LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
teneke.. we meet again.. :pos:

koe dezavu e temava.
Не е дежа ву туку ова е after-life.Ти уствари цело време си бил мртов и сега се потсеќаш на темава во after-life-oт :D :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не е дежа ву туку ова е after-life.Ти уствари цело време си бил мртов и сега се потсеќаш на темава во after-life-oт :D :)
А може никогаш не ни бил на темава, може комшијата бил на форум, тој видел некогаш кога бил на гости, и сега во потсвеста си мисли дека отсекогаш пишувал на темава...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.455
До 5 сезона сите се живи, освен тие ликови што умреа во текот на серијата. Во 6 сезона живи се тие на островот, дел од нив умираат таму, а мртви се сите што ги покажуваат во Flash Sideways, пошто FS е измислено место, лимбо, purgatory, наречи го како сакаш, и се случува откако сите умреле.

Не ми се допаѓа што тргнаа по purgatory route што вика оној клипот поназад :) Мислам, ми иде да ги пукам, ама чисто заради евиденција и за да не се бунтова Јонзе: не, не беа мртви цело време.
--- надополнето: 26 мај 2012 во 15:46 ---

Темава е Лимбо. Не знам само дали Јонзе или Бене ќе не одведат кон светлината :)
Умрени беа цело време, затоа и не можеше да се створи живот на островот, затоа што тие беа мртви.
Само тие што беа трудни можеа да родат, затоа што нели и детето е мртво и нормално е да постои во чистилиштето, рајот, what ever.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Умрени беа цело време, затоа и не можеше да се створи живот на островот, затоа што тие беа мртви.
Само тие што беа трудни можеа да родат, затоа што нели и детето е мртво и нормално е да постои во чистилиштето, рајот, what ever.
Dude, ова е објаснето многу пати не само на форумов. Нема логика мртви луѓе да умираат повторно, нити пак мртви фетуси да се родат и да растат. Секој од нив беше жив на островот и умре само еднаш. После тоа ги имаше само во Flash Sideways, освен во повремени халуцинации и соништа. Нема некаква посебна дебата околу ова.

Зошто мајките не можеа да затруднат, што навистина беа броевите, што навистина беше смоук монстер, зошто Волт беше посебен... се само дел од 1000 и кусур прашања кои ќе беа одговорени да продолжеше приказната со истата идеја со која започна.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Зошто мајките не можеа да затруднат, што навистина беа броевите, што навистина беше смоук монстер, зошто Волт беше посебен... се само дел од 1000 и кусур прашања кои ќе беа одговорени да продолжеше приказната со истата идеја со која започна.
Еве зошто ми фали серијава. Заради вакви прашања.Заради мистеријата. Што ќе се случи во следната сезона?Зошто се случува ова?Од каде дојде овој? итн. итн.

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
Би сакал да те видам во ситуација каде што ова го поткрепуваш со докази.
Навистина.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дури и татко му на Џек ВО ЕПИЗОДА ВО СЕРИЈАТА ти кажува директно дека НЕ СЕ МРТВИ ЦЕЛО ВРЕМЕ, што те буни?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.455

Чистилиште, таму беа сите...

Само не можеа да прифатат дека се умрени, па талкаа во тој свет измеѓу...

Не ми се верува, значи толку ме разочара ова серија што уште ме тера да тролам, упм...
--- надополнето: 26 мај 2012 во 20:43 ---
Дури и татко му на Џек ВО ЕПИЗОДА ВО СЕРИЈАТА ти кажува директно дека НЕ СЕ МРТВИ ЦЕЛО ВРЕМЕ, што те буни?
Кај му кажува дека не се?

Мртви се...
--- надополнето: 26 мај 2012 во 20:45 ---
Еве зошто ми фали серијава. Заради вакви прашања.Заради мистеријата. Што ќе се случи во следната сезона?Зошто се случува ова?Од каде дојде овој? итн. итн.

Е така де, толку многу мистерии, за на крајот да измислат некој лигав крај, како сите биле цело време мрвти, само му требало време да го прифатат тоа.
Се џабе само нафрлани мистерии, тотално не поврзана глупава приказна.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.455
Кликни овде. После ќе се снајдеш :)
Се читав и простудирав, не најдов НИКАКВО логично објаснување, само тероии, сето се теории на гледачи.

Така и јас си направив теорија, најлогична (а и не гледам друга), така да МРТВИ СЕ

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Се читав и простудирав, не најдов НИКАКВО логично објаснување, само тероии, сето се теории на гледачи.

Така и јас си направив теорија, најлогична (а и не гледам друга), така да МРТВИ СЕ
Не се само на гледачи, и авторите се имаат изјаснето по ова прашање.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Истите се, само J.J. Abrams ги напушти. Без разлика, тие ја завршија глупо како што ја завршија, ама јасно кажуваат што и како замислиле, што е 6 сезона и што е Flash Sideways универзумот, како што го викаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom