Kocka
Manchild
- Член од
- 1 август 2006
- Мислења
- 3.531
- Поени од реакции
- 2.752
ThorinМех, вистинските фанови ја знаат книгата па не ги плашат спојлери. Освен што доделе малце повеќе и од другите книги но да не зборам сеа.
ThorinМех, вистинските фанови ја знаат книгата па не ги плашат спојлери. Освен што доделе малце повеќе и од другите книги но да не зборам сеа.
nemoze film da ti rasipe kniga...fakt...Ќе го гледам на 12-ти декември!
До тогаш морам да ја прочитам книгата, да не ми ја расипе филмот.
Може. Така ми се расипа „1984“.nemoze film da ti rasipe kniga...fakt...
Јас искрено не верувам дека тоа ќе биде случај со Хобитот. Питер Џексон ќе прави трилогија, значи ќе опфати буквално се од Хобитот, плус ќе вметне настани од Силмарилион (за да даде посериозен шмек на приказната, затоа што сепак Хобитот е литература за деца). Уште на невидено мислам дека филмов ќе биде ремек дело, а и општо целата трилогија.Може. Така ми се расипа „1984“.
Не се сомневам во тоа! Само си искажав став за книгите. Книгата ми е секогаш подобра од филмот.Уште на невидено мислам дека филмов ќе биде ремек дело, а и општо целата трилогија.
ja go gleav Eragon prvo...pa posle gi citav knigite,i toa kade kade ne mi gi rasipa filmot tuku mi bea duplo podobriМоже. Така ми се расипа „1984“.
Можда ќе звучам дебилно али ЊТФ е Силмарилион?Јас искрено не верувам дека тоа ќе биде случај со Хобитот. Питер Џексон ќе прави трилогија, значи ќе опфати буквално се од Хобитот, плус ќе вметне настани од Силмарилион (за да даде посериозен шмек на приказната, затоа што сепак Хобитот е литература за деца). Уште на невидено мислам дека филмов ќе биде ремек дело, а и општо целата трилогија.
Дел од светот на Толкин... Читни се овде и ќе ти стане појасноМожда ќе звучам дебилно али ЊТФ е Силмарилион?
Силмарилион е збир раскази (поточно забелешки, кои се малку дополнети, средени и доработени од син му и кои се издадени по смртта на Толкин. Веројатно, пишувајќи ги планирал и од нив да направи нешто пообемно. Се однесуваат на периодот пред Билбо (мојот омилен хобит) и Фродо. Одлична книга. За некои веројатно најдобра поради многуте податоци, имиња и настани кои расветлуваат еден голем дел од историјата на Средната земја и сведочат за величенствената имагинација на Толкин.Можда ќе звучам дебилно али ЊТФ е Силмарилион?
според мене најкратко објаснато силмарилион е библијата за средната земја, од нејзиниот почеток па до пред настаните во хобитотМожда ќе звучам дебилно али ЊТФ е Силмарилион?
Каде го гледаше?Само што го гледав! И тоа во 3D!
Не знам дали сум пристрасна, ама јас на филмов доживеав ментален оргазам.![]()
Во кино.Каде го гледаше?
:-o
Sent from my LT22i