Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.871
- Поени од реакции
- 8.439
Земи си скечерсодмараат малце после тешката работа како директори во БМВ па доаѓаат да солат памет.
Земи си скечерсодмараат малце после тешката работа како директори во БМВ па доаѓаат да солат памет.
Само да се соли памет.temata e za Lidl i sporedbi so marketi, zosto ja otvorate ako ne ve interesira?!
Во Woolworth, капата да ти падне таму, не се исплаќа да се враќаш.Нема да можеме од Aktion да го извадиме, па тек кога ќе слушне за Woolworth, по по по по.
Царевичен снаксСтоби флипс во Lidl Бугарија
Прегледај го приврзокот 422859
Во Прилеп така зборуваатЦаревичен снакс
Битно ист јазик збориме.
preubavo e da se vidi ova, i toa so normalna cena... neka ni rastat fabrikiteСтоби флипс во Lidl Бугарија
Прегледај го приврзокот 422859
Пензионри се оние кои работеле во 80ти па наваму. 80ти беа комунизам никој не штедеше и хаос беше, 90ти и 00ти беа голема рецесија и криза, 10ти беа бољи но луѓето беа со мозокот во комунизмот. И сега немаат пари. Пензиите се ниски цените пораснати а тие немаат заштеда. За инвестиции да не зборам тие се табу тема. Освен мал број олигарси и некои бизнисмени од 90ти денешните пензионери се многу сиромашни затоа се тепаат за тоалетна хартија и шеќер. Според мене сегмент од популацијата кој е најмногу за жалење.Битно дека допрва ќе гледаме сеир како пензионери ќе се тепаат за пилешки батаци,тоалетна хартија и шеќер
А овие пензионери во автобус дали се жалење според тебе?:Пензионри се оние кои работеле во 80ти па наваму. 80ти беа комунизам никој не штедеше и хаос беше, 90ти и 00ти беа голема рецесија и криза, 10ти беа бољи но луѓето беа со мозокот во комунизмот. И сега немаат пари. Пензиите се ниски цените пораснати а тие немаат заштеда. За инвестиции да не зборам тие се табу тема. Освен мал број олигарси и некои бизнисмени од 90ти денешните пензионери се многу сиромашни затоа се тепаат за тоалетна хартија и шеќер. Според мене сегмент од популацијата кој е најмногу за жалење.
Денешните вработени ќе имаат многу подобар животен стандард кога ќе се пензионираат. Имаат по 2 стана нешто заштеда и бизниси не се реткост.
Јас не ги жалам пензионерите имале избор во 90ти да почнат бизнис и во главно решиле да бидат работници. Нивен избор. Има од нив и тешки богаташи што се сега.А овие пензионери во автобус дали се жалење според тебе?:
36K views · 2K reactions | Култура во автобус. bojantrajkovski10 | Humor i stativa
Култура во автобус. bojantrajkovski10.www.facebook.com
Врска немаш, пробај врати се во во периодот 1985-1995 па збори.Јас не ги жалам пензионерите имале избор во 90ти да почнат бизнис и во главно решиле да бидат работници. Нивен избор. Има од нив и тешки богаташи што се сега.
Јас се трудам да учам од нив не во смисла да ги копирам туку да не ги правам нивните грешки.
1. Работа и вработување не се само тоа единствено избор на приходи
2. Образовние не се стекнува само на училиште и факултет
3. Стан не е инвестиција
4. Статус и углед не се битни
5. Среќа е важна
6. Не е тешко да се заработат пари
7. Децата не се пензиско осигурување
8. Децата се возрасни или ќе станат и треба да се пуштат
9. Национализмот и религијата се глупост
10. Западот не е трул
Сега не е така. Сега е лесно. Затоа ни е многу подобро.Врска немаш, пробај врати се во во периодот 1985-1995 па збори.
Војни, ембарго, затворени граници, неизвесност, распад на држава, нов систем нова држава, криминални приватизации итн итн.
Тие што биле најкрволочни преку газење врз животите на другите успеале да си ги приватизираат фирмите на криниален начин и постанале олигарси.
Можеби мал процент помал од 1% кои биле пообразовани попаметни поснаодливи успеале да отворат бизниси.