Лоши мисли...

• Креатор на темата Креатор на темата chrn
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 август 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ако може некој да ми даде помош како да ги отргнам лошите мисли од главата...цело време мислам на нешто лошо :S

Ако може некој да ми даде помош како да ги отргнам лошите мисли од главата...цело време мислам на нешто лошо :S
Објасни прво какви лоши мисли конкретно, па дури после ќе може да ти дадеме конкретен одговор и евентуално решение. Лоши мисли за твоето здравје, или?

Лоши мисли и како да ги оттргнеш...
Зависи...околу тоа за што имаш лоши мисли...
Ако е за здравјето, тогаш оди на доктор, кажи му што и како, па испитувања и ќе се куртулиш...
Ако е за друго, кажи си, па ќе видиме...

Аман бе со овие лоши мисли... незнам како можат луѓето да се по природа негативни, во секоја работа ја гледаат само негативната страна, само некој страв безвеза имаат...

Како да се оттргнеш од лошите мисли? Едноставно, почни да мислиш позитивно, гледај ја добрата страна, биди оптимист. Знам дека е лесно вака да се пишува по форуми, но пред се за тоа да го постигнеш ти треба прилично цврст карактер и волја.

Чика доктор ќе ти препише таблички и лошите мисли ќе станат убави розевки мечиња кои летаат и шират љубоф :)

Чика доктор ќе ти препише таблички и лошите мисли ќе станат убави розевки мечиња кои летаат и шират љубоф :)
Море шо не пијам апој... треба незнам колку да ми е неарно за да се напјам апче.

обиди се да ги разбереш дури и да немаат врска со реалноста
тие се знак дека нешто не е како што треба со тебе и твојот живот
гледај ги како позитивни сигнали. како што е болката знак дека нешто лошо ти се случува. да ја нема ти не би бил предупреден

оди надвор на чист воздух разбистрија главата и ќе заборавиш. не мисли повеќе на тоа, мисли на позитивни работи и готово

А најдобро ако имаш лоши мисли на психијатар да одиш. Така другар имаше сличен проблем и сега е супер откако заврши со психијатарот.

А најдобро ако имаш лоши мисли на психијатар да одиш. Така другар имаше сличен проблем и сега е супер откако заврши со психијатарот.

Ја би на психолог да иде прво :smir:

Е ама си прецизен со ова лоши мисли...
И јас лоши мисли имам на пример,лошо и мислам на сестра ми кога ја гледам пред ком. а јас сакам да седам
објасни малце.
Инаку лоши мисли се тераат со добри мисли

Ако имаш валкан поглед тоа на психолог. И јас имам тоа све ми се гледа перверзно:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom