LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Сите слегоа од авионот, освен Дезмонд, него не го кажаа каде слегува. Да не е Џејкоб пак, затоа што Џејкоб ги допираше овие пред да одат на островот сите, сега пак го допре Џек кога се ракуваа... не знам ни јас, многу е ова... :). А плус и изчезна откако се врате Џек од кај Чарли

Да, апсолутно мислам дека е почеток на крајот, она во Авионот последица на потопувањето на островот и продолжува одтука. Само ни е паралелно нафрлено сега заради ефекти.

Иначе незнам за Смоуки, еден е Смоуки, има некоја финта, може овој треба да влезе во Темпл отелотворен во Лок или некоја слична, сега за сега неважна ситница.

Ситниците никако не можеме да ги погодиме ама овие крупните работи ќе се движат некако вака според мене...

ја неам глеано 6 сезона ама и по тоа шо видов шо сте пишувале пак нишо не разбрав шо ќе се деси:/

Што ли сакаше онаа даа му каже на Соер it work ама ШТО? Ако е за бомбата тогаш грешиме дека е flash back

Да, апсолутно мислам дека е почеток на крајот, она во Авионот последица на потопувањето на островот и продолжува одтука. Само ни е паралелно нафрлено сега заради ефекти.

Иначе незнам за Смоуки, еден е Смоуки, има некоја финта, може овој треба да влезе во Темпл отелотворен во Лок или некоја слична, сега за сега неважна ситница.

Ситниците никако не можеме да ги погодиме ама овие крупните работи ќе се движат некако вака според мене...

Дома кога рече Смоуки/Лок/Лошиот во црно, сигурно мислеше во темплот. Него надвор од темплот го држеше Џејкоб, затоа и кога разбраа дека е мртов кренаа паника и почна со таа земјата/правот да се покриват :). Е сега освен таа правта, и тие оградите го држат Смоуки, памтете на таа серија кога беа Кејт и Џулиет врзани двете, тогаш исто вака ги бркаше ама овие влегоа зад таа оградата и не можеше да влезе. Друго... има и др работи, ама после тоа :)

Што ли сакаше онаа даа му каже на Соер it work ама ШТО? Ако е за бомбата тогаш грешиме дека е flash back
Може дур била во несвест била во иднината, каде што ваљда биле заедно со Соер. Нели и треба да купиме кафе му рече. Слично како Дезмонд што патуваше низ времето.

Да, имаше и со некои листови (околу кабината на Џејкоб) пред некоја сезона, некаква заштита. Тие зафрканции одат кон она што го тврди онај типацот, дека Лост е игра. Што не го побива она што го зборуваме околу разврската на серијава. Сепак, сите тие правила, кругови (заштитата), работи кои мора да се постигнат, кој кого и кога смее или не смее да убие, две страни, еден добива еден губи... сето тоа сугерира на игра.

Конечно еден пост за кој не се потребни спојлери :)

Се мислев како е можно по крајот на финалето од предходната сезона, луѓево да бидат и во авионот (подоцна на аеродром) и на островот. Одговорот е: не можат!

Она во сегашната епизода се случува временски 100 и нешто дена откако авионот ќе прелета над островот.

Џулиет не ја активираше бомбата. Наместо тоа, се случи временско поместување. Џек беше во право: за да ги доведат работите во нормален ред, треба да ја активираат бомбата (или на друг начин да го уништат островот) за да не биде каде што е кога ќе прелета авионот.

Да, мислам дека твојата теорија е вистинската. Режисерите од Лост секогаш правеле вака, покажувале две различни времиња паралелно, во една епизода, така да сосема има смислаи јас верувам дека тоа во авионот се дешава по настаните од островот од денешната епизода.

Зошто сигналната ракета ја покажаа два пати кај што испукува?
:toe:
Дали Џек и компанија значи дека се во исто време со Evil Locke?
Ако испукаа две сигнални ракети, значи не?
А ако испука една сигнална ракета и ја покажаа истата два пати, значит да.

Сигналната ракета ја испукаа еднаш, а беше прикажана два пати. Лошиот Лок е во исто време со тој новиов Кинез, Џек и остали. Уствари мислам дека од Лошиот Лок и го бранеа Храмот, за тој да не дојде.

Што се однесува за домата на Лошиот Лок, мислам дека тоа е или Храмот или негде надвор од островот.

И уште едно прашање кое го дискутиравме со Божино а ме интересира што мислите:
Дали Evil Lock го контролира Smoke monster или Evil Lock e Smoke monster???

Сигурна сум дека Лошиот Лок = Чадот. Па и самиот Evil Locke му рече на Бен "Извини што мораше да ме видиш во вакво светло.", а плус сосема регуларно се претвори во Чадот, го снема Лок и се појави Чадот.

Храмот сигурно ќе има форма на круг, и поради тоа evil Locke ќе неможе да влезе во него. Бидејки видовме што направи тој со пушката, кога направи круг од барут. Па чадта неможеше да го напдне во тој круг... Мн релно би било ова објаснување.

Ej стварно, од кај знаеше едниот од тие што влегоа во стапалото-домот на Џејкоб, дека Лошиот Лок не може да влага во кругови? И зошто не може?

Патување пак назад во времето, активирање на бомбата, ова што сега го гледаме е можеби како ќе заврши серијата, почетокот на крајот.

И нели смоуки беше чувар на темпл? Ќе да има две смоуки.

А ме интересира која беше типката што рече дека била на истиот авион со изгубениве...

Стјуардесата, само што сега имаше подолга коса.

Чувар на Темпл? Хмм.. Не верувам дека има два чада. Тоа би требало да значи дека кога рече дома Лошиот Лок не мислеше на Храмот, туку на некое место надвор од островот. А баш ми се допаѓаше и ми имаше прилично смисла теоријата дека го спречуваат да влезе во Храмот.

Ej стварно, од кај знаеше едниот од тие што влегоа во стапалото-домот на Џејкоб, дека Лошиот Лок не може да влага во кругови? И зошто не може?

Па никој не рече дека неможе да влезе во стапалото... Финтата беше дека Смоуки не му можеше ништо на човекот дур беше во кругот... Можеби е до барутот, незнам... Се дур беше опколен, Смоуки не му направи ништо, затоа го оттурна од таму и го уби.

Затоа кога дознаа другиве дека Џејкоб е мртов, почнаа да истураат барут околу темплот. Нешто поврзано со тоа е, но незнаеме точно. Затоа има уште епзидои понатаму, ќе дознаеме. :wink:

Нема смисла за мене да е храмот дома, ете ќе дојде во храмот дома и што ќе прави, ќе гледа ТВ?
Храмот мора да е излез за него - Џејкоб можеше да патува, така ги посети фациве пред 30-тина години. Ричард исто. Тие се двајца што не стареат, патуваат, и имаат пристап до Храмот. Нешто ми вика и дека оној Кинезот не е од нашево време.

Evil Lock не може. Тој е затвореник на островот. Тој сака надвор. Опасноста е дека тој ќе излезе надвор и ќе прај зулуми како натемаго. Затоа оние од храмот не попуштаат. Тоа е целта на играта: тој сака да излезе, тие да не му дозволат.

А сите го заборавивте Саид ...

Уште една работа заборавивте. Кој вели дека авионот кога падна на островот беше 2007? Нели Даниел кога комуницираше со бродот имеше проблеми во приемот, заради ВРЕМЕНСКАТА РАЗЛИКА

Кинезот може да е од black rock, заедно со Ричард.

ako nema flash back vo 6 sezona nemat da ni kazat sto i se sluci na statuana sto ja nema cela , kako dojde richard do ostrovon , i drugi slicni raboti .
A inace interesni bea ovie 2 epizodi ni go kazaja hramot i koj se vnatre i kako gi lecet ili gi vraket vo zivo na mrtvite i povredenite . .

Па никој не рече дека неможе да влезе во стапалото...

Не мислев дека Лошиот Лок не може да влезе во стапалото, туку во круг.

Е сега ја имам нешто нејасно за ко ќе чекам одговори во наредните епизоди:
1.
Од кои синџири излегол Лошиот Лок?
2.
Шо беше финтата со водата кј што го пикнаа Саид?
3.
Oткога луѓево излегоа од авионов, ги покажаа сите освен Дезмонд. Што се деси со Дезмонд?
4.
Од кај знае Џулиет дека it worked? Не ми се верува дека патувала низ времето сама, па затоа знае.
5.
Кога Лошиот Лок се претвори во Чад, што остави на земјата? Нели еден од луѓето со пушките се наведна и зеде нешто-што беше тоа?
6.
Бун му рече на Лок дека оди да ја земе по сестра му ама она нејќела да се врати. Епа тогаш зошто беше вратена? Нели после се најдоа со Кејт у таксито?

Прашањa до ИоСоно:
1.
Од кај излегоа тие во Храмот? И што бараше стјуардесата со нив? Ако изгубениве се вратиле низ времето според теоријата, значи овие шо ми личат на Маи или Ацтеки живеат некаде во минатото така?
2.
Според теоријата, изгубениве се вратиле во времето, добро, ама зошто тогаш каде што експлодира бомбата има дупка? Тоа треба да биде во иднината, значи уште се нема десено.
3.
Во времето на овие од авионот, Џулиет е жива или мртва? Значи откога островот ќе биде потопен и овие ќе се вратат во сегашноста, ќе се важи тоа дека Џулиет умрела или не?

Wow колку беше морничаво коај го покажаа на почетокот островот потопен.

Кога излага наредна епизода?

Прашањa до ИоСоно:
1.
Од кај излегоа тие во Храмот? И што бараше стјуардесата со нив? Ако изгубениве се вратиле низ времето според теоријата, значи овие шо ми личат на Маи или Ацтеки живеат некаде во минатото така?
2.
Според теоријата, изгубениве се вратиле во времето, добро, ама зошто тогаш каде што експлодира бомбата има дупка? Тоа треба да биде во иднината, значи уште се нема десено.
3.
Во времето на овие од авионот, Џулиет е жива или мртва? Значи откога островот ќе биде потопен и овие ќе се вратат во сегашноста, ќе се важи тоа дека Џулиет умрела или не?

Кога излага наредна епизода?
1.
Тие од храмот изгледа имаат можност да одат и да се враќаат (Ричард, Џејкоб, па зошто да не и останатите...) Ова значи дека имаат можност за нови регрути „од копно“ како оние телохранителите на Џејкоб и слично... Веројатно е дека многу од нив не стареат, можеби тоа има врска со водата :toe: Во секој случај мислам дека сме блиску до вистината во овој дел.

2.
Кога викаме дека Изгубените се вратиле, мислиме се вратиле од 197Х кога Џулиет требаше да ја детонира бомбата, во 200Х, после падот на авионот и 100-тина дена на островот. Значи се вратиле, напред, каде што предходно беа пред да заглават во Дарма.

3.
Во времето на авионот, кога островот е над вода, Џулиет е на него. Ако се вратат 30 години назад и го потопат (како што предлагам :) ), Џулиет, Дезмонд и компанија нема да бидат на него и ќе си живеат некаде среќно до крајот на животот :)

Следната за 7 дена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom