Лоши комбинации на храна и пијалок

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
досега без side effects ... барем јас така мислам :icon_lol:

btw една другарка ми имаше спомнато дека не требало да се јади заедно сирење со туна, али не ја послушав :)
Млад си по се изгледа и сеуште имаш здрав организам:)

А чаша млеко па после кратко време сардина или пржена/печена риба (без разлика која). Се ствараат ненормално киселини у стомак и само сода помага. Тоа го правев порано, после вежбање (да не трошам пари за суплементи) ќе се набутав млеко 200-300 грама минимум, а после и риба згора уште толку грамажа...лудило. Али тогаш не знаев дека така реагираат. Ждригање као после буре пиво :nesvest: :wink:

Можда †GODLIKE† кај тебе желудникот е појак, зависи и од тоа.

За друго јадење осим оваа комбинација уште еднаш се имам јако заебано. Додуша не лично, едниот од синовите додека беше бебе. Му дадов млеко и лимонов сок една лажица по друга. Риголето, што да зборам:kesa: (млекото станало урда заедно со киселината од лимонот). Ама од кај да знам, тазе татко:) (кога и кажав на патронажната, ме направи будала, па како не си знаел, па ти си ваков таков... :) ).

За голема лажица мед и ефектите на многу мед врз бебе не зборам пошто темата е за комбинација на храна, башка срамота :kesa: како сум ги ранел као самохран татко :vozbud:).

месо и компир не иде,леб и компир,леб и месо, комбинација која јас ја нарекувам товење на организмот,

не иде млеко и млечни производи со месо и сувомеснати, наводно предизвикувале карцином,

и после ручек овошје или овошен сок може 2 саати после но одма не, овошјето наводно се претвраало во токсин ште е нормално отровно за организмот!

Епа ондак ај да јадеме воздух...:pos2::pos2::pos2:

Иам слушнато дека риба не требало да се комбинира со спанаќ,не знам тачно зашо ама имало некој негативен ефект:toe:

Може ова не спаѓа во темава ама имам еден другар јадесе палацинки крем, кисела зелка и слаг...:vozbud::vozbud::vozbud:

Епа ондак ај да јадеме воздух...:pos2::pos2::pos2:

хммм па јас не реков воздух да се јаде нели гледаш дека се работи за забранети комбинации а не и за забрането јадење малку ти е избрзано размислувањето!

Може ова не спаѓа во темава ама имам еден другар јадесе палацинки крем, кисела зелка и слаг...:vozbud::vozbud::vozbud:

лелеле!!!! се надевам има добар желудник по вакват акомбинација јас би се гушела во киселини, бидејки сите три намирници се високо базни киселини, уфффф!

zelka salata i vino od licno iskustvo znam deka e mnogu mnogu losa kombinacia
Јас вчера не зелка салата,ама салата од патлиџан и вино.Не дека нешто многу ме болеше стомак ама доволно е како осеќаш дека нешто ти врие во стомакот и ти иде нагоре киселина.А јадење што највеќе што сум слушал луѓе да се виткаат од болки ако не е тазе тоа е бајат бурек:)

Млад си по се изгледа и сеуште имаш здрав организам:)

Можда †GODLIKE† кај тебе желудникот е појак, зависи и од тоа.
.

јебига, студент :) ... јадиш то шо имаш а не то шо треба или не треба :icon_lol:.
А исто ко шо кажа Lurtz имам пиено млеко и после то риби , и то и јас дур вежба(м)в :):). И пак нишо некоја мака не сум сетил, евентуално пролив можда сум имал :icon_lol:

јебига, студент :) ... јадиш то шо имаш а не то шо треба или не треба :icon_lol:.
А исто ко шо кажа Lurtz имам пиено млеко и после то риби , и то и јас дур вежба(м)в :):). И пак нишо некоја мака не сум сетил, евентуално пролив можда сум имал :icon_lol:
Те пуштиме на Рипли што викаш?:smir:

Салама и крем ова кога го видов дека јадат се згадив :pov:

Пробав да се праам Американка, па јадев чипс со вкус на печурки брцкан во сос од лук, купечки.
Повраќав цел ден.
Друго, точно е дека риба и млечни производи не оди, зошто казеинот во млекото кога ќе се судри со рибините омега масни киселини, тешко се вари и може да предизвика затнување на крвни садови. Значи избегнувајте такви комбинации (мала количина, пример, во салата од туна, со сирење да речеме, не би било страшно).

омилено јадење ми е туна со ориз и чаша јогурт исурен у тањирот. не сум приметила нешо да ми е после тоа.
инаку многу мрзам да јадам у два или три тањира, па тоа што ми е за јадење го пикам во еден :)

Чудо е шо се трпи човекиот желудник... јас на пример неможам да подесам праз и работи кои го содржат... ќе експлодирам а сведок бев како една личност јадеше леб намачкан со мајонез, агрокрем, кечап (пикантен), сирење, салама и грозје кое стоеше на масата во една чинија :tapp: инаку немам некои проблеми со храната која вообичаено викаат дека не се комбинира, за некои е невозможно да спојат пиво и кикири на пример.

И примеров на Бат Елохим... со една чинија полна со се што се јаде... е тоа неможам ни да замислам да го јадам така... се потресувам од тоа колку е грдо :)

Немојте да сте се излажале да пробате домати и јогурт:kesa:

Пробајте Риба со Млеко или Јогурт....

Пробајте Риба со Млеко или Јогурт....
Ма во претходните постови имаше јунаци што се пофалија дека пробале и дека не им било ништо:)
Којзнае што желудник имале

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom