Сето ова што го наброја,одземање на дозвола,ревизија на комисии и автошколи,трпање во затвори кажи ми колку примери знаеш за вакви случки дали си чул некоја автошкола да се затвори дека издавала дозволи под рука,ретко значи многу малку епа кога неможе со арно ондак и ѕидови нека кренат јебига сами си правиме лошо никој не ни е крив,не ме интересира кој трпа пари и кој ги става во џеб за лежечите и дали се гумени или од асфалт,луѓето живееле да и порано без нив ама дали тебе татко ти на 12 години ти ја дал колата да се фураш сигурно не туку си играл баскет и фудбал у мало а сега некое татино галениче од 12 години ја земало колата и се фура низ улици,да ти е страв дете да пуштиш на улица да си игра,кај се бе полицајците тоа да го санкционираат
Баш пред некој ден во 3 саат на пладне чмаам пред компјутер и слушам како поминуваат 2-3 коли со незнам колкава брзина од кај мене од улица а живеам на не толку прометна улица на која има два лежечи-гумени на растојание од 300 метри,што е многу нормално на не прометни улици да пуштиш дете и да си игра,што ако имало деца тоа време на улица па ни лежечи ќе го спаси ни ништо,и јас да му се секирам за амортизерите негови и предницата не бе ни најмалку не ни помислувам нека ставаат кај сакаат ич не сум против тоа,секако дека ако возиш како што треба нема да треба толку често да центрираш предница и мењаш амортизери ко што дигна ти паника :wink: