U
UnholY
Гостин
Kога ќе испадне целосната, финализирана верзија на Windows 7 ќе ги урне сите
Ти па не си имал можност асално да го испробаш Линукс, да ги дознаеш неговите вистински можности, неговите способности, така да ќути.Не бев запознает со linux додека не ги наместија овие компјутерите на школо, и апсолутно не сум задоволен од него ни од финкционалност ни од изглед, така да linux може вода да му носе на windows сега за сега според мене
Друже, Linux во моментот е владетел на серверите, 95% од серверите во светот се на Linux, али ич не го бива за графика, за кратко време ќе завладее Mac OS, само што кај нас сме малце тапа држава, такада кај нас последно ќе биде тоа што денес е во мода. Секаде во светот почнаа да користат Mac OS затоа и Windows прават очајни обиди да си го спасат гзот затоа што видоа дека за кратко време ќе ги изгубат сите корисници.Дефинитивно Linux. Како прво е бесплатен, се инсталира за 30 минути, и имаш комплетен ОС со сите основни програми (Мозила, OpenOffice, Месинџер и сл.), на македонски е (па и баба ми може да го користи), не е толку тешко да се инсталираат програми, а за терминалот и кодовите - многу ретко се користат.. И јас викав дека линукс е срање, ама кога го пробав тотално го сменив мислењето. Имам инсталирано Убунту 8.10 и Виста. Вистата последен пат ја уклучив пред да инсталирам Убунту :smir: :wink:
Зависи каков е фајлот... кажи каков формат е фајлот (.gz, .tar.gz, .deb... или...) ?imam 1 fajl vo linux i sakam da go konvertiram vo windows pa me interesira dali moze
Кажи ја наставката на фајлот.imam 1 fajl vo linux i sakam da go konvertiram vo windows pa me interesira dali moze