LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
бла, бла, бла...да се трудам да објаснувам нешто што не треба да постои, нешто што нема ефект ... бла, бла, бла
Види вака, јас не те обвинувам тебе воопшто, уште помалку те дискриминирам (за греота, те дискриминираат:vozbud: Балканчиште, мажиште... како смеат:D).
Си имаш свој став, се обидувaш да си се држиш до истиот. У реду, немам проблем со тоа, можам да речам само lets agree to disagree.
Како можеш, за нешто ШТО ПОСТОИ подолго од самата цивилизација, што се среќава во огромен број животински видови, да речеш дека не треба да постои? Затоа ти реков, не те обвинувам, воопшто. Го обвинувам образовниот систем (очигледно, до некој степен си бил дел од него, и јас сум била), кој што ти става окови врз размислувањето со здрав разум. Е сега, тука веќе збориме за капацитети, секој со својот степен, да извлече што повеќе може од истиот образовен систем, кој и разводот го рачуна за девијантно однесување (што останува понатаму...).

Е сега, пошто веќе ти кажав, дека ако нешто ти пречи можеш да се свртиш на страна, мене почнува да ми пречи оваа неаргументирана дебата, која како најголем аргумент го пласира- добро одгледан Македонец и Балканец, ме носеле на лов, на фудбал, на трки со мотори и коли, и ме билдале дека мора да си Маж во женскиот свет- ќе морам да погледнам на страна. Во случај да немаш добар аргумент против ЛГБТ освен тоа дека не треба да постојат, те молам не ми реплицирај. До утре можеме да идеме со празни муабети (не дека имам нешто против, ама ете, за доброто на сите), ама боље да створиме квалитетна и аргументирана дебата.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Знам, знам затоа сум и на форумов, за дебата во која сметам дека е непотребно да се бараат правата на LGBT заедницата, бидејќи ништо не им е ускратено. Е сега, мило ми е што повторно напаѓаш со тоа дека кај мене има некаков проблем "капацитет". Ти ме тераш да се свртам и да не гледам, а јас се трудам да нема потреба да се вртам. Не сум јас тој што треба да се крие и срами од тоа што е. И на крај, не постои аргумент кој ќе ме разубади дека LGBT луѓето треба да ги сметам за еднакви со мене, кога не се !
Образованието, но и улицата ме научи да бидам успешен во животот, и сум горд на тоа. Исто така, сум среќен што официјално не сум се поздравил со некој од LGBT луѓето, и несакам. :mad:
Само не ми е јасно зошто ги подржуваш, која е целта во нивна интеграција во општеството, сакаш да си посигурна, мислиш дека се помили и помалку злобни од обичните луѓе. Еве зошто ги сакаш ???

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Знам, знам затоа сум и на форумов, за дебата во која сметам дека е непотребно да се бараат правата на LGBT заедницата, бидејќи ништо не им е ускратено. Е сега, мило ми е што повторно напаѓаш со тоа дека кај мене има некаков проблем "капацитет". Ти ме тераш да се свртам и да не гледам, а јас се трудам да нема потреба да се вртам. Не сум јас тој што треба да се крие и срами од тоа што е. И на крај, не постои аргумент кој ќе ме разубади дека LGBT луѓето треба да ги сметам за еднакви со мене, кога не се !
Образованието, но и улицата ме научи да бидам успешен во животот, и сум горд на тоа. Исто така, сум среќен што официјално не сум се поздравил со некој од LGBT луѓето, и несакам. :mad:
Само не ми е јасно зошто ги подржуваш, која е целта во нивна интеграција во општеството, сакаш да си посигурна, мислиш дека се помили и помалку злобни од обичните луѓе. Еве зошто ги сакаш ???
Толку си зацрнет со таа омраза што не ме ни читаш што ти пишувам.
Немам никаква потреба од тоа да сакам или да не сакам некого, особено не поради нивна сексуална ориентација.
Постои еден принцип што се нарекува човечки вредности и уште еден друг- морални вредности, тоа ми е мерило за тоа дали некого го прифаќам во животов или не го прифаќам, а не сексуалното гледиште. Најмалку ми е битно што правиш ти дома со твојата сопруга, уште помалку ми е битно што прават геј двојките.

Кога сме веќе кај капацитетите, што толку лично ги сфаќаш- сексуалноста на едно ЧОВЕЧКО битие, безразлика на кога групација припаѓа, е негов личен избор, а не избор на општеството. Никој не бара од тебе да биде прифатен, не ги прифаќај ако нивната сексуалност е мерило за човечки вредности во твојот речник. Ама да оспоруваш нечиви законски права за стапување во брак (бракот според мене лично е апсурд, безразлика дали е стрејт или геј) е малце несфатливо. Тие се тие капацитети за кои ти зборам.

Општеството е отидено до тој степен, што се одобрува брак на 90 годишен старец со 20 годишна цура и обратно, познанство од 10 секунди резултира со брак... а ти оспоруваш нечива врска, нечива љубовна прича од неколку години само ради тоа што тебе лично ти пречи (ради курташак- извини на речник сега)? Ако ти пречи, не стапувај во геј брак- просто и едноставно е. Ама да оспоруваш нечиво човеково право, дадено во самата секунда кога си дошол на овој свет е огромен апсурд.

Зошто ги сакам (во мои зборови зошто ги почитувам)? Затоа што имаат храброст да излезат од оковите на општеството и да се борат со малоумници, ете затоа!

Иначе, еве ти што значи правилно воспитување на дете! Оваа е таа родителски љубов, а не таа твојата!

п.с. Верувај, си се поздравил многу пати со геј луѓе. Многу пати! Само твојата ароганција и омраза према човечко битие, не им дозволила да ти бидат пријатели. Тоа не е по твој избор, верувај.

Последно уредено:

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Секоја чест за исцрпново мислење, почнувам да те почитувам, што дури се мислам и на кафе да те викнам за ваква дебата може ќе ме разубедиш засекогаш.:)
За храброста ценам, излегуваат ама што фајде кога и претходно непостоеле оковите кои тие самите си ги измислуваат. Ако не подржуваш брак, ок, некои луѓе е подобро и да не се во брак. Јас не им го оспорувам правото на избор, и не живеам во ароганција туку сакам да ги почитувам моралните вредности, затоа што се создадени од луѓето за да им биде поубав животот. Сеуште мислам дека LGBT луѓето се далеку по несреќни од останатите, генерално имаат повеќе љубовни проблеми и помалку можат да се задржат на ист партнер. Сето тоа доведува до крајната цел дека незнаат што сакаат и дека незнаат што се и кај им е местото. Таа фрустрација ја насочуваат кон тоа дека они се дискриминирани, а ние сме должни тоа да им го прифатиме.
Затоа ти викам, нема потреба да ни го нагризуваат општеството, несакам иднина со нив, несакам да бидат заштитени ко бели мечки и да прават глупости по јавни места.

dsa

Член од
5 јуни 2010
Мислења
14
Поени од реакции
5
Nikogaš dosega ne sum posetuval forumi, slucajno mi panda na pamet da vidam što se zborova po forumite vo makedonija. Slucajno naidov na ovaa tema I se zainteresirav kakvo mislenje imaat makedoncite vo odnos na homoseksualizmot. Pa taka ostanav zaprepasten od Toa što go procitav.
Da napomenam deka jas ziveam vo Berlin I ne sum homoseksualec. No sekojdnevno gledam homoseksualci vo metro, trgovski centri prodavnici I na bilo koe drugo mesto. Duri I deca od 15 godini se drzat za raka slobodno na ulica. Jas sum porasnat vo takvo mesto kako što e Berlin I nemozam da kazam deka dosega homoseksualcite bile problem za ovdesnovo opstestvo. Isto taka nemislam deka homoseksualizmot e bolest ili nekoj stres od dedstvoto ili loso dedstvo.
Eden moj skolski drugar na 18 god. Prizna deka e homoseksualec, dodeka bevme zaedno vo osnovno uciliste se druzev mnogu so nego. Pa taka nekogaš odev vo negovata kukja ili toj kajmene vo stanot. Beše mnogu bogat negoviot tatko beše pilot vo Lufthansa a negovata majka imase firma za trgovija so poklopci sahti I slicno. Sekogaš go imaše Toa što ke goosakA I rastese mnogu normalno i bez nikakvi problemi. No toj ednostavno saka mazi I na toa negovite roditeli ne se sprotistavijA. Od druga stranA toj ne moZe da se prepoznae deka e homo izgleda kako normalno masko(ova go kazuvam bidejki vidov deka vo Mkd lugjeto ako nekogo go vidat deka ima zenstven glas, figura ili ponasanje mislat deka e homoseksualec).

Vo svetot mnogu golemi korporacii se rakovodeni od homoseksualci. Homoseksualcite vo svet or se golemo lobi. Vo tajnost se razgovara I vo belata kukja deka homoseksualcite zavzemaat se povekje funkci vo administracijatA I sekade niz opsestvoto. Ti se podrzuvaat megju sebno I satnuvaat mnogu vlijatelni.

Interesno e što mageeoncite go velicat aleksandar makedonski I se gordeat so nego I pokraj toa što toj bil homoseksualec. Vo site gej klubovi sirum svetot se naogja negovata glava na vidno mesto.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сеуште мислам дека LGBT луѓето се далеку по несреќни од останатите, генерално имаат повеќе љубовни проблеми и помалку можат да се задржат на ист партнер. Сето тоа доведува до крајната цел дека незнаат што сакаат и дека незнаат што се и кај им е местото..
Од кај имаш ти увид во нашиов љубовен живот друже?

И извини, кај ни било местото? Да те прашам, бидејќи звучиш како овластено лице кое се бави со таква дејност (покажување на луѓе кај им било местото).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Nikogaš dosega ne sum posetuval forumi, slucajno mi panda na pamet da vidam što se zborova po forumite vo makedonija. Slucajno naidov na ovaa tema I se zainteresirav kakvo mislenje imaat makedoncite vo odnos na homoseksualizmot. Pa taka ostanav zaprepasten od Toa što go procitav.
Da napomenam deka jas ziveam vo Berlin I ne sum homoseksualec. No sekojdnevno gledam homoseksualci vo metro, trgovski centri prodavnici I na bilo koe drugo mesto. Duri I deca od 15 godini se drzat za raka slobodno na ulica. Jas sum porasnat vo takvo mesto kako što e Berlin I nemozam da kazam deka dosega homoseksualcite bile problem za ovdesnovo opstestvo. Isto taka nemislam deka homoseksualizmot e bolest ili nekoj stres od dedstvoto ili loso dedstvo.
Eden moj skolski drugar na 18 god. Prizna deka e homoseksualec, dodeka bevme zaedno vo osnovno uciliste se druzev mnogu so nego. Pa taka nekogaš odev vo negovata kukja ili toj kajmene vo stanot. Beše mnogu bogat negoviot tatko beše pilot vo Lufthansa a negovata majka imase firma za trgovija so poklopci sahti I slicno. Sekogaš go imaše Toa što ke goosakA I rastese mnogu normalno i bez nikakvi problemi. No toj ednostavno saka mazi I na toa negovite roditeli ne se sprotistavijA. Od druga stranA toj ne moZe da se prepoznae deka e homo izgleda kako normalno masko(ova go kazuvam bidejki vidov deka vo Mkd lugjeto ako nekogo go vidat deka ima zenstven glas, figura ili ponasanje mislat deka e homoseksualec).

Vo svetot mnogu golemi korporacii se rakovodeni od homoseksualci. Homoseksualcite vo svet or se golemo lobi. Vo tajnost se razgovara I vo belata kukja deka homoseksualcite zavzemaat se povekje funkci vo administracijatA I sekade niz opsestvoto. Ti se podrzuvaat megju sebno I satnuvaat mnogu vlijatelni.

Interesno e što mageeoncite go velicat aleksandar makedonski I se gordeat so nego I pokraj toa što toj bil homoseksualec. Vo site gej klubovi sirum svetot se naogja negovata glava na vidno mesto.
Случајно ти падна на памет да посетиш форум, случајно ти падна на памет то да биде овој, случајно одбра да прочиташ за хомосексуалци... па ти лото да пополниш - ќе добиеш премија.
Е то е кај нас, балканска работа, секоја недела линччуваме по еден педер на плоштад во сите поголеми градови, а во помалите места ги палиме живи еднаш месечно. Не сме ние модерни...

Него вак да ти кажам, во Македонија, хомосексуалноста не е забранета и во македонија нема прогон на гејови. Сите гејови во Македонија, за разлика од мнозинството на хеттеросексуалци - живеат удобно комотно и користат својата настраност да се богатат.
Боки 13, имаше своји емисии на ТВ, држеше концерти, на гардероба накит шминки и депилации троши повеќе пари од колку едно работничко семејство за јадење
Софија Теодор, заврши факултет се вработи (во државна институција) гостува низ македонија по градови со претстави
Фифи, не знам шо работи и од каде му (и) се парите али си живее во голем стан во скопје под кирија (која сигурно чини колку 2 месечни работнички плати) или е нејзин станот (кој би чинел повеќе од целоживотна заработка на работник.
Коче си е директор на македонските педери, се дружи со амбасадори, има канцеларии буџеет пари, излегува на ТВ го примаат ппреставници на влада и партии .
Е сегаа просеко му го квари еден полицаец кој почна да се облекува и излегува во женски алишта си ги наду цицките со хормони.... тој е така појќе кон народот - победен.
И сите тие се познати и шетаат слободно и излегуваат по кафиќи и одат по одмори и никој не ги гибна, не ги уби не ги натепа.
Од друга страна секој ден имаш убиства и повредувања на хетеросексуалци, дали ради сексуалната орјентација, политички, верски национални социјални недоразбирања.
Така да ете “случајно“ појди и на тие форуми каде се зборува за реалните проблеми а не на кукање на 3 анонимни геја на форум. Нивен проблем е шо ги нема во Македонија, и тука се мотаат 3-4 кои бараат НАТО да ја бомбардиира македонија оти лани му скршиле излог на канцелариите, ја клеветаат соствената татковина пред светот оти бараат екстра права мимо законски и уставни начини
Педерска работа мој Берлинеру

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Случајно ти падна на памет да посетиш форум, случајно ти падна на памет то да биде овој, случајно одбра да прочиташ за хомосексуалци... па ти лото да пополниш - ќе добиеш премија
Он случајно тука. А ти намерно си редовњак. Кој е твојот бајат изговор? :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Он случајно тука. А ти намерно си редовњак. Кој е твојот бајат изговор? :)
Вистината.
Хомосексуалноста не е нормална сексуална појава, противприродна е, омосексѕуалците не се загрозени во Македонија и ги нема повеќе од една дузина, никогаш не била прифатена во антиката и ја нема како постојана појава во животинскиот свет.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Вистината.
Хомосексуалноста не е нормална сексуална појава, противприродна е, омосексѕуалците не се загрозени во Македонија и ги нема повеќе од една дузина, никогаш не била прифатена во антиката и ја нема како постојана појава во животинскиот свет.
И Брус Ли е жив.

Член од
22 јули 2014
Мислења
621
Поени од реакции
766
Omg, Berlin is sooo gay!

@Let 3 имаш заборавено уште еден ендемски вид кој вирее на овие ширини...Зоки Фаци :)
Баш за тоа вчера реков дека кај нас позитивен геј role model нема....а педерите исто така се и доста покварени и гледаат да ти растурат, мноогу оговарат и со еден збор не се добри човеци...

Давам пример за еден мој геј другар кој си фати прекрасен дечко билдер....у моментот кога другите педери што го знаат разбраа со кој е во врска, веднаш почнаа да му досаѓаат на фб на билдерот, да му пишаат покани за кафе, да измислуваат глупости само за да ги скараат....значи тие се исти како и другите луѓе- не се совршени, си имаат свои слабости, нешто се на секс ги избива :)

Луѓето треба да ги вреднуваме според она што го даваат на општеството, според вредностите кои ги поседуваат..., не според секс. ориентација...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Omg, Berlin is sooo gay!

@Let 3 имаш заборавено уште еден ендемски вид кој вирее на овие ширини...Зоки Фаци :)
Баш за тоа вчера реков дека кај нас позитивен геј role model нема....а педерите исто така се и доста покварени и гледаат да ти растурат, мноогу оговарат и со еден збор не се добри човеци...

Давам пример за еден мој геј другар кој си фати прекрасен дечко билдер....у моментот кога другите педери што го знаат разбраа со кој е во врска, веднаш почнаа да му досаѓаат на фб на билдерот, да му пишаат покани за кафе, да измислуваат глупости само за да ги скараат....значи тие се исти како и другите луѓе- не се совршени, си имаат свои слабости, нешто се на секс ги избива :)

Луѓето треба да ги вреднуваме според она што го даваат на општеството, според вредностите кои ги поседуваат..., не според секс. ориентација...
Toчно така, зато и сум против посебни категории во општеството, без поделби по било кој основ, сите сме граѓани на ова држава. Али гејојте то не го сфаќаат се даваат од себе да се квалификуваат како нешто посебно, нешто надвор од останатите, посебни здруженија, посебни закони, посебни знамиња.... како да е најбитната работа на свет дал клецкаш ил те клецкаат.
Јас од порано им велев дека така само прават отпор кон населението и дека треба на светот да му се престават не како нешто надвор од човештвото и цивилизација туку како интегрален нивен дел, нека излезат сите нивни гејски спортисти, музичари, политичари, бизнисмени, уметници, професори... нек организираат спортски настани, музички фестивали, трибини, игранки, излети.... каде ние нормалните, ќе видиме дека ете познати личности од чие делање и работа бевме задоволни - се у ствари педери и дека нивниот педерлук, не бил пречка во нивниот успех. Нема потреба од криење, Македонија е многу толерантна земја и народ, еве доказ се до сега јавно искажаните гејој кој живеат сосема нормално и ситуирано.

Член од
22 јули 2014
Мислења
621
Поени од реакции
766
Тоа уствари што го напиша е нај-совршениот облик на демократија...се друго што се прави е лажна демократија од која одредени гејови профитираат. Во Скандинавските држави владее точно тој облик на демократија, значи те прифаќаат таков каков што си, без намеси од други структури, и те ценат според други, многу поважни особини. Ние се стремиме кон Американскиот модел...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom