Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.145
Поени од реакции
9.118
Smaug ќе биде најверојатно во вториот дел, можеби затоа е изоставен од трејлерот. Но како и да е не би ме изненадило да е изоставен и од трејлерот за вториот филм догодина. Добро е да има изненадувања, не мора се да ни прикажат во најавите.

За Average Joe филмов би му изгледал несериозен, ведар, детски итн. Од перспектива на фан на Толкин, LotR и The Hobbit се сосема во друга лига од The Dark Knight Rises... За мене искрено секоја споредба прави штета на двата филма и баталете го тоа, сосем различни филмски остварувања се.

Што очекувам од филмов? Па верувам дека делот со хобитите и џуџињата ќе биде ведар, ќе има доста хумор и прекрасни пејсажи од Хобитон. Барем во овој дел мислам дека ќе биде најблиску до книгата. Од тука натаму очекувам Питер Џексон да го прикаже филмот во свој стил и да го приближи до квалитетот на LotR. Хумор и смешни џуџиња ќе има низ цел филм, впрочем Хобитот е книга таргетирана кон помладата популација (избегнувам да кажам деца бидејки и возрасни можат подеднакво да уживаат, се работи за Толкин hello :) ). Според она што го видов од клиповите кои го следат снимањето на филмот можам да очекувам одлични ефекти, добра костимографија и шминка, прекрасни пејсажи и ентертејмент левел 100!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.461
Поени од реакции
25.422
очекувам борба за првото место со дарк најт, хобитот има шанси да биде филмот на годината
иначе овој актерот на билбо ми изгледа малку ко да не е за оваа улога
Мартин Фриман е одличен актер, ќе се увериш и сам, мене многу ми се свиѓа, има нешто во него... :) последно го гледав во Sherlock, а пред тоа во The Office, и таму и таму ми беше омилен лик. Се надевам после филмов ќе добие светска слава, затоа што во Британија е една од најпопуларните личности денес.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.679
во трите дела џексон може да ја раскажи цела книга збор до збор, и може да додаде многу други работи што не се во хобитот.
кој ќе чека 3 години да заврши ова :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.145
Поени од реакции
9.118
во трите дела џексон може да ја раскажи цела книга збор до збор, и може да додаде многу други работи што не се во хобитот.
кој ќе чека 3 години да заврши ова :)
Од првин кога слушнав дека ќе има и трет филм за книга која има едвај ~280 страни бев малку скептичен и ми делуваше дека ќе нема доволно материјал да се попунат филмовите. Ама кога ќе размислам ова може да биде најдобрата адаптација од книга во филм до сега, барем во овој жарн. Ќе има доволно време да се пренесе целиот дијалог. Доволно време убаво да се доловат карактерите на џуџињата и останатите ликови. Ќе видиме повеќе од Middle-Earth, повеќе акција, повеќе CGI итн. Плус целата приказна збогатена со White Council, Sauron и сл. кои се само споменати во книгата. Win? :)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.903
Поени од реакции
14.519
Ќе се смеам јас на крајот на годинава.
Што ќе биде на крајот од годината жити се?
Имаш ли гледано барем еден дел од Господарот? Ако имаш, замисли го истиот филм ама направен во 2012 со оваа технологија достапна сега.
Приказната можеби не ти се допаѓа, но филмот како филм ке биде нешто неверојатно, тоа е факт.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Што ќе биде на крајот од годината жити се?
Имаш ли гледано барем еден дел од Господарот? Ако имаш, замисли го истиот филм ама направен во 2012 со оваа технологија достапна сега.
Приказната можеби не ти се допаѓа, но филмот како филм ке биде нешто неверојатно, тоа е факт.
Абе седи мирен како господар на филмовите. :pos::pos::pos:

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Мартин Фриман е одличен актер, ќе се увериш и сам, мене многу ми се свиѓа, има нешто во него... :) последно го гледав во Sherlock, а пред тоа во The Office, и таму и таму ми беше омилен лик. Се надевам после филмов ќе добие светска слава, затоа што во Британија е една од најпопуларните личности денес.
Проба со Hitchhiker's Guide претоа да се пробие на Американскиот пазар ама некако не му тргна. Со ова сигурно ке стане препознатлив лик низ светот.

Kajgana Shop

На врв Bottom