Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    285
Додека сликав, багер ја рамнеше земјата околу паркингот. Значи и за трева веќе е спремно.

И освен багерот, не видов ниту еден работник.

Сè ова може да значи дека всушност веќе е готово сè. :)
gotovo moze da e ama vnatresno ureduvanje isto e golem period

gotovo moze da e ama vnatresno ureduvanje isto e golem period
Па нема да биде преголем периододот . Можеби струја внатре да се спроведе одзема. Сепак се знае од прилика што се треба да има маркетот внатре од материјали, какви плочки, какви полици, каси, соблекувални за вработените и друго . Секој бренд маркет ги уредува скоро до негде 90% исто сите маркети внатрешно.

Јас мислам негде пролет 2026 би требало да почна маркетите кој се изградени. Да не се вртиме едно исто во темава секој кој чека ќе дочека, ќе отидеме ќе пазариме стрпете се.

Додека сликав, багер ја рамнеше земјата околу паркингот. Значи и за трева веќе е спремно.

И освен багерот, не видов ниту еден работник.

Сè ова може да значи дека всушност веќе е готово сè. :)
Готови се, пред некој ден светеше внатре и се беше средено него по огласиве што ги објавуваат за вработување се гледа до која фаза се стигнати така да мислам уште е рано

Готови се, пред некој ден светеше внатре и се беше средено него по огласиве што ги објавуваат за вработување се гледа до која фаза се стигнати така да мислам уште е рано
da plus na site oglasi pisuva obuka 6-9 meseci vo stranstvo... taka da sigurno pred tie da se vratat nema da pocne

Water Fail GIF
I Want You Love GIF by La Guarimba Film Festival
По пишувањава да си помислиш дека НАСА отвара база или телескоп кај нас а не еден германски супермаркет.

По пишувањава да си помислиш дека НАСА отвара база или телескоп кај нас а не еден германски супермаркет.
ova e prv svetski brend so strasna logistika sto doagja kaj nas, celokupno ke go promeni pazarot i ke gi krene na pogolemo nivo site konkurenti

da plus na site oglasi pisuva obuka 6-9 meseci vo stranstvo... taka da sigurno pred tie da se vratat nema da pocne
Арно рече @Ska Maniac

Пост-докторал стадиис у Румунија со теза куцање роба на каса или редење полици :rolleyes:

Божем не знаеме какво им е искуството на србите што главом преку гуза бегаат од Лидл!
Или повеќе сакаат да ги врзат работниците со договори, кои не можат да ги раскинат така лесно оти ќе им бараат рефундација за "обуките у странство" (ахем)
Ќе м'скаат за плата како у Кам, и не се прајте блесави дека нивоа ќе кревале тука..

Арно рече @Ska Maniac

Пост-докторал стадиис у Румунија со теза куцање роба на каса или редење полици :rolleyes:

Божем не знаеме какво им е искуството на србите што главом преку гуза бегаат од Лидл!
Или повеќе сакаат да ги врзат работниците со договори, кои не можат да ги раскинат така лесно оти ќе им бараат рефундација за "обуките у странство" (ахем)
Ќе м'скаат за плата како у Кам, и не се прајте блесави дека нивоа ќе кревале тука..

Обуките ги прават поради учење на системот/логистиката/политиката на фирмата. Мора да одат "by the book" од франжизата т.е од државата партнер од каде ја земаат.

Плус, има сектори кои во нашите маркети не ни постојат а не ни се трудат да ги работат. Што имаат нашите? Продажба, комерција и магацин - толку.

Само за Лидл+ апликацијата имаш поврзани сектори кои мора некој да им ги објасни што и како и зошто е тоа така. Нормално е да пратиш луѓе на обука, да учиш од тие кој веќе работат со ова и да се запознаеш со можните проблеми... за кога би почнал тука да имаш некоја стартна позиција, да не си тутурутка.

Платите секако им се поголеми од други маркети. Можеби нема да затворат некого од големиве кај нас, но сигурно ќе им направат турбуленции на пазар.

А дента кога ќе ги отворат маркетите, ќе видиш колку искусни вработени од продажба и магацин ќе си отидат од Кам/Стокомак/Рептил за во Лидл.

Свесен сум веќе дека претеруваме малку на темава и цело време се вртиме едно исто.
Lidl e добар маркет ама да не претеруваме дека не знам ти ја ќе им направи некакви турбуленции на маркетиве што веќе постојат во Македонија. Може само да ги натера да размислат за некој работи во кој правец да се движат. Еве Lidl постои во Србија па има и други маркети кој сакам да верувам дека и тие добро работаат.

Lidl има добро развиен концепт на работење и тоа го прави колку толку поразличен од останатите.

Ќе биде Lidl атрактивен, на почеток ќе се возбудуваме за да се купи таму нешто ама за некоја година од постоењето кај нас на Lidl маркетите ќе спласне еуфоријата и ќе ни биде најнормално нешто.

A што ќе биди најјако да е поскапо од Кам и Стокомак...Кој подјеб ќе биди еј :-)

Има некој скоро на интервју одено во Лидл за некоја од пораководниве позиции што ги објавуваат, уште нудат просечни плати од типот 35-40 или има некакво раздвижување ?

Има некој скоро на интервју одено во Лидл за некоја од пораководниве позиции што ги објавуваат, уште нудат просечни плати од типот 35-40 или има некакво раздвижување ?

Значи ако за тоа нудат 35, за касиер ќе им бидат платите подоле од кам и стокомак.

A што ќе биди најјако да е поскапо од Кам и Стокомак...Кој подјеб ќе биди еј :-)
Па ке биде ама затоа поквалитетни производи ке има
На мене многу интересна ми е тематиката со производи од игалија, франција итн производите ДеЛукс што се во продажба пред нова година

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom