Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Тоа е тоа народе, џабе дебати, џабе е се.
Што е џабе?

Тоа што луѓе решаваат да се вратат?

Или немате што друго да кажете па ќе удрите на тоа што луѓето сакаат да се вратат?

Па „кај бевте до сега“ „кај бевте скриени“

Поради истите тие куртони што излагаа на улица како задњи дебили голем дел си отидоа во последните 10 год, така да немој гачки да кажуваш

Последно уредено:
Што е џабе?

Тоа што луѓе решаваат да се вратат?

Или немате што друго да кажете па ќе удрите на тоа што луѓето сакаат да се вратат?

Па „кај бевте до сега“ „кај бевте скриени“

Поради истите тие куртони што излагаа на улица како задњи дебили голем дел си отидоа во последните 10 год, така да немој гачки да кажуваш
Te prasva utre ako se spuka rabotata dali ke se vratis da zemis oruzje vraka ili virtuelno ke vojuvas ?

Какви спотови очекувате вие кога добри 20 и кусур години најталентираните деца и студенти бегаат од политика, а многу често и надвор од државата.
Едноставно се разочарани од се околу нив, веќе не ги ни интересираат политичките случувања, само чекаат прва прилика да ги спакуваат куферите и да фатат странство.

Со години државата ја водат лигуши и татини синчиња кои потешко од пенкало немаат кренато, ништо во животот немаат работено освен исполнување наредби од партија, никаква свест немаат за реалниот свет во кој живее обичнот народ и проблемите со кои се соочува секој ден.

Веќе си имаат направено идеална политичка положба за да можат да не дупат и крадат без никој да не им смета.
Членови во партиите им се само класични ботови и лешпери на кои животна желба им е да дојдат до вработување на позиција каде нема ништо да работат додека лапаат убава плата.
Со тоа поглаварите нивни можат уште подобро да ги контролираат и манипулираат, затоа после изгледаат како телетабиси кога аплаудираат по митинзи на говорите на политичарите и се смееат на форите нивни кои се интересни само на деца до петто оделение и пензионери над 70 години.

Така и за спотовите сега на градоначалниците, ќе пишуваат по коментари дека се совршени, ќе стискаат лајкови, ќе ги споделуваат на свои профили, нема врска што и самите знаат дека се тешко срање.

Од година во година само ги спуштаат на пониско ниво додека овие и понатаму продолжуваат да слушаат наредби, еве ги на овие избори ќе гласаат за човек кој сонува нивниот град да го направи дел од друга држава.

Te prasva utre ako se spuka rabotata dali ke se vratis da zemis oruzje vraka ili virtuelno ke vojuvas ?
Боже Господе, секогаш кога ќе се спомне тој рамковен се вадат овие муабети и се поставуваат вакви прашања
Како да се имате помирено со истиот и да ви одговара тоа сценарио

Во моја фамилија кога и некој да бил повикан, одговорил на повикот или пак доброволно се пријавил.
Јас знаеш дека сум по традиција, така да..
Кажи ми што уште треба да одговорам?

Бидејќи се умеша, кажи ми ти дали е тој договор прифатлив за македонскиот етникум?

Боже Господе, секогаш кога ќе се спомне тој рамковен се вадат овие муабети и се поставуваат вакви прашања

Во моја фамилија кога и некој да бил повикан, одговорил на повикот или пак доброволно се пријавил.
Кажи ми што уште треба да одговорам?

Бидејќи се умеша, кажи ми ти дали е тој договор прифатлив за македонскиот етникум?

ако се спука утре, под маса некаде ќе треба да те бараме.

Не ми досаѓај ронче, ти кажав
Автоматски споено мислење:

Што кур не се залагаш ти, бидејќи си партиски определен, за тој договор да се расчешла?

кажи ми што уште треба да одговорам?

Бидејќи се умеша, кажи ми ти дали тој договор е прифатлив за македонскиот етникум?
Pojma nemam jas dali ti ili bilo koj e veren na tradicijata.
Drugo treba da si svesen deka ednostrano ponistuvanje na ramkovniot po avtomatizam ke dovedi do gragjanska vojna. Da ne ocekuvas deka taka ke sedat so skrsteni race dodeka nekoj im gi ukinuva so vojna i zrtvi zdobienite prava. Taka da osven ako ne ste spremni za so oruzje vraka da im gi ukinite pravata, ne si pravite bajram so umot.
Treta rabota, za razlika od togas, sega se bukvalno sekade ispikani vo sistemot, posebno voenobezbednosniot sto pretstavuva golem problem. Cetvrto voeno ni oddaleku ne sme sposobni da se spravime so edna takva situacija.
Ramkovniot ni togas ni sega ni vo odnina nema da bidi prifatliv za Makedoncite kako takov, no ja izgubivme vojnata, ne sednaa na masa i potpisavme primirje toest toj ramkoven dogovor i tuka e kraj na muabetot okolu toa i osven ako ne vi se pocnuva vojna vo koja politicko voenata situacija e daleku daleku ponepovolna za nas od togas za razlika od nivnata, bi ve sovetuval da ne skokate po tolku.

Pojma nemam jas dali ti ili bilo koj e veren na tradicijata.
Па што ме прашуваш тогаш?

Drugo treba da si svesen deka ednostrano ponistuvanje na ramkovniot po avtomatizam ke dovedi do gragjanska vojna. Da ne ocekuvas deka taka ke sedat so skrsteni race dodeka nekoj im gi ukinuva so vojna i zrtvi zdobienite prava. Taka da osven ako ne ste spremni za so oruzje vraka da im gi ukinite pravata, ne si pravite bajram so umot.
Treta rabota, za razlika od togas, sega se bukvalno sekade ispikani vo sistemot, posebno voenobezbednosniot sto pretstavuva golem problem. Cetvrto voeno ni oddaleku ne sme sposobni da se spravime so edna takva situacija.
Ramkovniot ni togas ni sega ni vo odnina nema da bidi prifatliv za Makedoncite kako takov, no ja izgubivme vojnata, ne sednaa na masa i potpisavme primirje toest toj ramkoven dogovor i tuka e kraj na muabetot okolu toa i osven ako ne vi se pocnuva vojna vo koja politicko voenata situacija e daleku daleku ponepovolna za nas od togas za razlika od nivnata, bi ve sovetuval da ne skokate po tolku.
Значи ти сакаш да кажеш дека ние треба да седиме со скрстени раце и да си го прифатиме тоа што следува?
Да ги прифатиме криминалите и безаконието, кое со нив рипна неколку скалила погоре?
Да тераме како што тераме и да чекаме да се распадне се?
Да ќутиме?

Ќе одговориш на едно прашање?

Па што ме прашуваш тогаш?
Ne te prasav jas, drug te prasa, Jas samo ti go pojasniv prasanjeto oti mi deluvase kako da ne znaes sto te prasva, toest dali virtuelno ke vojuvas tamu daleku ili ke zemis puska vo raka i pravec na boiste.

Значи ти сакаш да кажеш дека ние треба да седиме со скрстени раце и да си го прифатиме тоа што следува?
Да ги прифатиме криминалите и безаконието, кое со нив рипна неколку скалила погоре?
Да тераме како што тераме и да чекаме да се распадне се?
Да ќутиме?

Ќе одговориш на едно прашање?
Ne site ke ti odgovoram od ednas oti odgovorot e za site ist.
Ako ne ste spremni da zemite oruzje vraka i da zaginite vo procesot togas odgovorot na site prasanja ti e Da :toe:

Не ми досаѓај ронче, ти кажав

Што кур не се залагаш ти, бидејќи си партиски определен, за тој договор да се расчешла?

Ти кажа владе. Тоа што го збориш е автоматски конфликт. Ако тоа го сакаш како љубителиве на Енвер Хоџа, спремај се за војна, немој само да се криеш под маса.

Ne te prasav jas, drug te prasa, Jas samo ti go pojasniv prasanjeto oti mi deluvase kako da ne znaes sto te prasva, toest dali virtuelno ke vojuvas tamu daleku ili ke zemis puska vo raka i pravec na boiste.

Ne site ke ti odgovoram od ednas oti odgovorot e za site ist.
Ako ne ste spremni da zemite oruzje vraka i da zaginite vo procesot togas odgovorot na site prasanja ti e Da :toe:
Значи на било кој начин е истото сценарио, распаѓање..
Бидејќи и вака ако остане, да не мислиш дека засекогаш западна ќе остане територијално под наша капа?
И сакаш да ми кажеш дека ти од тоа имаш кренато раце? За што ми збореше ти пред некое време , поголем Македонец, вака-така?

Ти кажа владе. Тоа што го збориш е автоматски конфликт. Ако тоа го сакаш како љубителиве на Енвер Хоџа, спремај се за војна, немој само да се криеш под маса.
А што е алтернативата?
Постепено распаѓање?

Значи на било кој начин е истото сценарио, распаѓање..
Бидејќи и вака ако остане, да не мислиш дека засекогаш западна ќе остане територијално под наша капа?
И сакаш да ми кажеш дека ти од тоа имаш кренато раце? За што ми збореше ти пред некое време , поголем Македонец, вака-така?
Prvo jas moeto si go isluziv, drugo za severdjanija bas i ne se zamaram do tolku.
I ne e istoto scenario, ali za da dojdime vo pozicija ednostrano da ukinime ramkoven treba baaaaaagji pripremi i planovi da se napravat, uste povekje megjunarodna aktivnost, sojuznici poddrska i seto toa da bidi drzano vo najgolema tajnost se do denot D. Vaka kako sto e sega postavena rabotata e ramno na samoubistvo.

Prvo jas moeto si go isluziv, drugo za severdjanija bas i ne se zamaram do tolku.
I ne e istoto scenario, ali za da dojdime vo pozicija ednostrano da ukinime ramkoven treba baaaaaagji pripremi i planovi da se napravat, uste povekje megjunarodna aktivnost, sojuznici poddrska i seto toa da bidi drzano vo najgolema tajnost se do denot D. Vaka kako sto e sega postavena rabotata e ramno na samoubistvo.
Добро владе, затоа се прави муабет и се споделуваат мислења, не одма со рафалите да пукате

На крај на денот, дали ти си се замарал или не, кога ќе ти дојде во двор сценариото нема бегање

Добро владе, затоа се прави муабет и се споделуваат мислења, не одма со рафалите да пукате
Muabetot bese utre da se ukini ramkovniot, a ne koga ke se stvorat uslovi za toa, oti ako se sluci toa utre ke ne raskantat, ke ginat deca za djabe.

На крај на денот, дали ти си се замарал или не, кога ќе ти дојде во двор сценариото нема бегање
Kako za site taka i za mene jbg :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom