Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

A

AnFem

Гостин
Ќе го гледам на 12-ти декември! :vozbud:

До тогаш морам да ја прочитам книгата, да не ми ја расипе филмот.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.462
Поени од реакции
25.423
Може. Така ми се расипа „1984“.
Јас искрено не верувам дека тоа ќе биде случај со Хобитот. Питер Џексон ќе прави трилогија, значи ќе опфати буквално се од Хобитот, плус ќе вметне настани од Силмарилион (за да даде посериозен шмек на приказната, затоа што сепак Хобитот е литература за деца). Уште на невидено мислам дека филмов ќе биде ремек дело, а и општо целата трилогија.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.365
Јас искрено не верувам дека тоа ќе биде случај со Хобитот. Питер Џексон ќе прави трилогија, значи ќе опфати буквално се од Хобитот, плус ќе вметне настани од Силмарилион (за да даде посериозен шмек на приказната, затоа што сепак Хобитот е литература за деца). Уште на невидено мислам дека филмов ќе биде ремек дело, а и општо целата трилогија.
Можда ќе звучам дебилно али ЊТФ е Силмарилион?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.667
Силмарилион е збир раскази (поточно забелешки, кои се малку дополнети, средени и доработени од син му и кои се издадени по смртта на Толкин. Веројатно, пишувајќи ги планирал и од нив да направи нешто пообемно. Се однесуваат на периодот пред Билбо (мојот омилен хобит) и Фродо. Одлична книга. За некои веројатно најдобра поради многуте податоци, имиња и настани кои расветлуваат еден голем дел од историјата на Средната земја и сведочат за величенствената имагинација на Толкин.
И покрај тоа што имам резерви кон Џексон имам големи очекувања од филмов. Може тоа да испадне проблематично, кога се имаат големи очекувања :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.679
според мене најкратко објаснато силмарилион е библијата за средната земја, од нејзиниот почеток па до пред настаните во хобитот

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.679
излегоја и првите рецензии за филмов

Kajgana Shop

На врв Bottom