Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Vlade se si e kako sho treba, na Vrmeroto mu trebaa budali da smenat ime oti oni bi ve izgubile povekje od pola ako sami go reshea toa, site imaat nekoja funkcija u golemata slika.
Kaj bese Ti dosega dilemata da ni ja razresis, a ne gledas tuka godini i godini se raspravame, ubedvame i sto li ne. Samo ne te sfativ uste koj bea tie budali :cautious: .
Prema golemata slika koja ocigledno ja imas videno i dobro si zapoznaen, so ke kazis, bugarite ke vlezat vo ustavot. Ke ima pak budali ili kako e planot ?

Мора да се донесе некаков закон за локалниве избори, не може орките што не живеат во земјава со години да доаѓаат и да гласаат на избори.

Човек ДПМНЕ и СДС не смеат да им писнат не па да им забранат да гласаат. Се утепаа да гласаат за нив во Тетово, Гостивар и Струга. Овие јавно им излегуваат и во втор круг им го подржуваат Дегахари во Кичево. И тука станува збор за Дехари не за некој квалитетен човек. А овие за нивнине кандидати патики искинаа.

Да не ја „вреѓаме„ антиката, која до ден-денес има остатоци од врвни цивилизациски домети...што за припадниците на „другата националност„ е неизведливо ниту со фантазирање.
Не е до античката историја туку до нивното сегашно егзистирање, буквално се жив музеј, кај и да ги видам се прекрстувам.
Автоматски споено мислење:

Уште неможам да преболам за Чашка, старите генерации жалеа што Тетово има градоначалник Албанец, јас Струга и Кичево, дојде време да се нервирам за Бутел, Јегуновце, Долнени, Чашка, најплодното земјиште и најголема општина со неверојатна природа, реки, планини, и полна со наша историја на секој чекор, што држава е бре ова, исаф да се немало, не уништија начисто.
Чекај Мицко гласови за Кичево, дебилу еден.

Последно уредено:
Владе, моменталната власт на прашањето зошто не ги апсат арамиите како што ветуваа пред избори, нонстоп се ваѓаат со судии и обвинители, (btw 80% од нив ги има поставено Груевски), а истовремено имаат двотретинско мнозинство, значи можат и имаат алатки да го променат нештото од корен, а тоа не го прават. Кога сме веќе кај судиите и обвинителите. Дозволија пред нос да им избега Артан Груби, да им избега Колбасот и ред други работи пред кои замижуваат свесно или несвесно...Тоа е факт. Ете му со Кочани, малце им се индициите на разговорите со тие инспекторите, што објавија од ИРЛ, ете Геро објави дека имало и со Оливер Спасовски и со други видни сдс фаци...Зошто не ги апсат? Мукла.. Малку криминали имаа дуинг бизнис и сдс? Легна некој? Јас не познавам таков...

Немам потреба јас да пишувам анонимно Владица, мене партија во животот не ми има завршено ни најмала работа, јас на партија никоја ништо не и борчам, и не морам да бидам Анонимус234453... Жалам што те разочарав...
Ne me imas razocarano sto nema da se zalis kako anonimus tuku kolkavo nepoznavanje imas od sostojbite. A da patem receno SDSM ima postaveno 700 sudii i javni obviniteli uste vo vremeto na Branko, vo slucaj da ne si zapoznaen so toa. Rano im e niv za penzija uste ;).
P.s ne e problem da se uapsat, problem e da se osudat :toe:

Мислењата што ги презентираш овде се поклопуваат со политиките на дпне. Шарен нит сум бил, напротив од 50 дена, 40 и кусур бев на протестите за Заедничка Македонија, и бев против предавството прво на Груевски во Пржино 1 и 2, а потоа на муртинското шлапатало во Преспа.
Koi mislenja bi bile tie, mozis da mi posocis ?
Jas da otvoreno sum protiv tie sarenite gomna od Levica, ne e toa nekoja tajna. Tie sto po avtomatizam sekoj sto e protiv Levica go klasificiraat kako vmrovec e nivni problem, ne moj. Uste posimptomaticno e ako malce pratis sto na nikoj sto e protiv niv ne go klasificirale kako komunjar. Se prasvam zosto :cautious:

Ааа не, ќути си ти ако ти се ќути, убо ти е, наведната глава сабја не ја сече. Тие што си ги гласале, нека си се борат за вработување, место во Управен, тендерче, ова она. Ама никој не треба да ќути за она што не чини, да речи дека не чини..Депонијата ја гласаа сите, а во предизборието сите беа против...Е тој е тај рад...Ако дозволуваш тебе да те влечат за нос, тогаш извини, не се сите такви...
Pa buni se de, koj ti brani. Za razlika od tebe jas nikogas ne sum preferiral ulicna demokratija tuku sum da se pocituva zelbata na gragjanite iskazana na izbori, mi se dopagjalo toa mene ili ne. Moe e koga ima izbori da si glasam za taa opcija koja mene kako poedinec najpovekje mi odgovara i toa e toa, se gledame na slednite izbori.
Si imase programa predizborna, valjda vo nea imase i za deponijata nesto i gragjanite so pravo na glas si izlegoja i si go kazaa svoeto. Potrebite na mnozinstvoto se pobitni od potrebite na poedinecot, taka funkcionira demokratijata ili so drugi zborovi imaat kade kade povekje glasaci sto treba da im objasnat zosto ke nema deponija a im vetile otkolku na ovie drugite sto bile protiv.
Realno ajde da ne e samo za deponijata, me zabole mene za stadionot, velosipedski pateki, Kopanki kurci palci pa ete me imas procitano da se bunam iako smetav deka toa se najgolemi gluposti i djabe frleni pari. Normalno deka ne, si imase izbori i gragjanite si go kazaa svoeto, koj sum jas da se bunam i da se pritresvam . Sakavte stadion, eve vi stadion, frlivte eden ton pari od danocni obvrznici vklucuvajki gi i moite vo glupost koi mozea da se iskoristat na milion drugi popametni raboti, ama jbg sakavte stadion, me nadglasavte i toa e toa, sega imate stadion.

Голема е нашата земја, големо е и дрпне...младите не се како пензионерите да ги манипулираат...:pos:

jk.jpg
Инаку ова е објавено јавно од личен а не скриен профил и со име и презиме е пишан директорот, и не реагираат - мачиња нежни, ама глупо е глупоѓата на дрпне јавно со име и презиме тука да се постира.
Си имаме некакво ниво, тука на кајгана :D за разлика од нив.

Последно уредено:
Па кога нејќе Крис Павловски да исфинансира едно 10 чартери за избори, кој ни е крив. Од друга страна Наим Шпатими нема проблем до тоа. Ама битно со Мицко и Трамп е сликан.

Видете ги тие криви и одвратни сурати, смрдат преку камера. Убедливо најгнасно, најглупо и најружно племе на цела северна хемисфера. Мислам дека само абориџините изгледаат по сјебано од овие страшила а не сум сигурен дека се поглупи

Зумирајте, главите у секакви форми конус, тетраедар и квадрат. Мислам тезата дека се турски џукели и цигани од Кавказ е нецелосна туку овие суштества се некоја вештачка мешана раса мелези специјално правена да бидат поттрчковци на турците низ полуостровот

1000002998.jpg

Прерано е да се сфати колку всушност ВМРО им користи на Албанците со оваа политика. Пред сè, испраќањето на ДУИ во опозиција е едно од најдобрите нешта што ВМРО некогаш ги направил за Албанците. Моќта на ДУИ ослабе, но и слабеењето на Албанците е само привремено. Малкумина разбираат дека ДУИ во суштина не направила ништо конкретно за Албанците – само политички романтизам. Ако навистина работеше праведно и во интерес на Албанците, ВМРО немаше да може да поништи сè за една година. Ова им ги отвори очите на Албанците – ако нивните права беа навистина гарантирани со закон, тогаш ниту ВМРО, ниту Вучиќ ќе можеа да ги допрат. Ова е само почеток.

Второто добро нешто што им се случува на Албанците е доцнењето во интеграциските процеси. Искрено, не знам како да му се заблагодарам на ВМРО за ова, бидејќи колку подолго трае оваа состојба, толку повеќе ќе растат апетитите и свеста кај Албанците. Се надевам дека ова ќе потрае доволно долго за Албанците да се вратат на почетната точка – и конечно да продолжат со сериозна политичка платформа, а не со онаа на зајазските овчари.

Прерано е да се сфати колку всушност ВМРО им користи на Албанците со оваа политика. Пред сè, испраќањето на ДУИ во опозиција е едно од најдобрите нешта што ВМРО некогаш ги направил за Албанците. Моќта на ДУИ ослабе, но и слабеењето на Албанците е само привремено. Малкумина разбираат дека ДУИ во суштина не направила ништо конкретно за Албанците – само политички романтизам. Ако навистина работеше праведно и во интерес на Албанците, ВМРО немаше да може да поништи сè за една година. Ова им ги отвори очите на Албанците – ако нивните права беа навистина гарантирани со закон, тогаш ниту ВМРО, ниту Вучиќ ќе можеа да ги допрат. Ова е само почеток.

Второто добро нешто што им се случува на Албанците е доцнењето во интеграциските процеси. Искрено, не знам како да му се заблагодарам на ВМРО за ова, бидејќи колку подолго трае оваа состојба, толку повеќе ќе растат апетитите и свеста кај Албанците. Се надевам дека ова ќе потрае доволно долго за Албанците да се вратат на почетната точка – и конечно да продолжат со сериозна политичка платформа, а не со онаа на зајазските овчари.
Растат апетитите на Македонците за сиктер кафенце.

Многу лесно може да се реши ова што доаѓаат од странство да гласаат. Им сопираш автобуси, не ги пушташ на граница и решен проблем. Кога можеа автобуси за митинзи да сопираат зошто не и ова.
Ако се сака све се може, ама дали се сака.

Дуи да победеше ќе пишеше дека Дуи го остварува планот на албанците. До вчера Вреди ги сметавте за предавници, сега за тие што ви ги бранеле интересите.

Многу лесно може да се реши ова што доаѓаат од странство да гласаат. Им сопираш автобуси, не ги пушташ на граница и решен проблем. Кога можеа автобуси за митинзи да сопираат зошто не и ова.
Ако се сака све се може, ама дали се сака.

Македонска партија да сопре автобус на албански гласачи од странство? Никад.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom