LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
10 хомосексуалци на форумов отворено се декларираат така (и заради тоа добиваат бааѓи хетеронормативно исмевање).

Ама тоа не значи, Toecutter, дека добар дел од членовите (кои претходно кажале премногу за себе кои се и што се и оваа своја карактеристика не сакаат да ја прикажат заради тоа или општо не сакаат да дискутираат со другите на тоа ниво, знаејќи дека само ќе си ја усложнат релативно добрата позиција на форумов) -дека не се геј, лез или би.

Ако одиме по твојата логика, колкав дел од тие 40.000 членови јасно се декларирале како стрејт?

1.000?
2.000?

Лесно е да си мислиш дека се’ што не се изјаснило како геј, е стрејт. Ама не е така.

--- надополнето ---

Инфо за денес:

Рајцингер шеташе по Барселона: .
Водачот на католичката црква, Јозеф Рајцингер, вчера пристигна во Шпанија, каде држеше говор за “традиционалните врски“. Тој рече дека Шпанија е во расчекор меѓу верата и современата Европа, а великата љубов меѓу маж и жена е рамка и основа на човечкиот живот. “Љубовта е иста во срцата на сите луѓе“ -беше одговорот на неговата изјава.

The Joy of Sex (1972), Alex Comfort (Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery, Doctor of Philosophy).
Ти можеш само да шпекулираш зошто и како нема повеќе од 10-тина ѓеја на форумот.
Но твојата теорија беше дека 10% секаде и секогаш,независно од атмосферските услови и географската положба - се ѓејој.
Значи на форумот треба да има 3-4.000 ѓеја.
А има неколку.
А тоа е огромна разлика меѓу она за кое се тврди дека е реалност и она кое е реалност.
Еве да имаше 100-150 веќе би имало простор за расправа.
Но нема.Зошто нема не знаеме,знаеме дека нема.
Стрејт е работа која се подразбира под природниот тек на работите и нема потреба да се нагласува.
Но ете и тоа ако те интересира на овој подфорум имаш иљадници и иљадници кои кажуваат дека се стрејт по разно-разни теми.
Има и ѓејски теми во кои има еден ѓеј - Либерасион и одвреме навреме уште неколку.

Ретка аномалија е,но заради медиуми каде се застапени диспропорционално во однос на останатите категории население, ти си во заблуда дека ги има на секое ќоше, само ете...се криеле...нешто како членови на Ал-каеда...

Со тоа паѓа во вода теоријата за некакви си 10%.
Реалноста се крие на некоја втора а можеби и трета децимала.
Зад нулата.

L

Liberation

Гостин
''ти си во заблуда дека ги има на секое ќоше, само ете...се криеле...''
Не сакам да одолговлекувам на темата за вакви банални работи. Те молам само разбери дека јас сум геј и знам многу други. Под многу мислам МНОГУ. Знаеш, се’ ова функционира како некоја илегала, сите се кријат, ама ако запознаеш еден, покрај него запознаваш стотици, цели тајни мрежи, секој се знае со секого... Доктори, новинари, правници, полицајци, “дури“ и спортисти. Некои се женети и изневеруваат, некои се отворени во, сепак затворен, круг, за некои и ти најверојатно знаеш.

Баш заради ваквата жална состојба јас овде се обидувам да пренесам барем дел од атмосферата во која некој се гуши, ама ете сепак смета дека е среќен затоа што ако не друго, никој досега не го натепал. Во целата таа илегала, секој гледа да зграпчи колку може повеќе, нема нормални услови за засновање стабилна и посветена врска, се живее од денес за утре.

Мене лично ми е мачно да гледам како цела една толпа живее како во времето на Гестапо, и тоа по сопствена вина. Ама и вина на околината, конзервативна, патријархарлна, традиционална, хетеронормативна. Луѓето се плашат за своите работни места, за својот углед, за својот интегритет. Секој со секој се знае, а во геј-френдли кафуле излегува со стрејт-другарка или демек женска. Се обидува да се концентрира на муабетот со неа, а погледот му бега настрана, кон дечко му, или што и да му е. Сите глумат лудило додека да ги испратат “женските“ дома.

Потоа почнуваат примања и праќања на СМС и договарање каде, кога... Хипокризија до небо.

Така тоа функционира кај мнозината.

Лезбејките се друга прича :back:

Член од
8 ноември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Неам нишо против GLBT популацијата тоа си е нивно право на определување и никој не треба да им се меша во тоа едино што би ми сметало е ако легализираат посвојување на деца:smir:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Неам нишо против GLBT популацијата тоа си е нивно право на определување и никој не треба да им се меша во тоа едино што би ми сметало е ако легализираат посвојување на деца:smir:
Не можат тие да легализираат.
Треба некој да му легализира. Треба да се измненат и дополнат закони процедури да се дојде во судир со морал традиција и култура заради 5-6 гејој во македонија кои и покрај закон од страм не ќе сакаат јавно да излезат како гејој.
Поарно да легализираме брак со повеќе жени ем појќе присталици ќе најдеме за тоа ем со гордост ќе шетаат со жените

S

smart ass

Гостин
Не сакам да одолговлекувам на темата за вакви банални работи. Те молам само разбери дека јас сум геј и знам многу други. Под многу мислам МНОГУ. Знаеш, се’ ова функционира како некоја илегала, сите се кријат, ама ако запознаеш еден, покрај него запознаваш стотици, цели тајни мрежи, секој се знае со секого... Доктори, новинари, правници, полицајци, “дури“ и спортисти. Некои се женети и изневеруваат, некои се отворени во, сепак затворен, круг, за некои и ти најверојатно знаеш.
Епа нека гејоњ се даваат на Политичари може ќе добијат права-т.е конспираси за геј председател:vozbud::pos2:

Член од
10 февруари 2010
Мислења
869
Поени од реакции
343
Хахах нема врска значи ова го реков зашто сум си патела лично од проблемот на непрепознавањето на еден од нив на кој што потрошив скоро 5 години од мојот живот за на крај да доживеам фрапантнен шок,од мои лични извори + негово лично признание,
Па добро бе сестро, како функциониравте во креветот?

Жените се глупави. 2-3 мили зборови и паѓаат веднаш.

Не се сите педери Боки 13.

Моја братучеда штотуку се разведе од еден таков. Целото тоа време додека траеше нивната врска и подоцна во бракот, типов (што мене ми паѓаше зет за братучеда) на велико се работеше со други мажи.
Јас би се кладел со сите вас дека ниту еден од вас нема да препознае дека е педер.
Јас се чудам што будала била братучеда ми. Колку треба да е глупав човек да не го увиди тоа?
Уште повеке се заплеткаа работите сега со децата и разводот и слично.

Ако треба некој да поддржам (да си кажам) ќе дадам поддршка за педерите. Али оние чистите кои сакаат само мажи.

Цела фамилија проклетиов ни растури.

Стварно е жалосно што жениве имаат глупави погледи и не гледаат доволно. Не сакам да дојде дека вреѓам жени и сл. ама отворете очи со кој сте и како сте.

Ако не оди со друга жена, многу е веројатно дека е друг маж.
А што друго би правел кога стои на компјутер доцна навечер? Програмира?

За крај налетав на муабет помеѓу двајца мажи на интернет (едниов е апла педер а другиов видете сами):
Копија од муабетот со сменати имиња:

me:zenet si
me:?
ххххх:ne seuste
me:a toa znaci...
Sent at 14:43 on Tuesday

хххххх:so devojka sum
хххххх:i kaj i da e
me:ok
хххххх:ke ja mazime
хххххх:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
A шо ги сваќаш работите ти лично? Зошто мислиш дека секој геј клип на нетов се однесува за тебе?

каде го виде па ова сега???

Рече `и шо сеа??? да ги тераме и нашите деца да се сексат со припадници од истиот пол???`
Од кај знаеш дека се однесува ова на тебе и `твоите` деца?

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
па каде пишува тука дека се однаса на мене???
не ти личи дека се однаса на сите???
:tapp:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
па каде пишува тука дека се однаса на мене???
не ти личи дека се однаса на сите???
:tapp:
За мене не се однесува тоа :vozbud:
Се што е на интернет не се однесува на мене за тебе и сите останати незнам :pos2:

L

Liberation

Гостин
Па добро бе сестро, како функциониравте во креветот?

Јас би се кладел со сите вас дека ниту еден од вас нема да препознае дека е педер.

Ако треба некој да поддржам (да си кажам) ќе дадам поддршка за педерите. Али оние чистите кои сакаат само мажи.
Amateur, воопшто не е тешко функционирањето во кревет на жена со еден бисексуалец. Сега ќе те шокирам: замисли, најголемиот дел од актив или версо-геевите може да имаат неверојатен сексауален живот со жена. Познавам и еден добро граден пасивен геј кој бил 4-5 години во врска, со екстра-сексуален живот со девојката, за да на крај и’ признае дека не е се’ до сексот.

3/4 од педерите нема шанси да се препознаат. Бисексуалците целосно се претопени во стрејт-светот. Невидливи се.

И, до неодамна не разбирав што е финтата што многу од пасивните педери свршуваат и на самата помисла дека се сексале со бисексуалец. Сега разбирам дека постои цел механизам на взаемно привлекување меѓу овие две групи. За пасивниот, колку по-стрејт сексуален партнер има, толку повозбудлив е сексот. А бидејќи ретко некој од нив да имал секс со стрејт, бисексуалецот е најблиску до тоа. Од друга страна, бисексуалците обично сакаат да доминираат во сексот, па затоа сакаат по фем и пасив педер, машка замена за жената или девојката.

За жал, можам слободно да констатирам дека феминизираните пасивци немаат многу среќа во врските, бидејќи за еден актив тој може да биде проблем, ако го видат стрејт-другарите како се шетка со дечкото. Зачи: секс и чао-пријатно. Уште пожално, ваквата состојба доведува до невиден просмискуитет, со цел да се супституира потребата за љубов и блискост. На еден бисекс ни на крај памет не би му текнало да се шетка со машки партнер, посебно фемкаст. Тоа може да ја комплицира свадбата.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
869
Поени од реакции
343
Amateur, воопшто не е тешко функционирањето во кревет на жена со еден бисексуалец. Сега ќе те шокирам: замисли, најголемиот дел од актив или версо-геевите може да имаат неверојатен сексауален живот со жена. Познавам и еден добро граден пасивен геј кој бил 4-5 години во врска, со екстра-сексуален живот со девојката, за да на крај и’ признае дека не е се’ до сексот.

3/4 од педерите нема шанси да се препознаат. Бисексуалците целосно се претопени во стрејт-светот. Невидливи се.

И, до неодамна не разбирав што е финтата што многу од пасивните педери свршуваат и на самата помисла дека се сексале со бисексуалец. Сега разбирам дека постои цел механизам на взаемно привлекување меѓу овие две групи. За пасивниот, колку по-стрејт сексуален партнер има, толку повозбудлив е сексот. А бидејќи ретко некој од нив да имал секс со стрејт, бисексуалецот е најблиску до тоа. Од друга страна, бисексуалците обично сакаат да доминираат во сексот, па затоа сакаат по фем и пасив педер, машка замена за жената или девојката.

За жал, можам слободно да констатирам дека феминизираните пасивци немаат многу среќа во врските, бидејќи за еден актив тој може да биде проблем, ако го видат стрејт-другарите како се шетка со дечкото. Зачи: секс и чао-пријатно. Уште пожално, ваквата состојба доведува до невиден просмискуитет, со цел да се супституира потребата за љубов и блискост. На еден бисекс ни на крај памет не би му текнало да се шетка со машки партнер, посебно фемкаст. Тоа може да ја комплицира свадбата.

Не верувам во бисексулаци. За мене се педери со в крај расипана душа.

L

Liberation

Гостин
Не верувам во бисексулаци. За мене се педери со в крај расипана душа.
А за мене, тогаш, се стрејтери со в крај расипана душа. Се сексаат со мажи, па се женат :)

Настрана иронијата, до пред некое време и јас не верував во бисексуалноста. Меѓутоа теоријата за влијанието на тестостеронот од крвта на мајката врз мозокот на фетусот од бебето (во која сум уверен и ја застапувам), се’ убаво објаснува.

Не ги сакам... ма ај да бидам искрен... по мааалку и ги презирам. Ама јбг -постојат.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Во западните земји, со намалување на стигматизацијата на педерите, се создадоа услови за нивно доброволно регистрирање.
Значи, Германија и сличните имаат списоци на хомосексуалци кои би биле на мета по менување на либералниот систем.
Ако во Македонија има хомосексуалци, дали на нив би им се допаѓала можноста да постои централен регистар на педери, кои ако некоја фашиcтичка власт во услови на економска стагнација или војна почне да ги треби како жртвени јагниња за популистички интереси?
Не мислам дека би им се допаднала таа можност и не мислам дека никој особено во пресрет на економска катакликлизма која го очекува западот, ќе сака да биде педер или имигрант таму.

Не е дека кобам или сигурно ќе биде така, но е веројатност која секој „маргинализиран“ треба да ја процени.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom