno da mi se nalutat i da ne mi zboruvaat otkolku nonstop da se nerviram i da gi trpam.

Како прво, да почнам од себе. Никогаш не останувам во друштво кое си има свои граници и си тераат свој муабет. Се повлекувам и продолжувам понатаму и не се вртам назад.
Не сум затворен тип, секогаш обрнувам внимание ако улета нова личност околу мене ама ако замара прво иронично и одвраќам а потоа ако не престане вртам грб и ја препуштам на некој со појаки нерви :)
А пијавици околу мене има многу, и сега за сега ми делува техниката на игнорирање ама џабе кога другарките мои не ја применуваат, така да се врткаат околу моите другарки А ЈАС СУМ СО НИВ па така да пак сум со пијавиците ууууф. Ги ставам на mute кога зборуваат :) Имам неколку на факултет и еден кога излегуваме навечер. Можеби мора да постојат за да се постигне некој совршен баланас.

Што со досадните луѓе?

Што мислите за луѓето кои едноставно не можете да ги откачите зашто се досадни,,и колку повеќе ги одбегнувате тие уште повеќе ве замараат? Или пак имате ли пријатели кои се сами по себе досадни,,немаат смисла за хумор,,незнаат да се нашалат,,и во нивно друштво секој би си поминал досадно.Таквите луѓе обично имаат потреба некој да ги забавува ,,но што ако не сте расположени за тоа...Ме инспирира една другарка.............замислете седите негде на кафе и едноставно муабетот затајува и таа замолчува.....вие се обидувате да го активирате разговорот и добивате одговори само со да или не....не ли е тоа глупава ситуација? имате ли некој таков во близина??...Како се справувате со таквите личности...? Имате ли секогаш нерви да ја контролирате ситуацијата? Зарем не можат тие некогаш вас да ве расположат, наместо вие секогаш да ја трпите ладнокрвната фаца?
Јас искрено не поднесувам такви луѓе,,и тие ситуации ми се многу смешни........А вие???????
:smir::smir::smir::smir:

И јас не поднесувам такви ситуации,а за да ги откачиме таквите личности единствено што можеме да направиме е да им го кажеме тоа в лице,свесни дека ќе ги повредиме но сепак тие треба да се свесни дека на некој не му е пријатно нивното однесување и дека крајно време е да се променат :smir:

Ги споив двете теми пошто беа индентични и избришав едно мислење кое апелираше за тоа.

Дискускијата може да продолжи тука.

Сите сме едно та исто, јбг, сеа мора да има и крлежи, болви, пијавици и такви слични називи како што сте ги категоризирале одредени луѓе.
Па монотоно ќе биде, нема да е интересно ако сме сите совршени, зар не? :)
Мора да има и такви на тапетат шо ќе се дисаат....
Е сеа, такви луѓе сум начекал во досегашниов мој живот, ко сите вие останати, колку толку сум знаел да ги проценам, арно ама истите тие самите со прстот на чело застанувале да подразмислат дека тие се тие, уствари шо луѓе се и сами си заминувале исто како шо и се појавувале спонтано, одеднаш, ненајавено....
Немало потреба од "ситуацијата е ваква, сваќаш ли?" :)
Ама па без тие хард кор случаите на кои треба да им црташ, не е интересна приказната! :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom