Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Сношти случајно пуштив на мтв некоја дебатна емисија и еден од гостите вели - Ова се локални избори не требаат кампањи, реклами, смешно е тоа...
Секој може да види што е направено и што фали во неговата улица, населба, град , има дебатни емисии каде можат да си ги обрзложат идеите...

Мислам дека веќе на ниедна телевизија и на ниедни избори нема да го повикаат.

Па што ме прашуваш тогаш?

Значи ти сакаш да кажеш дека ние треба да седиме со скрстени раце и да си го прифатиме тоа што следува?
Да ги прифатиме криминалите и безаконието, кое со нив рипна неколку скалила погоре?
Да тераме како што тераме и да чекаме да се распадне се?
Да ќутиме?

Ќе одговориш на едно прашање?
Najpametno e da si cekame era koga kartite kje bidat na nasa strana.

Какви спотови очекувате вие кога добри 20 и кусур години најталентираните деца и студенти бегаат од политика, а многу често и надвор од државата.
Е така е најлесно, најлесно е да се бега и да се јаде говна, знам една особа кога да ја сретнам ми го еба денот, не знае друг муабет да прави освен да плука по Македонците. Во една прилика ми се смачи да го слушам, па му викам, ако не си задоволен од Македонците, земи нешто ти напрај па сите ќе се гордеат со тебе и со Македонците, ми враќа, Не сум моќен, т.е не сака да се бори, полесно му е да избега и да јаде говна.

Е така е најлесно, најлесно е да се бега и да се јаде говна, знам една особа кога да ја сретнам ми го еба денот, не знае друг муабет да прави освен да плука по Македонците. Во една прилика ми се смачи да го слушам, па му викам, ако не си задоволен од Македонците, земи нешто ти напрај па сите ќе се гордеат со тебе и со Македонците, ми враќа, Не сум моќен, т.е не сака да се бори, полесно му е да избега и да јаде говна.
Може погрешно ме разбра, не ги оправдувам таквите, само кажувам дека за нас како народ е поразително тоа што најдобрите ученици бегаат од политика како ѓавол од темјан, придобивки имаат само партиските пиуни, едноставно за нив помала и послаба конкуренција на патот до врвот каде ќе можат да лапаат од колачот.

Не се и децата целосно криви, тоа е резултатот на нашето образование, домашно воспитување и целиот систем во државата.

Родителите што се доктори, програмери, правници, кои се разочарани од државата, ги учат своите деца да завршат факултет и да бегаат надвор, слични совети добиваат и од професорите.
Родителите кои преку партија стигнале до одредена позиција, со лепење плакати, подмачкување џеб и останати далавери, го сметаат тоа како вистински пат за успех и ги учат децата да го прават истото.

Со тоа имаме селекција каде со години квалитетниот кадар ни бега во странство, а овие другите што трчале по партии остануваат и добиваат функции за кои не се доволно квалификувани и способни.

Резултатот на ова не може да биде ништо друго освен крајно корумпирана држава која од година во година оди на полошо.

Може погрешно ме разбра, не ги оправдувам таквите, само кажувам дека за нас како народ е поразително тоа што најдобрите ученици бегаат од политика како ѓавол од темјан, придобивки имаат само партиските пиуни, едноставно за нив помала и послаба конкуренција на патот до врвот каде ќе можат да лапаат од колачот.

Не се и децата целосно криви, тоа е резултатот на нашето образование, домашно воспитување и целиот систем во државата.

Родителите што се доктори, програмери, правници, кои се разочарани од државата, ги учат своите деца да завршат факултет и да бегаат надвор, слични совети добиваат и од професорите.
Родителите кои преку партија стигнале до одредена позиција, со лепење плакати, подмачкување џеб и останати далавери, го сметаат тоа како вистински пат за успех и ги учат децата да го прават истото.

Со тоа имаме селекција каде со години квалитетниот кадар ни бега во странство, а овие другите што трчале по партии остануваат и добиваат функции за кои не се доволно квалификувани и способни.

Резултатот на ова не може да биде ништо друго освен крајно корумпирана држава која од година во година оди на полошо.
Da ne ti krsam film no decata na politicarite i na onie koi preku politika ubavo se nafatirale, najcesto decata im se obrazovaat i ziveat vo stranstvo, najcesto na visoka noga.

Po mene ne gleam sto e strasno da glasaat vo vtor krug za albanec koj kje im dade nesto.
Е така де убаво кажа, нема ништо страшно нели ! :yid:
Што има страшно еве ти не гледаш ништо страшно...

Да те прашам користиш мозок кога пишуваш?

Попрво би гласал за албанец муслиман отколку за Македонец што не е вмро.
Ова е слика и прилика за Северџган-македонец во 21 век!

Какви спотови очекувате вие кога добри 20 и кусур години најталентираните деца и студенти бегаат од политика, а многу често и надвор од државата.
Да де решението е “мајка бежанија“!
Наместо да останат и да се обидат работите да ги исправат тие одлучиле да бегаат :pos: и ова уште се пропагира како мудро македонско решение, ама разбирам зошто е така едноставно не знаете за подобро.
Боже Господе, секогаш кога ќе се спомне тој рамковен се вадат овие муабети и се поставуваат вакви прашања
Што е те чуди, посееш страв и го користиш како алатка за манипулација, па тие не измислиле топла вода туку само со одработуваат или толку им сече.
Еве за враќање на името Македонија 102,3% од форумџииве ќе ти речат дека не било време, не било време да се враќа достоинство, дека биле слаби (својата слабост и мекотелство го проектираат врз сите останати) се повикуваат на приказните за Илинден 1903 востанието било прерано дигнато забораваат на 1941-44г. не тоа не им оди во полза на наративот кој го терат.

Drugo treba da si svesen deka ednostrano ponistuvanje na ramkovniot po avtomatizam ke dovedi do gragjanska vojna.
А ти треба да си свесен дека кога правиш омлет мора да искршиш јајца!
Ова Македонија е СОЗДАДЕНА во војна со КРВ и само со крв може да се брани и одбрани (не со пенкала не со дипломатија иако може да се користи, многу тв гледате).
Автоматски споено мислење:

Da ne ti krsam film no decata na politicarite i na onie koi preku politika ubavo se nafatirale, najcesto decata im se obrazovaat i ziveat vo stranstvo, najcesto na visoka noga.
Па што од таквите деца на политичари (и блиски до неа) Македонија и нема некоја полза туку само штета така да ако заминале јас им посакувам да не се вратат.
Проблемот е што врвни студенти заради поставениот систем (а се знае кој го инсталира) ја напуштаат Македонија затоа што овде не им се дозволува да придонесат со своето знаење.

Последно уредено:
А ти треба да си свесен дека кога правиш омлет мора да искршиш јајца!
Ова Македонија е СОЗДАДЕНА во војна со КРВ и само со крв може да се брани и одбрани (не со пенкала не со дипломатија иако може да се
Svesen sum jas ne se sekiraj, ama teoretski ljubav lepo zvuci, malcice je drugcije u praksi.
Edno e virtuelno da se kurcis, no ko ke mu prosviri kursum na eden santim od useto povekjeto ke sfatat deka bas i ne im se jadelo tolku omlet ;) .

се појави слика насекаде папата во охрид со пецак и 2 други.... пишував и порано пецак стартуват во охрид со 3/4000 гласови кои не се од дпмне....значи фараоните и бивши сдсомвци незадоволни и ке победит ......и да додадам сите од левиот блок шо му забија нож на папата на времето сега ке ги стрпат во апсааана иако е подалеку од власта .....немат опростување

Нови анкети. Нема предвремени избори. СДСМ со 10% доверба, Левица и ЗНАМ по 4%. ДУИ и ВЛЕН скоро изедначени (чудно, очекував доста поголема разлика).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom