LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
ПрИтИ_гРл напиша:
И јас едвај чекам да ја гледам иднава епизода во четворток! Патем спајдер која е оваа ники? Сеа ке се појави? Или пак гледаш нешто друго Т.е други епизоди?

И шо ке се случи со овој заробениот што го држат воотворот? и Тој ке биде еден од ''The others'' ?
Ники е исто на островот со дечко и Пауло(дечко и е така?)...на првата епизода ја даваат во позадина кога се дере Шенон,види одзади една со фустан,таа е Ники,само што во прва сезона нема улога,во втора сезона во question mark(не овој четврток,другиот) има мала сцена со неа и пауло,ваљда ќе ја приметиш....но тоа се само сцени кај што ја гледаш ники,а епизода во која она ја има главна улога(или каде има нејзини и на пауло фб) е во 3 сезона 14та епизода која излегува денес :smir:

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
ПрИтИ_гРл напиша:
...И шо ке се случи со овој заробениот што го држат воотворот? и Тој ке биде еден од ''The others'' ?
Тој заробениот, Ben, сега за сега до 3x13 е прикажан како „главен” на „The Others”.

p.s. добро би дошло да се додај tag на форумот за spoilers. Имам видено на поќе форуми.

edit:
Гледав клипче на http://www.abc.com/primetime/lost за 3x14 и дејството во епизодата почнува од првиот ден, со паѓањето на авионот. Toa e така за да го кажат животот на Nikki & Paulo на островот. :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
sto e ustvari lost kako reziserite dojdoa do idejata i kako napravija tolku dobra serija, aj nekolku tajni da otkrijam :)

E pa vaka ako nekoj profesor po filozofija ja gleda serijata odma ke razberi so e fintata. Sekoja licnost vo lost pretstavuva eden filozof so svojata teorija, odnosno napravija kombinacija kako bi izgledade dosega najdobrite filozofi i misliteli sobrani na edno mesto, kako ke opstanat na edno mesto, dali ke ja najdat smislata za zivot. Odnosno sakaat da kazat za postoenjeto na covekot, za negovata misla, za psihata na covekot.

Reziserite napravija serija so koja se zaplatkuva covekoviot mozok, se poveke i poveke zagatki. Taka sto stanivas zavisen od serijata :)
Odnosno se prikazuva zivoto vo svetot spakovan taka na eden ostrov.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
241
Поени од реакции
3
Бен не е баш главен, туку има некој и над него, кого го нарекуваат Him ама тој досега не е појавен во серијата

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Mr.F напиша:
Бен не е баш главен, туку има некој и над него, кого го нарекуваат Him ама тој досега не е појавен во серијата
Зато имам напишано: „до 3x13 Бен ни е прикажан како главен”, зошто до сега слушаат негови наредби, тој Him го имаат спомнато само неколку пати. На Lostpedia, Him го има како посебна личност.

edit:
Само шо прочитав на Lostpedia, за Him било потврдено име и бил спомнат во поќе епизоди:

- Jacob was confirmed as 'Him' In the 3/20/07 Podcast
- Jacob is the middle name of Jeffrey Jacob Abrams (J.J. Abrams)
- In the Bible, Jacob had two sons with his wife Rachael: Joseph (his 11th child) and Benjamin (his 12th) 11+12=23 ("The numbers")
- Is it possible that Jacob is Ben's father? We know that Ben was born on the island, and it may be a possibility that Jacob ('Him'), is Ben's father.

Повеќе за ова тука.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Почнав да ја гледам епизодава...ники била стриптизерка...hot :zlo:...ама видов само на почеток,дека пред малце дојдов дома,губиме еден час од школо и да видам шо има ново на кајгана,и новава епизода шо бидна....сега идам,инаку ќе закаснам на петтиот час:salut:

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
СпаЈдеР напиша:
Почнав да ја гледам епизодава...ники била стриптизерка...hot :zlo:...ама видов само на почеток,...
Мислам дека ќе се разочараш ко ќе видиш дека е актерка. Всушност глуми во австралиска серија „Expose” (насловот на епизодата) како стриптизерка. (ова го видов од promo клипчето, зато ако излези дека не е вака не ми замервајте :) )

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
диме напиша:
Мислам дека ќе се разочараш ко ќе видиш дека е актерка. Всушност глуми во филм „Expose” (насловот на епизодата) како стриптизерка. (ова го видов од promo клипчето, зато ако излези дека не е вака не ми замервајте :) )
A зошто би се разочарал?Ја видов како денса на шипката =)...Да,во епизодата ники работи како актерка,а нејзината улога е стриптизерка...

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Само шо ја изгледав 14тата. Се откриваат неколку работи, ама не се нешто значајни за приказната. Ова епизода завршва уффф.... :) Баш ме интересира дали ќе се спасат некако Nikki & Paulo.

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Гледајте што се вика Photoshop.
John Locke fast painting

И ова е добро

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
диме напиша:
Само шо ја изгледав 14тата. Се откриваат неколку работи, ама не се нешто значајни за приказната. Ова епизода завршва уффф.... :) Баш ме интересира дали ќе се спасат некако Nikki & Paulo.
Amazing!Премногу ми се допадна епизодата...се надевам дека Ники и Пауло ќе се спасат somehow...:vozbud: уф,кој ќе чека уште цела недела

Член од
15 март 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
Prevod za poslednava epizada ima li ispadnato ???

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Абе нешто не ми е јасно...нели на филмот што го снимаше ники...ја убиваат...и потоа што станува со филмот,мислам...нејзината улога завршува,ама сеуште се снима во истата соба,па и треба прво да ја скријат негде да не видат дека е убиена...а како го направија сега ова на шоуто како нејзиното тело во еден момент е убиено и лежи а во друг момент го нема? :poss:

П.С.Во треилерот или каде и да прочитав,рекоа one will die in this episode...така да,очекувам да биде ники бидејќи во изгубени обично се случува спротивното од тоа што го мислиш...ама нема да се изненадам и да биде пауло,бидејќи него не го покажаа дали ги отвори очите,а всушност тој беше каснат и парализиран од страна на пајакот прв...ипак се надевам дека ќе биде ники таа што ќе остане жива,и сигурен сум дека тие што ја прават серијата можат да внесат многу други работи за кои ние не ни претпоставуваме дека имаат врска со ники/пауло.....инаку за мене епизодава ми беше една од најдобрите во третата сезона,жално е што по форумите читам дека никој не ги сака пауло/ники,и всушност сите ја оценуваат епизодата со ниски оценки поради тоа

П.П.С. Во The Man From Tallahessee кога Лок гледа телевизија,можете да слушнете дека тоа е шоуто во кое глуми Ники Еxpose :helou:

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
СпаЈдеР напиша:
Абе нешто не ми е јасно...нели на филмот што го снимаше ники...ја убиваат...и потоа што станува со филмот,мислам...нејзината улога завршува,ама сеуште се снима во истата соба,па и треба прво да ја скријат негде да не видат дека е убиена...а како го направија сега ова на шоуто како нејзиното тело во еден момент е убиено и лежи а во друг момент го нема?...
:toe: ? ? ? :toe:

Телото на Ники е таму се дури не речи режисерот "Cut". После тоа таа излегва надвор од студиото. Инаку Ники кажва дека е "guest star" во серијата Expose, така да серијата си продолжва. :)

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
диме напиша:
:toe: ? ? ? :toe:

Телото на Ники е таму се дури не речи режисерот "Cut". После тоа таа излегва надвор од студиото. Инаку Ники кажва дека е "guest star" во серијата Expose, така да серијата си продолжва. :)
Види на www.tv.com во cast,или пак види во епизодата ники не е пишана како гест стар + тоа што би им била поентата на тие што го прават филмот да вметнат два карактери и во истата епизода да ги убијат?За да потрошат уште една епизода онака да се булиме за џабе у телевизорот?....не знам што ме тера да верувам дека ники е жива...сепак надежда последна умира :smir:

П.С.Епа токму така де,телото на ники би требало да биде сеуште таму кога ќе продолжат да се караат тие другите две стриптизерки со кобра...бидејќи ќе испадне дека телото само исчезнало,тоа сакав да го кажам..:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom