Лимит на ADSL-от?

Јас имам преку 13ГБ и уште не ми е намалена брзината

Не смеат да ми намалат:baeh:
Немој да ме изнервираш тебе да не ти намалат:pishtoldz :pos:

Sindikat напиша:
Во договорот не пишува никаде таква работа. Барем во мојот не, сигурен сум 10 пати го прочитав. Не знам од каде го извадивте ова. Сега после промените можи ама јас веќе дадов приговор дека не се согласувам со промените затоа што тие кршат неколку закони (да не ги цитирам сега ги има во приговорот шо беше изработен на интернет). Значи ако има фер судење јас сигурно би добил.

Може да не пишува кај тебе, сигурно за тебе, посебен договор правеле.:icon_roll

Луѓе, ја мислам дека ја намалуваат после 15гб, не им работи добро бројачот

Да, и јас исто мислам. После 15 гб според телефон (линија), не според шифра.

Нема шанси. Мене (а и голем број луѓе што ги познавам) ме ебаа на 4ГБ. Нема шанси на 15 освен ако не се работи за пропуст на МтНет.

Не сум 100 посто сигурен, мислам дека е така. Можда денес имаат проблеми, мене стварно крш ми беше конекцијата, сега е подобра (барем така изгледа).

yin yang напиша:
Може да не пишува кај тебе, сигурно за тебе, посебен договор правеле.:icon_roll

Е ај кажи во кој дел од договорот пишува дека ќе се намалува брзината после 4 гб даунлоуд. Ако ти е некој нов од пред 1-2 месеци можи иначе нема шанси. Јас имам договор негде од крајо на агвуст нема таква работа, иначе немаше шанси да го потпишам.

Мистичен напиша:
A демек сите ќе го откажевте...хехе. Револуции...

Е како да го откажиме кога неможи. Јас уште кога се спомна дека ќе има промени ојдов во мт-нет и ми рекоја за да се откажи договорот требало двете страни да се согласни, а тие не биле согласни така што ќе мора да си ја платиш казната. Прашав после то и правници и тие ми рекоја дека ако сам побарам да се раскини договоро ќе си ја платам казната. И ај сега како ќе прајш револуција ќе те отепат во казни ако не ги плаќаш ќе ти го исклучат и телефоно и ај сеа.

Minatite 3-4 dena imav pominato okolu 5GB i brzinata bese epten spora ali sabajlevo e kako nova!Sega e brzo!:D

Ke zaboravev!Koga idam po stranicive se e o.k ali koga siminjam nesto e ide so 6kb/s!Toa ti e!Dogovorov mi e vo na masa i ke vi citiram!:МТнет го задрзува правото да ја намали брзината на пристап, доколку остварениот месечен сообраќај надминува:4ГБ за "хоби" пакет итн.....

vlatko напиша:
Ke zaboravev!Koga idam po stranicive se e o.k ali koga siminjam nesto e ide so 6kb/s!Toa ti e!Dogovorov mi e vo na masa i ke vi citiram!:МТнет го задрзува правото да ја намали брзината на пристап, доколку остварениот месечен сообраќај надминува:4ГБ за "хоби" пакет итн.....

Од кога ти е тебе договоро?

Ако пишеше така шо си потпишвал, шо не си зеде кабловски на 6гб е ограничен поефтин е и побрз?:raz:

Sindikat напиша:
Од кога ти е тебе договоро?

Ако пишеше така шо си потпишвал, шо не си зеде кабловски на 6гб е ограничен поефтин е и побрз?:raz:
Договорот ми е од 20 Јануари негде таму уклучив АДСЛ!Тогаш Кабловскиот не беше рекламиран никој не знаеше за него!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom