Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@Brav апчиња ќе можеш да препишуваш кога ќе завршиш медицински факултет и ќе работиш како доктор.
На форум не.
Заврши си ти и 27 факултети ако сакаш. Апчиња на форум не си препишуваме, особено не апчиња кои после кои не е безбедно да возиш на пример.. Така да чилА од кај знајш дека не сум завршил?
Апчето што решив ПАК да го спомнам и покрај тоа што Магде ме опомени е природна работа, хормон за спиење. Апчињата само помагаат за подлабок и поквалитетен сон и побрзо заспивање, не се седативи ниту пак се опасни. Се продаваат во аптека без рецепт. Во упатството (или гугле) си пишува за евентуални странични ефекти ако некој реши да ги зема.
Не гледам причина да ми го избришиш постот.
- променето од модератор
Заинтересиран сум за работава али појма неам ништо... Дали ова луцидново сонување е еден вид визуелизација само доживеано некако пореално?? Дали може со луцидно сонување да доживееш некои работи што не си ги доживеал реално или да доживееш некоја работа по втор пат па да промениш нешто??
не реков дека е исто.. знам дека луцидниот сон го доживуваш како реалност.. Само уште да има некое добро објаснување како да се оствари луцидното сонување па да пробаме нешто хахахне е ни приближнo истo, најдoбар пример за oбјаснвуање е а да земеш сега вo мoментoт и да визуелизираш какo јадеш јабoлка , а oткакo ке завршиш сo oваа визуализација , oди и изеди вистинска јабoлкаепа луциден сoн ти е какo вистински да јадеш јабoлка
за тoј штo ниакад не искусил луциден сoн изгледа смешнo, така да единственo ти oстанува да дoживеш вистински луциден сoн и да се убедиш!!
не реков дека е исто.. знам дека луцидниот сон го доживуваш како реалност.. Само уште да има некое добро објаснување како да се оствари луцидното сонување па да пробаме нешто хахах
Луциден сон е всушност сон во кој сваќаш дека сонуваш, и ако успееш да останеш во сонот, имаш потполна контрола над него...[DOUBLEPOST=1422808901][/DOUBLEPOST]Заинтересиран сум за работава али појма неам ништо... Дали ова луцидново сонување е еден вид визуелизација само доживеано некако пореално?? Дали може со луцидно сонување да доживееш некои работи што не си ги доживеал реално или да доживееш некоја работа по втор пат па да промениш нешто??
не реков дека е исто.. знам дека луцидниот сон го доживуваш како реалност.. Само уште да има некое добро објаснување како да се оствари луцидното сонување па да пробаме нешто хахах
Да ја вратам темава он топик.
Мислам дека најдов начин да предизвикувам луцидни сонови кај мене и мислам дека би работело кај сите...
Во денот неколку пати се запрашувам дали сонувам и си погледнувам во раката и ги бројам прстите, тоа веќе во навика ми прејде и кога сонувам често ми иди да ги бројам прстите на раката, и ако се повеќе или помалку од 5, сваќам дека тоа е сон и превземам комплетна контрола врз него...И што е најдобро идејава ми дојде баш на сон...
Од кога активно ја применувам техникава, 3 од 5 соништа ми се луцидни, а ги имав 3 ноќи по ред.![]()