Лига на шампиони 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Koj go pishuval tekstov? Svashta: "No, klupski rukomet konstantno gubi na svojoj kvaliteti, nekada je konkurencija bila donekle neizvjesna, no sada od ostatka Europe odskače tek nekolicina klubova."

Bash se prashuvam koga imalo podobar rakomet od denes i koga toa LS bila poneizvesna? Poslednive 10 godini Ciudad Real ...Kiel...Ciudad Real...Kiel? Ili pred 20 Barcelona ...Barcelona ...Barecelona...? Denes ima barem 8 izednacheni ekipi (gore dole) shto ne bilo nikogash sluchaj prethodno...

Утре Вардар веројатно ќе прими над 30 гола, прашањето е колку над 30? :noze: Некој прогноза? Колку технички грешки во додавањата? Карачиќ? Колку одбрани на голманите? :coffee:

Утре Вардар веројатно ќе прими над 30 гола, прашањето е колку над 30? :noze: Некој прогноза? Колку технички грешки во додавањата? Карачиќ? Колку одбрани на голманите? :coffee:

Пушти го ти Вардар колку и да ти има напикано комплекси во тоа мозочето твое, спремај се уште малку ќе те носат твоите во сала, не си бил од лани.. :)Пошто нели само за ЛШ идеш, не се клошариш да гледаш СЕХА и домашни утакмици..:LOL:

Пушти го ти Вардар колку и да ти има напикано комплекси во тоа мозочето твое, спремај се уште малку ќе те носат твоите во сала, не си бил од лани.. :)Пошто нели само за ЛШ идеш, не се клошариш да гледаш СЕХА и домашни утакмици..:LOL:

Јас си прашав да каже некој прогноза за бројот на технички грешки на нападот на Вардар затоа што од тоа ќе зависи бројот на контри и полуконтри на Барселона.
Другото прашање се однесува на бројот на одбрани на Вардаровите голмани?
Од овие две работи воглавно ќе може да се претпостави бројот на голови кои Вардар ќе ги прими.
Од кај сега го извади ти муабетот за кој кога и каде идел да следи натпревари?
--- надополнето: 21 септември 2013 во 01:01 ---
Има ли некој статистика за бројот на технички грешки на Карачиќ и Прибак од последниве натпревари, како и процентот на одбранети удари на голманите на Вардар?

Само јас не сум толку импресиониран од Барса и мислам дека ПСЖ ќе биде подобар од неа у групава (со тоа и потежок противник за нашиве)? :coffee:

Само јас не сум толку импресиониран од Барса и мислам дека ПСЖ ќе биде подобар од неа у групава (со тоа и потежок противник за нашиве)? :coffee:

Годинава се уште посилни. Компактни од претходно, плус Лазаров и Карабатиќ. За разлика од ПСЖ, на кои ќе им треба време да се воиграат.

Годинава се уште посилни. Компактни од претходно, плус Лазаров и Карабатиќ. За разлика од ПСЖ, на кои ќе им треба време да се воиграат.

Све ми е јасно, но од преголмеи очекувања често се дешава дебакл, иако кај овие не се најавува тоа. Тимот им е скоцкан на секоја позиција, но сеа со „страшнава“ офанзивна постава може и да им се удри од глава тоа и да патат онаму кај што беа гранитни. Шансите за тоа се минимални но се ме влече дека нема да имаат сезона каква што сите очекуваат од нив...

Све ми е јасно, но од преголмеи очекувања често се дешава дебакл, иако кај овие не се најавува тоа. Тимот им е скоцкан на секоја позиција, но сеа со „страшнава“ офанзивна постава може и да им се удри од глава тоа и да патат онаму кај што беа гранитни. Шансите за тоа се минимални но се ме влече дека нема да имаат сезона каква што сите очекуваат од нив...

Топ 4, сигурно. За понатаму ќе одлучуваат нијанси.

Све ми е јасно, но од преголмеи очекувања често се дешава дебакл.
Секоја година сите очекуваат од Барселона и тие играчи (вклучувајќи ги новите) шампионска титула.Тоа што другите мислат и очекуваат може да влијае само на психички нестабилни играчи а такви во Барселона нема! Дебакл неможе да се случи...доволно е Штербик или Шариќ само на гол да ги стават па 30% од топките што ќе ги одбранат да ги фрлат на крилата во контра за да ги победат 80% од тимовите во ЛШ. Барселона играше лани во финале без Карабатиќ и Лазаров а може комотно и без нив и оваа година. Рутенка во битни натпревари може цел тим сам да победи и да игра на сите можни позиции. Што е најбитно не им се базира нивната игра на позиционен напад тука на двајца од најдобрите голмани на денешницата и одличната одбрана. Барселона не постигнува по 40 гола на натпревар од позиција туку со контри и полуконтри. Дебакл би бил можен единствено ако до толку бидат баксуз па и двајцата голмани им се повредат.
--- надополнето: 21 септември 2013 во 02:10 ---
ПСЖ нема тим ни за четвртфинале...немаат голман, наликуваат на Атлетико Мадрид од минатата сезона, па види ги само подготвителните натпревари и последните во француското првенство :facepalm:

Секоја година сите очекуваат од Барселона и тие играчи (вклучувајќи ги новите) шампионска титула.Тоа што другите мислат и очекуваат може да влијае само на психички нестабилни играчи а такви во Барселона нема! Дебакл неможе да се случи...доволно е Штербик или Шариќ само на гол да ги стават па 30% од топките што ќе ги одбранат да ги фрлат на крилата во контра за да ги победат 80% од тимовите во ЛШ. Барселона играше лани во финале без Карабатиќ и Лазаров а може комотно и без нив и оваа година. Рутенка во битни натпревари може цел тим сам да победи и да игра на сите можни позиции. Што е најбитно не им се базира нивната игра на позиционен напад тука на двајца од најдобрите голмани на денешницата и одличната одбрана. Барселона не постигнува по 40 гола на натпревар од позиција туку со контри и полуконтри. Дебакл би бил можен единствено ако до толку бидат баксуз па и двајцата голмани им се повредат.
--- надополнето: 21 септември 2013 во 02:10 ---
ПСЖ нема тим ни за четвртфинале...немаат голман, наликуваат на Атлетико Мадрид од минатата сезона, па види ги само подготвителните натпревари и последните во француското првенство :facepalm:
Точно како да не даваат голови од контра,кога ги имаат Рохас и Томас,плус ко што рече ти,имаат страшни голмани,кој ако ги разбраниш гадно си наебал.И сеа на сето тоа додади дека имаат страшна бековска линија,Агинагалде на пикер.И ајде сеа кажи како да не очекувамо титула од нив.Ете ја лично очекувам со овај тим малтене да се прошетаат до Фајнал Фор,па ако не и до титулата.

Точно како да не даваат голови од контра,кога ги имаат Рохас и Томас,плус ко што рече ти,имаат страшни голмани,кој ако ги разбраниш гадно си наебал.И сеа на сето тоа додади дека имаат страшна бековска линија,Агинагалде на пикер.И ајде сеа кажи како да не очекувамо титула од нив.Ете ја лично очекувам со овај тим малтене да се прошетаат до Фајнал Фор,па ако не и до титулата.

Друже, Агинагалде во Киелце игра.

Агинагалде не е во Барса,туку во Киелце..
Во Барса се Сораиндо и Нодесбо пикери...
Иначе,мислам дека оваа сезона Барса е без конкуренција и ќе се прошета до титулата..
Кил има смена на генерации,Париз има слабости иако се доста силни,ХСВ од авион се гледа дека не се како лани,Ловен можат да изненадат и да стигнат на Ф4,Фленсбург исто,Киелце се секогаш тука,опасни и чекаат шанса,и би го вметнал уште и Веспрем....ова се тимовите кои треба да покажат најмногу....
Но Барса е според мене класа над сите...
Единствено некои повреди на клучните играчи би ги извадиле од ритам..
Ваков дрим тим досега никогаш немале,страшна екипа направија,едноставно собраа се шо вреди на европскиот пазар,и оставило белег на европските и светските првенства...
Ако го погледни некој составот ќе си помисли дека е ОЛ стар тим на првенство....:eek:

Кире политикант како секогаш,а што ја пумпаат толку "средбава" меѓу него и брат му незнам,светска класа играч против теле....никаква поента. Ко Наумче против брат му да игра.
Ќе биде интересно кога ќе игра против Металург кога ќе игра против скоро цела негова репрезентација. :)

За после Виска Барса ! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom