GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Кога сум можел да најдам јас ќе можеш и ти.Верувам во тебе.Daj iminja i podatoci za nivnite lobiranja.
Кога сум можел да најдам јас ќе можеш и ти.Верувам во тебе.Daj iminja i podatoci za nivnite lobiranja.
Кога сум можел да најдам јас ќе можеш и ти.Верувам во тебе.
На google или youtube тешко е да се пише gay lobby нели ? знам дека е тешко.. плус ти не барај од еден извор.Истражувај малце..Ne mozes da mi gi dades izvorite do koi ti si dosol? Barem da ne naidam na "pogresni".
На google или youtube тешко е да се пише gay lobby нели ? знам дека е тешко.. плус ти не барај од еден извор.Истражувај малце..
Samo gledam artikli za vatikan, stavot na papata i gejovite.
No ajt, ako eve odime po tvoeto. Ako gej lugeto se zakana za svetot, imas nekoe care za niv? Dali homoseksualnosta treba da se proglasi kako krivicno delo kako sto bese vo poveketo drzavi pred 50 godini, dali predlagas psihijatriski tretmani ili Adolf resenie?
Tреба да бараш повеќе.Пишав и на една друга тема,убиствата на хомосексуалците се едни од најмонструозните во областа на форензиката.Убиство на хомосексуалец со нож врз друг човек е со 35 убоди или во превод телото е искасапено.Затоа не е за џабе сметана како тешко ментално заболување до 1973 и ова го пишува во многу полициски извештаи а и многу психијатри го знаат само времето дојде што не смее тоа веќе да се спомнува.Бидејќи мене ме прашуваш јас сум и за двете,и за психијатриско лечење ама и за чистење.Иако сум верник ама уште поголем фанатик сум... ама не само нив,и многу други како и од понежниот пол (од преголеми гадости и неморалности правење) би ги егзекутирал.Ама тоа сум само јас
Види,од апсект на психологијата и психијатријата.Тешко ментално заболување немора да значи дека поединецот односно пациентот мора да покажува агресија како што кажа на пример шизофренија и за бара да се изолира од заедницата односно да се затвори во ментална болница.Има луѓе кои се тотално пресметливи,значи како мене и тебе,никогаш не покажале агресија ниту знак дека ќе направат нешто лошо,па таквиите ги имаат направено најголемите масакри,еден од поновите со Адреј Брејвик во Норвршка кој не е ментално болен,пресметливе е но од идеолошка мотивација направи тоа што направи.За ова дека со медицинска терапија може да се победи хомосексуалноста искрено прв пат иако немам ништо против да истражам.Да верник сум,не сум јас никакво мерило,но какви гадости гледам јас би им пресудил па макар да горам во најцрниот пекол.По убедување сум демократ,ја почитувам слободата,но за некои работи сум тврдокорен нацист и комунист.За некои.На пример овие работи ги немаше во Социјализмот,и опшеството беше многу подобро.Сега чувај боже..Според пишувањево, добив претстава дека според тебе основа на секое ментално заболување е агресивност и насилство. Хомосексуалноста била далеку од тешко растројство како што ти го опишуваш. Во првото издание на DSM од асоцијацијата на психијатри од 1952 хомосексуалноста е категоризирана како социопатско пореметување, a со второто издание од 1968 година е категоризирана како сексуална девијација, но не е социопатско пореметување. Во третото издание веќе е отфрлена од листата. Во првите две изданија хомосексуалноста не се поврзува со агресивност и насилство за кое ти зборуваш. Според психијатрите станувало збор за, на некој начин, криза на сексуален идентитет. Според нив хомосексуалноста е фаза од која може поединецот на премине со соодветна медицинска терапија. Не предлагале затварање во институции за да ги заштитат останатите од агресивност и слично. Затоа, зборот тешко кога веќе ја карактеризираш како заболување е без врска. Тешко заболување е шизофренија, биполарно пореметување,...
Контрадикторно е кога еден верник повикува на егзекуција на други луѓе. Ако веруваш во Бог, како можеш да се поставиш над него и да одлучуваш кој ќе живее а кој треба да се убие? Ти си мерилото за морал? Сфаќам гадење и одбивност кон овие работи, ама да сакаш да убиеш некого само затоа што е поинаков од тебе... До каде одите со паметот стварно е застрашувачки.
Види,од апсект на психологијата и психијатријата.Тешко ментално заболување немора да значи дека поединецот односно пациентот мора да покажува агресија како што кажа на пример шизофренија и за бара да се изолира од заедницата односно да се затвори во ментална болница.Има луѓе кои се тотално пресметливи,значи како мене и тебе,никогаш не покажале агресија ниту знак дека ќе направат нешто лошо,па таквиите ги имаат направено најголемите масакри,еден од поновите со Адреј Брејвик во Норвршка кој не е ментално болен,пресметливе е но од идеолошка мотивација направи тоа што направи.За ова дека со медицинска терапија може да се победи хомосексуалноста искрено прв пат иако немам ништо против да истражам.Да верник сум,не сум јас никакво мерило,но какви гадости гледам јас би им пресудил па макар да горам во најцрниот пекол.По убедување сум демократ,ја почитувам слободата,но за некои работи сум тврдокорен нацист и комунист.За некои.На пример овие работи ги немаше во Социјализмот,и опшеството беше многу подобро.Сега чувај боже..
Па со ОТКАЧУВАЊЕ НА ЖИЧКА се мислеше па тогаш касапење.Јас не реков дека се општо агресивни,касапи и психопати,они се ама притаени,мислам не го тврдам јас тоа туку некој друг иако би ти препорачал не само DSM да го следиш.Пишав пред ова дека иде време кога хомосексуалците ќе го добијат својот максимун во опшеството сакам да кажам ќе го добијат тоа за што се борат,целосна легализација и слобода,тоа ќе им го дадеме НИЕ кои ги бираме ПОЛИТИЧАРИТЕ а они бидејќи не сакаат насилници и хулигани ќе им дадат на нив слобода и права,кога мислам на НИЕ мислам НИЕ НОРМАЛНИТЕ и СВЕТСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ а не грујо,бранко.. за жал такво време иде.Во ред. Да речеме дека хомосексуалноста сеуште не е симната од листата. Според последната одлука на психијатрите хомосексуалноста претставува сексуална девијација и не е тешко ментално заболување како што велиш ти. Значи, не ја поврзуваат дирекно со некое евентуално агресивно однесување на пациентот (пример 35 убоди со нож). Не мислам на константна агресивност, туку на повремено откачување на жичка и вршење масакар. Причините за агресивност ќе ги бараат некаде во друг ред од изданието на DSM, а како катализатори јас би ги посочил опкружувањето, општиот став за хомосексуалноста, притисокот, стравот итн итн. Да не истрча сега некој да ја спомне Холандија, повторно мислам на неприфаќање на личноста од најблиските. Сигурно нема некого да го погоди негативниот став на мнозинството народ, колку што ќе го погоди мислењето на неговото семејство.
Чеј, а според која дефиниција хомосексуалноста е болест? Баш ме интересира.
Иначе ај да гледаме вака на работите. Маж и жена ако се е*ат тоа најчесто го прават од две причини. 1. заради потомство ( полово размножување ) 2. за лично чуство.
Кај хомосексуалците само не може да се создаде потомство. Тоа е разликата. Кај оние првите, не верувам дека секогаш се е*ат ради потомство. Секој нека се задоволува како сака и чао пријатно. И немој сега да почнете тука да мешате секс на луѓе со животни и да речете ради чуство и тоа би било нормално. Се си има граници, а тоа е веќе аут.