Која младина во Левица разбира политика и по кој основ? Те гледам комуњарата од СДС не ја сакаш, ни мртов не би ги гласал као што викаш, ама затоа па Левица ја гласаш, што се комуњара на стероиди. Истовремено стоеш позади лидер кој се поклонува на Хоџа, со Љочки, Босанци, Торбеши или што и да се, во врвот на партијата, а онде пишуваш дека си националиста со другарите. Мејк ит мејк сенс? Тешко.
Комуњара за мене е израз за некој што се нашлепал на функции пост титово време, што за време на Тито неговите тужакале ако некој прозбори протов комунистичката партија, што биле србоманишта кои влегле нафатирани во државава, па се донафатирале во процесот на приватозација и сега нивните поколенија се испрдоци кои ја водат СДС.
Комунизмот (кој во говори го поддржува Апасиев) за мене е нешто сосема друго од комуњарството, што делумно го поддржувам, особено што за селски народ ко нашиов, само цврста рака ко на Мијалков е лекот, ништо друго не заслужува.
Ред фали во државава, гнасотијата што по цел ден пие кафиња и зема плата во администрација да си добие заслужено место во општеството или да се иселат за навек, а оние што избегаа да црнчат по светот и цела интелектуална младина што бега во странство, да ги заменат овде. Тоа само со враќање на редот во државата може да се случи.
Не ми сметаат луѓе од други националности кои не ми мислат лошо. Ги делам луѓето на добри и лоши. Перфектно можам да живеам и со торбеши и со шонови и со марсовци ако ја почитуваат државата, сакаат ред, плаќаат даноци, се нормални луѓе. Оние што не се македонци во Левица влегуваат во овој кош и не знам зошто не би им дал поддршка. Не се учкари ко оние што дпне и сдс си ги коалицираат со години.
Националист значи да си го сакаш своето, да го почитуваш туѓото. Маица Заветна и капа со лавче не ме прави патриот, а паралелно не смеам да зуцнам пред коалициониот партнер, одам во црква, а паралелно се курвам, не сум ги погледнал децата и дремам со пивото во кладилници, барам јако образование, а таблица множење не знам, користам секаква прилика да заебам некој за пари, барам партиско вработување иако не сум кадарен итн.
Фалат паметни луѓе, фали дискусија, што можам да кажам за младите во УМС и СДММ кога змијата им го изела јазикот? А не смее да кажат, а познавајќи ги голем дел од нив, нема ни што да кажат, затоа што толкав им е капацитетот. Види им го образованието, сите магистри на Туризам и менаџмент и ФОН.
Ако треба да сум член на патриотска партија и да гласам за Касами во Тетово, да не смеам да гукнам за Чашка, за тоа што шипците не плаќаат ни вода, ни струја, за тоа што ја испосекоа цела шума во државава, за тоа што во Скопје се главни инвеститори и градители на зградите, за тоа што црна пара од дрога инвестираат наголемо за ширење на големо албанската идеја, за тоа што бодат со ножеви наши деца по автобуси, за тоа што сите учкари ти ставија директори и министри, за тоа што си менуваат улици и школи со имиња на Балисти, па попрво во ДУИ ќе се зачленам. Која е разликата?