Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Колку од шарените куртони се во врвот на Левица, ќе сакаш ли да ги наведеш (само изостави го Димчета ;) )?

Колкава е разликата во гласови помеѓу прво и второ пласираниот за градоначелник во Скопје?
Има или поточно какви се шансите за пресврт?
Што би требало да се случи за да има пресврт?

Кои се шансите да ако Левица има градоначелник на Скопје бидат издејствувани предвремени парламентарни?

Ќе сака ли некој да изнесе свое видување!
За да победи Амар треба шипоси да го гласаат.Попрво снег во Сахара ќе падне

Тој страв е оправдан, и се повеќе ќе преминува во хистерија, што го гледаме деновиве по медиумиве.
Овој стравот кај другиве изгледа само во штаб на Левица постои.

Оправдан е затоа што од страна на Левица има програмски ветувања дека за тоа што тргувале со националните интереси ќе биде процесуирано и се што краделе деценивее ќе им биде конфискувано и ќе одговараат, ти да си на нивно место не би се плашел?
За да одговара секој што тргувал со национални интереси потполно се слагам, али затоа па на 1 добар предлог во програма (кој патем исто така од жанрот научна фантастика) не ги занемарува другите 100 лоши, посебно економски предлози кои ги имаа предложено во програма.

Ама гласачково тело ви е многу далеку од економска писменост, па и било каква писменост, ама затоа сте први за бистрење теми на кои немате појма. Цела кампања ви е сведена невозможни проекти кои минуваат кај луѓе кои немаат блага веза за реалноста и како функционира една држава, кринџ мимови на кои може да се ложи само неинформирана младина која никад до сега не ни гласала, и силеџиски детски речник од анорексичното сталинче со пцуење и вреѓање на кои може да се ложи остатокот од заостанатата проста маса кои живеат во заблуда дека се попаметни од просечниот граѓанин во државава.

Има активисти кои имаат колективна свест, не е се во глупоѓата, ненаситноста, крадењето, лижењето, дпне, сдс, црно-бело и толку...
Збори за активисти со колективна свест и иде го гласа Димче кој се поклонува на диктатори како Хоџа и пропагира комунизам :tapp: :facepalm:

Колку од шарените куртони се во врвот на Левица, ќе сакаш ли да ги наведеш (само изостави го Димчета ;) )?

Колкава е разликата во гласови помеѓу прво и второ пласираниот за градоначелник во Скопје?
Има или поточно какви се шансите за пресврт?
Што би требало да се случи за да има пресврт?

Кои се шансите да ако Левица има градоначелник на Скопје бидат издејствувани предвремени парламентарни?

Ќе сака ли некој да изнесе свое видување!
Автоматски споено мислење:

Можен е и ваков развој ама САМО ако тие помалите партии бидат сателити на денешниве ДПсНЕ и партијата во изумирање сдсСС и бидат под нивна контрола, до сега само тие покажаа таков капацитет (претседател ан Собрание во кое седници се водат на друг јазик е покажување на државотворност и врвна политичка мудрост :yid::yid: )
Ништо не би ме зачудило од каурските партии.За власт се ќе направат додека дел по дел ја освојуваат цела држава без разлика дали се учки,вленовци или било кои

Збори за активисти со колективна свест и иде го гласа Димче кој се поклонува на диктатори како Хоџа и пропагира комунизам :tapp: :facepalm:
Никаде не реков дека ќе гласам за Левица.
Пишав дека ми се допадна иницијативата што ја поднесе Апасиев да се одземе од узурпаторите дпне - ВМРО кои го сквернават и АКО некогаш дојде на власт би сакал тоа до го направи.

Пенов бе дека влезе во совет! Пенов еј! Алоооооу! Нема спас за овој мртов народ.
Пенов ти е класичен пример за она .... од коњ на магаре!

Претпоставувам ти си од оние кои би сакале да се поклонуваат на Михајлов, Адолфо, Черчили и се некои такви демонкрати :)

Претпоставувам ти си од оние кои би сакале да се поклонуваат на Михајлов, Адолфо, Черчили и се некои такви демонкрати :)
Типичен комуњарски мајндсет. Ако не е со нас, ондак е фашист. Не друже, среќа па во државата преовладуваат луѓе со здрав разум. Почни си со терапија пред да ти е касно да не те испуштеме од раце

Аман бе Владе на секои 3-4 дена се јавуваш да распалиш по Левица.
Па се живо и диво да ти истребија и тебе да те работеа неаѓе ваква жолч да истураш.
Добро сигурно си имаш свои причини ама дали имаш нешто да кажеш/напишеш и за потенцијалот за овие кои се 30 и охохо години на власт.
Нивниот потенцијал сигурно ти годи па не се осврнуваш на нив или како што напишал оној погоре “се бориш за лични интереси
Stetata sto ja napravija sarenite e vo magnitudi pogolema od site tie sto bile 30 i kusur godini.
Parite se pecalat, ukradenoto se vrakja, rusenoto se gradi, ovie toa sto go zasraja za zal ne. Ne e se vo parite.
Za drugite dovolno imam kazano i generalno kako sto gledas ne se zamaram mnogu mnogu so dnevnopoliticki nastani. Edinstveno sto mi preci povekje od se vo politikata e koga sarenokurtonec glumi ludilo i bara vlast. Takvo zlo ne treba ni da pripari do vlast, tie treba da se tretiraat kako so se tretiraat site stetni bubacki, mavaj duri preta :toe:

Oti da go izostavam to kopileto nekapeno? Liderot vi e prv sarenokurtonec.
Kako Hitler da bidi lider na partija ama clenstvoto da ne mu se nacisti. Ova samo na Levicar mozi da mu ima logika i da mu e ok i tokmu zatoa ne ste vie zreli za politika, uste pomalce za vlast.

Stetata sto ja napravija sarenite e vo magnitudi pogolema od site tie sto bile 30 i kusur godini.
Parite se pecalat, ukradenoto se vrakja, rusenoto se gradi, ovie toa sto go zasraja za zal ne. Ne e se vo parite.
Za drugite dovolno imam kazano i generalno kako sto gledas ne se zamaram mnogu mnogu so dnevnopoliticki nastani. Edinstveno sto mi preci povekje od se vo politikata e koga sarenokurtonec glumi ludilo i bara vlast. Takvo zlo ne treba ni da pripari do vlast, tie treba da se tretiraat kako so se tretiraat site stetni bubacki, mavaj duri preta :toe:

Oti da go izostavam to kopileto nekapeno? Liderot vi e prv sarenokurtonec.
Kako Hitler da bidi lider na partija ama clenstvoto da ne mu se nacisti. Ova samo na Levicar mozi da mu ima logika i da mu e ok i tokmu zatoa ne ste vie zreli za politika, uste pomalce za vlast.
Па и пратеници од дпне учествуваа во тоа.
Или они не гласаа, Апасиев гласаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom