Лежечки полицајци

• Креатор на темата Креатор на темата darko81
  • Време на започнување Време на започнување
Лежечки терба да има, обично еден на почеток и едден на крај од зона кај што претрчуваат деца, значи школи , градинки, играчишта. НО навстина има места каде навитина премногу се наместени, мислам тотално е глупо да местиш лечечки полицијаци на 50м тотално не ефективно.
Освен тао Сигнализацијата за поставен Лежечки полицаец на едно 30 % од поставените или е скриена или ја нема.

абе бегај, за нигде се, посебно старите, едни високи, ни означени со знак, ни исфарбани да се гледаат, го скршив амортизерот на нив

Slatko i GAZIM,svakodnevno,polaaako,sa uzivanjem...
Pa,kad znam da su policajci...Lezeci,misssimmm...:pos2: (leg'o i ja...:wink:)

Abe pocnaa da stavaat kaj stignat kaj mene na ulica na 100 m ima 5 lezeci si iskrsiv i amortizeri i sve..... ne sum protiv ama da se stavat kaj sto treba...

А знаете дека има и лежечки полицајки?
па тоа се сите дупки по патовите:pos2:.

Edna moja druagrka ko bila pomala mislela deka lezecki policajci se policajci so lezat:vozbud:Da treba da se postavuvaat pred ucilista jas go oddobruvam nivnoto postavuvanje zato so na sred bel den vozat kako budali.I treba da se stavaat po potreba ama ne sega aj na sekoj cekor glupo e

E aj шо не стаат рампа и мост.За се има решение, на децата од дома ако не се ги информирале дека не треба да претрчуваат преку улица тоа си е нивни проблем.Возач да не пушти пешак кој е на пешачки премин исто си е негов проблем.А ставање на леж. полицајци на секои 20 метра на се личи ама на улица не личи.За тоа служат семафорите и знаците, и за тоа се полага испит за возење.

После толку сообраќајки и мртви луѓе од идиоти кои мислат дека се на трки сосема ги оправдувам поставувањата на лежечки полицајци и тоа не само пред градинки и училишта,кој стигне седнува позади волан,да ти е страв да искочиш пешки на улица а не па со точак или моторче или кола енивеј
Се согласувам со влатколик. Треба да има лежечки полицајци посебно пред градинки и училишта пошто очигледно кај нас секој можи да положи и да вози.Така да мора да има.Јас колку шо имам видено овде во Скопје и кај нас во Битола на правилно место се поставени.

E aj шо не стаат рампа и мост.За се има решение, на децата од дома ако не се ги информирале дека не треба да претрчуваат преку улица тоа си е нивни проблем.Возач да не пушти пешак кој е на пешачки премин исто си е негов проблем.А ставање на леж. полицајци на секои 20 метра на се личи ама на улица не личи.За тоа служат семафорите и знаците, и за тоа се полага испит за возење.

Да убаво кажуваш има знаци и семафори.Ама да те прашам кој ги почитува?Кај мене е населено место и има табла дека одма тука има и школо и дека не треба да се вози над 40.Верувај најмалата брзина е 60.Децата за да си одат од школо треба некој на пешачки да застане за да поминат а никој не застанува.Никој на никого не да ва предност.И не е ова само кај мене туку и во други населби.Така да.еве едно големо ДА за лежечките полицајци.Може така ќе се опаметат како треба да возат.

Ubavo e so gi ima... ama i treba da gi stavat na nekoe potrebno mesto a ne deka ke im tekne...

And I know when I die you`ll be on my mind and I`ll love you...ALWAYS...

Лежечи полицајци се најголемото срање во свет. Не затоа што си ја уништуваш колата и амортизерите (колата има амортизери за да не се уништува кога поминуваш преку такви ствари) туку заради кретените кои кочат и ги поминуваат со прва. Ало, на знакот 40 пишува, не да застанеш до крај. Со матизот ги поминувам со брзина до 60 а со гетзот оние на комаров и побрзо сум ги фаќал. Поудобно е така да го фатиш него да го влечеш. Значи не ми сметаат лежечите полицајци, ми сметаат оние што кочат и го закрчуваат сообраќајот заради нив.

до некаде се ок ама ке шо требит да се не се... овде на пример во НАСЕЛЕНО место е дозволено 40 км/х а на вечер се возит до 200... и шо сеа??? немат цајкан долу... а инаку пак за ние со моторчињата не чинет требит да кочам на секој 20 метра и згора на то ги турвам амортизерине

0_6911b_ddd8faf3_XL.jpg

лежечки полицајци во Помпеја-:P

Лежечи полицајци се најголемото срање во свет. Не затоа што си ја уништуваш колата и амортизерите (колата има амортизери за да не се уништува кога поминуваш преку такви ствари) туку заради кретените кои кочат и ги поминуваат со прва. Ало, на знакот 40 пишува, не да застанеш до крај. Со матизот ги поминувам со брзина до 60 а со гетзот оние на комаров и побрзо сум ги фаќал. Поудобно е така да го фатиш него да го влечеш. Значи не ми сметаат лежечите полицајци, ми сметаат оние што кочат и го закрчуваат сообраќајот заради нив.
Ех тие дури и кога врне полека возат за да не им се прска колата одоздола не па очекуваш во движење да помине преку лежечки полицаец.

кои лежечи бе , нееееееееееееееееема - ги поставија за да ги тргнат ИЛИ......?!хаххахахха
ги ставаа и кај имаше потреба и каде не, некаде беа и на многу блиску растојание поставувани, превисоки:mad:
сега можеш да видиш овде-онде по некој кој заборавиле да го тргнат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom