Лига на шампиони 2012/2013

Статус
Затворена за нови мислења.
На Словенија 4 место на последно светско првенство
Втор тим во Данска 2 место на последно светско
Втор тим во Франција сите знаат кој се они
Тоа што го направи Металург вие може само да го сонувате а ти можеш да јадеш гомна колку душа ти сака тоа нема ништо да смени :tapp:
Металург е меѓу 8 најдобри во европа(и светот) со шанса за фајнл фор!

Значи никој не го оспорува успехот на Металург, аман, ама дај сфати веќе еднаш дека квалитетот на домашното првенство во една земја нема никаква врска со квалитетот на репрезентацијата на таа држава...Силкеборг, Шамбери и Санкт Петерсбург се слаби екипи...Да играше Копенхаген наместо Силкеборг, Металург лесно ќе можеше и 4ти во група да заврши наместо втор и тогаш многу поинакви ќе беа работите...Секоја чест за Металург, дај Боже да стигнат во Келн, ама барем признај дека имаа многу среќа...Не е исто да играш против Минск и против Атлетико, исто како што не е исто да играш против Киелце или против Барселона/Хамбург...

Горење не беше мислам шампион лани но нема веза имаат добар тим..
Одлична ждрепка за Металург и доколку бидат на потребното ниво со тие повреди што се кај Киелце имаат одлична можност да направат успех.
Реално имаа најдобар ждреп уште од првите групи па се до овие Металург но тоа е мора и среќа да се има некогаш не дека немаат они квалитет но ако им се паднеше екстра јака група како што можеше немаше да ја поминат може но тоа е со подобар пласман пак ќе бидат од носителите и за следните години пак ќе си бидат како носители со што и ќе им се зголемува и буџетот и амбициите сигурно.
Шампиони беа минатата година а оваа сезона Горење нема ниту еден пораз во словенечко првенство гази се пред себе еве ти линк http://en.wikipedia.org/wiki/RK_Gorenje
--- надополнето: 26 март 2013 во 11:52 ---
Значи никој не го оспорува успехот на Металург, аман, ама дај сфати веќе еднаш дека квалитетот на домашното првенство во една земја нема никаква врска со квалитетот на репрезентацијата на таа држава...Силкеборг, Шамбери и Санкт Петерсбург се слаби екипи...Да играше Копенхаген наместо Силкеборг, Металург лесно ќе можеше и 4ти во група да заврши наместо втор и тогаш многу поинакви ќе беа работите...Секоја чест за Металург, дај Боже да стигнат во Келн, ама барем признај дека имаа многу среќа...Не е исто да играш против Минск и против Атлетико, исто како што не е исто да играш против Киелце или против Барселона/Хамбург...
Ти си го видела ли бе тимот на Килце??? На секоја позиција имаат по двајца класа играчи. Или чисто ради името ги потценуваш? Од кај ти тебе идеа дека Килце е послаб од Хамбург или Фленсбург на пример?

Па пичка му матер,каква среќа имаме во ждрепкиве тоа е чудо,крајно несвојствено за Македонска екипа. :pos:

Во четврт финале нема слаби ама ако можевме да бираме сигурно Киелце би бил прв на листа на желби,вчера и Фичо а и Мојсо кажаа дека го посакуваат него.
Ќе биде фиеста во Скопје. Сега кога се стигна во историско за Македонскиот клубски спорт 1/4 Л.Ш. се е полесно и се е искуство плус.

П.С. Што дудлате за буџетите,Металург има малку поголем буџет од Вардар,ама и Вардар сигурно нема да има онакви играчи и резултати ако немаат пари. ;)
Секако и заедно немаат ни една 1/6 од буџетите на останативе 5-6 екипи во 1/4 финалево.

Затоа што истиот буџет го имаа напишано и пред една година, така да одма од старт се гледа дека лажат. Само Мојсо, Червар и Станиќ земаат заедно најмалце околу 600.000 евра нето плата, кај се останатите давачки. Кај се останатите играчи? Според веб страната на EHF CL, Металург има ростер од 27 играчи. И сакаш да кажеш дека Миркуловски, Додер, Козлина, Вугринец, Велко Маркоски, итн, итн, до 25 играчи играат за 30.000 евра годишно? Давачки за сали, давачки за припреми? Металург има најмалце 2.000.000 буџет, а зошто би лажеле? На пример, за да кажат дека со малце пари направиле голем успех... Или за да палат некои како тебе.
Металург има 10-12 играчи што зимаат баш онака здрави плати, невообичаено за кој било спорт во Македонија, тоа се оние играчи што играат стално. Мислиш дека другите како Наумовски, Мојсоски помалиот, Митревски, Стоилов, Батиновик земаат повеке од 2-3 илјади плата? Како што имам слушнато, и тоа од проверени извори, Минчо сегде крател плати во другиве спортови кај што Макстил се спонзори, веројатно и нив ги стигнала кризата.
Која е логиката да кажат дека имаат 1.500.000 а они уствари имаат 2.500.000(според твое мислење). И таа и таа бројка е премалку за каков било успех во ЛШ, а они направиja успех, така да исто му се фака.

Металург има 10-12 играчи што зимаат баш онака здрави плати, невообичаено за кој било спорт во Македонија, тоа се оние играчи што играат стално. Мислиш дека другите како Наумовски, Мојсоски помалиот, Митревски, Стоилов, Батиновик земаат повеке од 2-3 илјади плата? Како што имам слушнато, и тоа од проверени извори, Минчо сегде крател плати во другиве спортови кај што Макстил се спонзори, веројатно и нив ги стигнала кризата.
Која е логиката да кажат дека имаат 1.500.000 а они уствари имаат 2.500.000(според твое мислење). И таа и таа бројка е премалку за каков било успех во ЛШ, а они направи успех, така да исто му се фака.
Неговата логика е следна: Да ме излажат мене, тебе и таквите како нас :pos:

Картите кога ги пуштат во продажба?

Која среќа ја имаат овие Металург тоа е чудо, најлесниот можен противник, очекувам да ги поминат овој пат, иако сега ќе се без Манасков и со далеку поизморен тим.

LetMeSea,
Не сакам да барам, не ми е гајле, што и да напишат, не верувам дека буџетот е на исто ниво од претходната година. Нема да ти барам податоци, барај си сам, кога потпиша за Мојсо се зборуваше дека има 180.000 евра годишна плата (веројатно со новиот договор му е поголема), за Червар дека зема 200.000 евра по сезона, моментално се зборува дека Станиќ зема 220.000 евра од сезона, сето тоа нето плати. Вугринец нема шанси да зема под 150.000 евра, Миркуловски, Козлина, Ракчевиќ, Димовски, Додер и останатите играчи од сличен ранг сигурно не се под 60.000 евра, и ова го зборувам за нето-плати. На тоа има и плус давачки. Еве читајте тука http://handball123.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=4388#p134291
Јас сум сигурен дека буџетот не е помал од 2.000.000 евра, и не се лажете, тој буџет е голем за наши услови. Смешна беше изјавата на Червар, мал клуб, мала населба, сала лименка... Металург има услови како ниту една екипа во Македонија досега, вклучувајќи го и Кометал ЃП. Во Металург има огромни инвестиции, кои се надевам ќе вродат со плод во наредните сезони. Сега имаат огромна шанса за успех и искрено мислам дека ќе си ја завршат работата уште по првиот меч.

Туу навивачите на Вардар пак во депресии :pos: ..од сите можни противниците, Киелце им се падна, тимот со кој може колку толку да се носи Металург, а зошто да не и го победи.
Голема шанса за пласман на Ф4 во Келн, сепак има време до дуелот, да видиме кој состави ќе им се на располагање на двете екипи.

LetMeSea,
Не сакам да барам, не ми е гајле, што и да напишат, не верувам дека буџетот е на исто ниво од претходната година. Нема да ти барам податоци, барај си сам, кога потпиша за Мојсо се зборуваше дека има 180.000 евра годишна плата (веројатно со новиот договор му е поголема), за Червар дека зема 200.000 евра по сезона, моментално се зборува дека Станиќ зема 220.000 евра од сезона, сето тоа нето плати. Вугринец нема шанси да зема под 150.000 евра, Миркуловски, Козлина, Ракчевиќ, Димовски, Додер и останатите играчи од сличен ранг сигурно не се под 60.000 евра, и ова го зборувам за нето-плати. На тоа има и плус давачки. Еве читајте тука http://handball123.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=4388#p134291
Јас сум сигурен дека буџетот не е помал од 2.000.000 евра, и не се лажете, тој буџет е голем за наши услови. Смешна беше изјавата на Червар, мал клуб, мала населба, сала лименка... Металург има услови како ниту една екипа во Македонија досега, вклучувајќи го и Кометал ЃП. Во Металург има огромни инвестиции, кои се надевам ќе вродат со плод во наредните сезони. Сега имаат огромна шанса за успех и искрено мислам дека ќе си ја завршат работата уште по првиот меч.
Единствено нешто што најдов на твојов линк е дека според некој форумџиски пост буџетот на Вардар е 1.400000 :D
што значи скоро ист со буџетот на Металург за кој официјален податок е 1.500000
Двата македонски клуба имаат речиси ист буџет али мноооооогу различни резултати :pipi:
А твоите пресметки се засноваат на што???

Туу навивачите на Вардар пак во депресии :pos: ..од сите можни противниците, Киелце им се падна, тимот со кој може колку толку да се носи Металург, а зошто да не и го победи.
Голема шанса за пласман на Ф4 во Келн, сепак има време до дуелот, да видиме кој состави ќе им се на располагање на двете екипи.
Што повеќе играат во ЛШ, толку поизморени ќе бидат во лигата, така да не гледам зошто би паѓале во депресии :D
Напротив :icon_mrgr:

LetMeSea,
Сега видов :pos: постов што си ми дал линк е од член со име ZRK Vardar :LOL: :ROFLMAO: и тој тврди дека Вардар има 1400000 буџет.

Што повеќе играат во ЛШ, толку поизморени ќе бидат во лигата, така да не гледам зошто би паѓале во депресии :D
Напротив :icon_mrgr:
Па не знам, се утепавте кукање дека лесна ждрепка, оваква ждрепка, такви противници, бла бла бла..:D
Мислам ЛШ, и во оваа фаза нема лесен противник, па и во фазата пред оваа, тоа што малце ги послужи среќата и од сите противници го извлекоа Минск, кој и не е така наивна екипа, не е крив Металург.
Спомна Наум поназад, имаат импресивен скор во ЛШ, нема што да и се замери на ништо до сега, „навивачите“ да ги оставиме на страна, на крајот резултатите се најбитни.

На Словенија 4 место на последно светско првенство
Втор тим во Данска 2 место на последно светско
Втор тим во Франција сите знаат кој се они
Тоа што го направи Металург вие може само да го сонувате а ти можеш да јадеш гомна колку душа ти сака тоа нема ништо да смени :tapp:
Металург е меѓу 8 најдобри во европа(и светот) со шанса за фајнл фор!

Dete. Prvo nauchi se da diskutirash bez da navreduvash i sfati deka navredi ne pridonesuvaat neshto da razbereme, ako voopshto sakame. Ne samo ti site. Site mozheme da se razbereme megjusebno ako ponudime nekoi razumni argumenti.

I porano sme diskutirale no ochigledno ne mozhesh da drzhish teza povekje od eden post, shto znachi ne mozhesh ili ne znaesh da drzhish teza voopshto.

Prochitaj si shto napisha. Deka Metalurg pobeduval SHAMPIONI. Te prashav koi shampioni, na Belorusija? (ironichno sekako beshe prashanjeto). Ti odgovroi na SLovenija.

Jas na ova ti kazhuvam deka mnogu ste pobedile, ste se utepale od pobeduvanje. ova ponatamu vtor tim na francija i danska, e prvo smejurija, a vtoro nikoj ne reche dali pobeduvale vtori timovi voopshto, valjda ne sum umislil deka na metalurg onaka mu gi dale bodovite bez nikogo da pobedi.

Ova so deka metalurg e megju 8 najdobri ekipi vo svetot, kje go sfatam kako afektiven iskaz, od navivach, pa nema da go komentiram. Od druga strana i tuka ne se raboti za toa dali metalurg e ili ne e megju osum najdobri. NIkoj za toa nishto ne kazha.

Sledniot pat koga kje sakash da mi replicirash, kazhi neshto shto kje drzhi na ona shto go zboruvash, i obidi se nikoj da ne jade gomna.

Dete. Prvo nauchi se da diskutirash bez da navreduvash i sfati deka navredi ne pridonesuvaat neshto da razbereme, ako voopshto sakame. Ne samo ti site. Site mozheme da se razbereme megjusebno ako ponudime nekoi razumni argumenti.

I porano sme diskutirale no ochigledno ne mozhesh da drzhish teza povekje od eden post, shto znachi ne mozhesh ili ne znaesh da drzhish teza voopshto.

Prochitaj si shto napisha. Deka Metalurg pobeduval SHAMPIONI. Te prashav koi shampioni, na Belorusija? (ironichno sekako beshe prashanjeto). Ti odgovroi na SLovenija.

Jas na ova ti kazhuvam deka mnogu ste pobedile, ste se utepale od pobeduvanje. ova ponatamu vtor tim na francija i danska, e prvo smejurija, a vtoro nikoj ne reche dali pobeduvale vtori timovi voopshto, valjda ne sum umislil deka na metalurg onaka mu gi dale bodovite bez nikogo da pobedi.

Ova so deka metalurg e megju 8 najdobri ekipi vo svetot, kje go sfatam kako afektiven iskaz, od navivach, pa nema da go komentiram. Od druga strana i tuka ne se raboti za toa dali metalurg e ili ne e megju osum najdobri. NIkoj za toa nishto ne kazha.

Sledniot pat koga kje sakash da mi replicirash, kazhi neshto shto kje drzhi na ona shto go zboruvash, i obidi se nikoj da ne jade gomna.
Металург и да ги победеше Кил, Барселона и Атлетико и да ја освоеше лигата на шампиони таквите како тебе секогаш ќе најдат начин да омаловажуваат нечиј успех. Слободно продолжи... ние сме меѓу осумте најдобри во европа(и светот) со шанса за фајнл фор :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom