LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
@IOsonoINTERISTA

Алтот гледај го како посебен дел од сите случувања. Како што рече Кристијан, некој умира подоцна некој порано. Тоа место глеј го како независно од времето. Значи Џек умре тогаш, после 20 години да речеме умрела Кејт итн. Али сите се сретнале таму. Само алтот се нема случено, другото се се случи.

Авионот беше тој што летнаа на крај, Џек као умре среќен што они го напуштија островот.

Стварно, не знам како можете да речете дека за џабе сте гледале. Ако не ви се допаѓал крајот, сигурно ви се допаѓале другите епизоди чим сте гледале. Па на крај краева не може се да биде на секому по ќејф. Мене не ми се допаѓаат некои настани во многу серии па ги гледам. Немаше начин да се објасни островот, многу се заплеткаа. А и да се објаснеше, 80% ќе бевме незадоволни. Боље вака. Остава простор за фантазија :)

Многу од вас не сте сфатиле,очигледно Лост не е за секој. Епизодата беше феноменална, е сеа вие ако сакавте разрешување на мистериите ке си почекате до декември па ке си го купите двд-то во кое има бонус од 30 мин Лост. Инаку јас сум задоволен од сите 6 сезони пред се првата, одлична музика во финалето, многу тажни моменти, Џек како и секогаш беше херојот. Е сеа то со чистилиште,рај,пекол ни е оставено како мистерија за самите да откриаме иако Кристиан мислам добро објасна.

Сликата на која Мерлин Менсон го нацртал Џон Лок. Очигледно ММ бил голем фан на серијата.

29851_423985485814_93211205814_5389329_4516076_n.jpg

@IOsonoINTERISTA

Алтот гледај го како посебен дел од сите случувања. Како што рече Кристијан, некој умира подоцна некој порано. Тоа место глеј го како независно од времето. Значи Џек умре тогаш, после 20 години да речеме умрела Кејт итн. Али сите се сретнале таму. Само алтот се нема случено, другото се се случи.

Авионот беше тој што летнаа на крај, Џек као умре среќен што они го напуштија островот.

Да да, претпоставувам дека тоа е тоа со Алтот, ама сепак ќе беше подобро сите под вода и одма Алт. Тоа ми беше муабетот.

--- надополнето ---

не го очекував ова од тебе

Биди поконкретен.

Не можеа апсолутно ништо полошо да одберат од недефиниран крај. Покрај разочарувањето кај фановите кои очекуваа одговори, докажаа и дека не знаеле кај тераат. Моја претпоставка е дека терале во некој правец, и се сплеткале со тајм-травелот и не можеле да ги поврзат точките. И на крај удрија на романтики.

Последната епизода не само што е врв на нелогичноста туку и поставува многу други прашања. Прво, што мајка бараше островот потопен под вода на почетокот на сезоната? Испадна евтин трик за да не дефокусираат. Потоа, кога умре Џек? На крајот на 6-та сезона или во пилот епизодата? Раната е на истото место. Ако умре во пилотот и се ова е негов задгробен живот, во кој треба да ги средува работите за да може да замине на некое подобро место, тогаш што бараше авионот на Лапидус во сцената, и како се познаваа многу луѓе меѓу себе? Ако умре на крајот на сезоната после борбата со Лок (пологично е ова, Бен му се извинуваше на Лок што го убил, демек живи биле) тогаш како Хуго, Кејт и Клер... се мртви? Бен исто... Или сите умреле па откако умреле се барале во АЛТ. Ако ја форсираа оваа варијанта требаше островот да потоне и сите да умрат.

Никој освен Џек и Флок не умре во последната епизода. Другите којзнае кога умреле. Гледај пак. И јас како и експерт, ова од тебе не го очекував.

Само предложив не ме убивајте одма. Пишав дека е пореална другата варијанта. Она со трските и со кучето има дирекна асоцијација со првата епизода. И уморен сум да дешифрирам повеќе.

Прво, што мајка бараше островот потопен под вода на почетокот на сезоната? Испадна евтин трик за да не дефокусираат.

E ова е нелогично.

Потоа, кога умре Џек? На крајот на 6-та сезона или во пилот епизодата? Раната е на истото место. Ако умре во пилотот и се ова е негов задгробен живот, во кој треба да ги средува работите за да може да замине на некое подобро место, тогаш што бараше авионот на Лапидус во сцената, и како се познаваа многу луѓе меѓу себе? Ако умре на крајот на сезоната после борбата со Лок (пологично е ова, Бен му се извинуваше на Лок што го убил, демек живи биле) тогаш како Хуго, Кејт и Клер... се мртви? Бен исто... Или сите умреле па откако умреле се барале во АЛТ. Ако ја форсираа оваа варијанта требаше островот да потоне и сите да умрат.

Џек умре на крајот.

Последната епизода требаше да одговори некои прашања, не да отвори нови. Ништо не и фали на епизодата во смисла на тоа дека е крај на едно дружење и така... ама не дава одговори никакви.

Е за ова не можам повеќе да се согласам.

Дали навистина оушеаник сикс се вратија после 3-та сезона или беа во некој АЛТ...

Навистина се вратија. Само алт беше нереално, другото се се имаше случено.

ова шо го зборите нема врска.значи сите као го чекаа џек да умре.значи џек умира последен.тоа значи дека усте у пилотот сите се мртви.другото се е машта.али уреду супер беше.камо да се вратат да напраат усе некоја сезона

Не можеа апсолутно ништо полошо да одберат од недефиниран крај. Покрај разочарувањето кај фановите кои очекуваа одговори, докажаа и дека не знаеле кај тераат. Моја претпоставка е дека терале во некој правец, и се сплеткале со тајм-травелот и не можеле да ги поврзат точките. И на крај удрија на романтики.

Последната епизода не само што е врв на нелогичноста туку и поставува многу други прашања.

Прво, што мајка бараше островот потопен под вода на почетокот на сезоната?

Затоа што така беше замислено. Треба ли да има некоја посебна причина? Зошто Хуго беше среќен? Зошто Соер беше цајкан? Зошто Лок заврши со девојката? Зошто Дезмонд се напи од скапото виски? Одговорот е дека во можеби таа цела замисла на среќен крај кој го заслужија/добија островот мора да биде потопен под вода.

Испадна евтин трик за да не дефокусираат. Потоа, кога умре Џек? На крајот на 6-та сезона или во пилот епизодата? Раната е на истото место. Ако умре во пилотот и се ова е негов задгробен живот, во кој треба да ги средува работите за да може да замине на некое подобро место, тогаш што бараше авионот на Лапидус во сцената, и како се познаваа многу луѓе меѓу себе? Ако умре на крајот на сезоната после борбата со Лок (пологично е ова, Бен му се извинуваше на Лок што го убил, демек живи биле) тогаш како Хуго, Кејт и Клер... се мртви? Бен исто... Или сите умреле па откако умреле се барале во АЛТ. Ако ја форсираа оваа варијанта требаше островот да потоне и сите да умрат.

Парафразирам :

Кристијан:Џек дете, ти си мртов, сите се мртви во еден предходен живот. Некој подоцна некој порано.
Хуго:Бен беше многу добар втор човек... Што значи дека Хуго и Бен се грижеле за островот по случувањата.

И како бе мислите дека умреле во пилотот?! Е од каде тогаш сеќавањата во АЛТ-от . Ако Алт-от е чистилиште и го чекаат Џек да умре во пилотот од каде тогаш сите спомени? Не размисли некој за ова?

Ова ми вика дека се што се случи на островот се случи. Сличноста на смртта на Џек беше еден симболичен начин на затворање на кругот. Тој со тоа осигура дека ќе можат да го доживет алт-от. Ако островот потонеше,а Џек не се жртвуваше немаше да го добиеме АЛТ и среќниот крај.

Последната епизода требаше да одговори некои прашања, не да отвори нови. Ништо не и фали на епизодата во смисла на тоа дека е крај на едно дружење и така... ама не дава одговори никакви. Толку малку кажува што и теоријата со вонземјаните од која се плашев е далеку подобра. И теоријата што ја имав на почетокот на сезоната за која сите се согласивме дека не е добра, ќе беше далеку подобра од ова.

А зошто мора се да се објасни. Зошто мора да име некоја теорија која ќе испадне точна? Зошто само не ја гледаме серијата како она што е.... Приказна, патешествие од 6 години на група луѓе.. Кој завршува со жртвување на еден човек за она што мисли дека е правилно. Зошто да не е среќен крајот?

Мотивите кои беа земени од играта требаше да се искористат. Требаше да биде борба помеѓу доброто и злото, со правила и со разврска. Што значеа сите оние правила на Бен, Видмор, Флок, Џејкоб...? Што значеше грабнувањето на децата, кој ефект го имаше тоа? Што беше светлината? Што ќе се случеше ако Смоуки го напуштеше островот?

А како сакаш овие одговори да ги добиеш? Што ќе се случеше ако Смоуки го напуштеше островот? За ова треба да ги киднапираш писателите и со пиштол в чело да ги натераш да ти напишат друг крај каде смоуки бега и ја убива Пени на пример. Или како што ја изгуби моќта. Смоуки бега сите други умираат на островот а тој си пие текили во Мексико?

Како тоа некои луѓе го напуштаа и се враќаа на островот? Дали навистина оушеаник сикс се вратија после 3-та сезона или беа во некој АЛТ... Веројатно можам да одговорам некои од овие прашања ако размислам, ама не ми се размислува повеќе.

Еве да пробам јас.Луѓето ја користеа подморницата. Новите правила на игра што ги постави Џејкоб му овозможуваат на него да може да замине за кратко.А за правилата. Еве да речиме тој што го чува островот ја има таа моќ да поставува одредени правила/менува.

Инаку што се однесува до серијата, не ми е криво што ја гледав. Уживавме долго време, убаво беше замислена. Немало серија која покренала толку дискусии. Секогаш беше интересно. Не заврши како што сакав, но и многу добри филмови не завршуваат како што сакаме. Не е премногу страшно. За спин-оф серии и слично не сум заинтересиран, се понатаму би било дополнително расипување на впечатокот.

И конечно, нема да бришам спојлери секоја недела. :)

Тоа е и целата поента. Мене ми беше многу жал кога заврши. Буквално скокав за време на моменти од последнава епизода. Кога на сите им се враќаа спомените и кога ги гледав сликите од минатите епизоди. Размислував за промените и патот на секој од главните ликови. Не знам... Мислам дека е нелогично да се мисли дека серијава беше за островот и мистериите. Па и малку смешно и глупаво...

Островот е како некоја платформа, театар,студио на животот.

Не велам дека не сум разочаран од необјаснувањето на некои работи. Ама знам дека е детинесто да очекувам се да ми се постави на сребрена чинија. И да оставиле нешто за нови серии/филмови, тоа не го гледам како негатива. Напротив мислам дека е одлично....

На тебе останува да одлучиш сега. Дали си Man of Science или Man of Faith?!

До утре може да се лажете дека серијата не ви била за островот туку за карактерите. Сигурен сум дека повеќе ве интересираше дали Џек ќе си ја најде љубовта и ќе умре среќен отколку што ќе се случи со островот, што е чудовиштето итн. И никој не очекува да му се даде се на сребрена чинија, али требаше нешто да се даде колку толку. Така да објаснувањето што ни остана е дека it is because it is. Добро објаснување нема што. Па кога ќе прочитам дека они уствари цело време го знаеле крајот. Мај асс. Им светнаа доларчињата во очињата и изнаставаа религиозни глупости.

Затоа што така беше замислено. Треба ли да има некоја посебна причина? Зошто Хуго беше среќен? Зошто Соер беше цајкан? Зошто Лок заврши со девојката? Зошто Дезмонд се напи од скапото виски? Одговорот е дека во можеби таа цела замисла на среќен крај кој го заслужија/добија островот мора да биде потопен под вода..

Ова ми вика дека се што се случи на островот се случи. Сличноста на смртта на Џек беше еден симболичен начин на затворање на кругот. Тој со тоа осигура дека ќе можат да го доживет алт-от. Ако островот потонеше,а Џек не се жртвуваше немаше да го добиеме АЛТ и среќниот крај.

А зошто мора се да се објасни. Зошто мора да име некоја теорија која ќе испадне точна? Зошто само не ја гледаме серијата како она што е.... Приказна, патешествие од 6 години на група луѓе.. Кој завршува со жртвување на еден човек за она што мисли дека е правилно. Зошто да не е среќен крајот?

А како сакаш овие одговори да ги добиеш?

Не велам дека не сум разочаран од необјаснувањето на некои работи. Ама знам дека е детинесто да очекувам се да ми се постави на сребрена чинија. И да оставиле нешто за нови серии/филмови, тоа не го гледам како негатива. Напротив мислам дека е одлично....

На тебе останува да одлучиш сега. Дали си Man of Science или Man of Faith?!

Е брат, како да ти кажам и тебе и на сите „што сте разбрале“... премногу го тупите сега. Ако сте вие задоволни од што не ви е одговорено ништо, не мора да бидеме и ние попростите.

1. Никако не можам да се согласам дека вака беше замислено. Вака дедо ми можеше да го смисли крајот.
2. Како тоа ако островот потонеше немаше да го добиеме алт крајот? АЛТ крајот испадна папочна врвца на серијата, се можеше да стои без него. Она од што зборувавме дека се плашиме кога почнаа со Алтот е дека Алтот нема да има никаква врска со остатокот од серијата и дека е важно само она што се случува на островот (мојата теорија која сите сакавме да не се случи). И што испадна? Алтот е група мртовци што ја бараат светлината? Зошто па крајот да не биде кога Џек го победува злото, се жртвува себеси, и Кејт и уште неколку живеат среќно до крајот на животот да речеме... на земјата. Како кога се вратија во 3-та сезона и сите бевме хепи. Ако вас ви значи нешто делот со мртовците, тоа е друга работа. Мене не. Апсолутно ништо.
3. Одговорите може многу лесно да се добијат, може да се најде некоја стара пештера на која некои мудри луѓе одамна запишале некои работи... Да се објасни што е тоа што го прави посебен островот, што е светлината, што е статуата, како настанал смоуки... работи кои ние глупавите и бедните по дух ги дискутираме 6 години додека Линделоф и Кјуз ветуваа одговори.
4. И не мора се да се објасни. Проблем е што ништо не се објасни.

Енивеј, не мора се да е на сребрена чинија. Едноставно моето мислење е дека серијата требаше да заврши со конечна разврска и демистифицирање на дел од мистериите. И не мора да се правите фраери и да ни држите лекции зошто баш дека вака требало да биде а инаку ќе било за мали деца. Што да правиме кога не сме толку паметни.

Е брат, како да ти кажам и тебе и на сите „што сте разбрале“... премногу го тупите сега. Ако сте вие задоволни од што не ви е одговорено ништо, не мора да бидеме и ние попростите.

1. Никако не можам да се согласам дека вака беше замислено. Вака дедо ми можеше да го смисли крајот.
2. Како тоа ако островот потонеше немаше да го добиеме алт крајот? АЛТ крајот испадна папочна врвца на серијата, се можеше да стои без него. Она од што зборувавме дека се плашиме кога почнаа со Алтот е дека Алтот нема да има никаква врска со остатокот од серијата и дека е важно само она што се случува на островот (мојата теорија која сите сакавме да не се случи). И што испадна? Алтот е група мртовци што ја бараат светлината? Зошто па крајот да не биде кога Џек го победува злото, се жртвува себеси, и Кејт и уште неколку живеат среќно до крајот на животот да речеме... на земјата. Како кога се вратија во 3-та сезона и сите бевме хепи. Ако вас ви значи нешто делот со мртовците, тоа е друга работа. Мене не. Апсолутно ништо.
3. Одговорите може многу лесно да се добијат, може да се најде некоја стара пештера на која некои мудри луѓе одамна запишале некои работи... Да се објасни што е тоа што го прави посебен островот, што е светлината, што е статуата, како настанал смоуки... работи кои ние глупавите и бедните по дух ги дискутираме 6 години додека Линделоф и Кјуз ветуваа одговори.
4. И не мора се да се објасни. Проблем е што ништо не се објасни.

Енивеј, не мора се да е на сребрена чинија. Едноставно моето мислење е дека серијата требаше да заврши со конечна разврска и демистифицирање на дел од мистериите. И не мора да се правите фраери и да ни држите лекции зошто баш дека вака требало да биде а инаку ќе било за мали деца. Што да правиме кога не сме толку паметни.

Епа се извинувам бидејќи мислам погрешно ме сфати. Тоа што го напишав можеби изгледа малку претенциозно ама не го мислев на тој начин. Ете нека остане на тоа дека сум задоволен како заврши серијата.

Но...

И јас умирам да дознам како и кој ја изгради статуата. Премногу бев разочаран кога долу во пештерата испадна дека има работи кои изгледаа дека ги изградил некој? Не викам дека се сум сфатил и дека се сум разбрал.

Туку сум едноставно задоволен од крајот. И ете малку ме разочаруваат коментарите на луѓето на кои по 6 години гледање на серијата на некој начин на крајов ептен се откажувате и “плукате“ врз крајот....

За тоа дали серијата беше за островот или карактерите не знам.... Не можам да кажам точно пошто ете некој може ќе се навреди и одбивам да кажам со сигурност. Кога подобро ќе размислам се што напишав предходно е само мое размислување. Не тврдам ништо...:smir: Ама тогаш зошто првата сезона мораше да гледаме Флешбекс за животот на преживеаните пред да дојдат на островот.Можеше да кажат само, Џек/хирург, кејт/бегалец, лок/човек во количка .... Не знам дали има филм/серија каде што карактерите се во позадина и цело време се фокусира не некој трет ентитет. Преку карактерите гледачите најмногу може да се поврзат со серијата....

И пак. Ова е форум за секој да си го напиште мислењето. Не грижете се нема да ве барам и да ве принудувам да прифатите ништо од она што сум го напишал.:smir: Im just sayin....

Туку сум едноставно задоволен од крајот. И ете малку ме разочаруваат коментарите на луѓето на кои по 6 години гледање на серијата на некој начин на крајов ептен се откажувате и “плукате“ врз крајот....

Добро, мене не ме разочаруваат никакви коментари, секој си доживеал на различен начин. Нормално е да дадеме мислење за последната епизода како и за сите други. Мене не ми се допадна ама и покрај тоа мојот впечаток за серијата останува непроменет: уживав цело време, прекрасна серија. Некои пак се каат што гледале поради крајот, и тоа си е лично чувство.

Инаку некој од актерите вчера во она што одеше пред серијата изјави дека е серија базирана на карактери. Тоа е ОК, во смисла на сите оние животни приказни што ги раскажаа за сите актери. Според мене, тоа е тоа што ја направи серијата голема. Првата сезона во која паралелно одеа приказните од минатото на патниците на Оушеаник беше полн погодок. Да не беше тоа, веројатно немаше ни да ја гледам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom