Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    289
Изгледа не ме разбра, И К-15 И 13та Плата.
Најголем дел од фирмите даваат само к-15.

Така мисллам на државни, дека се е по закон. Сум работел во фирма во недела и на празнил и не ти исплаќаат дупла дненица, туку стандард како за обичен ден.
Денови не даваат според стаж, туку сите имаат 20 дена одмор и 1 година искуство и 30 години искуство.
Во Лидл ова го нема.
А може ли Лидл да биде даден само брендот да се користи како франшиза од некој "човек фирма" како Панче, Станко, Трајко или Миленко?

А може ли Лидл да биде даден само брендот да се користи како франшиза од некој "човек фирма" како Панче, Станко, Трајко или Миленко?

Па и ова е франшиза изгледа некоја бугарска што работи овде.

А кој нема К-15 кога е законска обврска? :pos: Како мислиш условите се "државни"?
К-15 не сум чул некој формално да избегне да плати.

Има газди што им бараат после на вработените да им ги го вратат К-15 во кеш, па вработениот сеедно останува без парите иако формално е исплатен. Веројатно на ова мислат луѓе дека некој ете не платил к-15 ама чуле не дочуле. Платил и си го земал назад платеното.

Во Србија нели ги носат на обука?

Бугарија. Нивниот Лидл ги отвара овде продавниците, не српскиот. Освен и тој ако е под иста управа. Но не верувам. Нон стоп бугари у контекстов со Лидл се спомнуваат.

Сега прочитав баш, не биле франшизи него локални компании на Лидл кои работат со централата.

Бугарија. Нивниот Лидл ги отвара овде продавниците, не српскиот. Освен и тој ако е под иста управа. Но не верувам. Нон стоп бугари у контекстов со Лидл се спомнуваат.

Сега прочитав баш, не биле франшизи него локални компании на Лидл кои работат со централата.
И во Србија ги носат. Неколку месеци Софија, неколку Белград.

Nov Lidl vednas do Lisa vo Aerodrom

Тие овде што мрчат дека сме попалени за Lidl очекуваат дека вака ќе се облекуваме за пазарење во Lidl :icon_lol: :popce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom