Левица - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Jack NolanProf.19
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
кампања да се мотивираат луѓето да излезат на гласање.
Пиши пропало од ова, не излегуваат затоа што не се веќе го државата, а тој што заминал тешко дека ќе си губи ден надвор од мкд за гласање, најголем дел имаат дигнато раце.

Тие што се останати тешко да ги мотивира Левица, поголем дел имаат лични интереси од големите партии и не ги боли таквото за оправање на државата, напротив, за нив одговара да е вака.
Шиптаpски гласови не добивате, тие се стандард за нивните.

Од младите само финансиски неписмени луѓе може да сакаат економска политика како таа што ја промовира Левица, а и надворешна. Таа држава се стреми кон капитализам, и целиот мајндсет на новите генерации е ориентиран кон тоа. Сонуваат за ајфони, бесни коли, бизниси, кеш, луксуз, а не за социјализам.

Пиши пропало од ова, не излегуваат затоа што не се веќе го државата, а тој што заминал тешко дека ќе си губи ден надвор од мкд за гласање, најголем дел имаат дигнато раце.
Да.
Само што тие дигнале раце уште пред да заминат од Македонија.

Тие што се останати тешко да ги мотивира Левица, поголем дел имаат лични интереси од големите партии и не ги боли таквото за оправање на државата, напротив, за нив одговара да е вака.
Се е на пазар, кој ќе понуди повисока цена тој ќе ги купи гласовите.
Забораваш дека арнаутските гласови во Арачинове иии завршија кај СДСсс, тоа не беше заради рационални мотиви туку заради пари, ги купија.

Од младите само финансиски неписмени луѓе може да сакаат економска политика како таа што ја промовира Левица, а и надворешна. Таа држава се стреми кон капитализам, и целиот мајндсет на новите генерации е ориентиран кон тоа. Сонуваат за ајфони, бесни коли, бизниси, кеш, луксуз, а не за социјализам.
Овде си ја изнел основната причина зошто е така како што е.
Сосема си во право: се додека слугата-робчето сонува како да стане газда-робчосопствценик наместо слобода ќе си се вртиме во круг.

Да.
Само што тие дигнале раце уште пред да заминат од Македонија.

Се е на пазар, кој ќе понуди повисока цена тој ќе ги купи гласовите.
Забораваш дека арнаутските гласови во Арачинове иии завршија кај СДСсс, тоа не беше заради рационални мотиви туку заради пари, ги купија.

Овде си ја изнел основната причина зошто е така како што е.
Сосема си во право: се додека слугата-робчето сонува како да стане газда-робчосопствценик наместо слобода ќе си се вртиме во круг.
За првото, не е лесно да дигнеш раце од се што си создавал таму и да си бараш чарето во друга земја, почнуваш од нула со буквално се, така да не ги ни окривувам.

За гласовите, СДСМ и ДУИ ги сметам едно исто, првите се пошиптаpска партија и од ДУИ.

За последното, речиси и да не постои слобода, имагинарна работа е, буквално сите на некој начин сме робови на некого: системот, семејството, амбициите и тн.
Она што јас ти го зборувам не е во поглед на слобода, туку реалноста што е приоритет за тој народ. Отвори социјални мрежи и ќе ти стане јасно дека тој народ таму живее за материјални работи, затоа сметам дека им треба друга стратегија на левичарите, умре времето кога сите се среќни и задоволни со застава, одмор во Асамати, повеќе генерации во ист стан, пиво пред кооперација и тн.

За СДСсс грешиш, а ако како тебе размислуваат и во Левица тогаш прават голема грешка.
Тоа што СДСсс е политички мртовец не е заслуга на Левица туку на нивната квислиншка политика.
Со фокус на нив ќе покаже дека и овие од ДПсНЕ имаат багаж(11 пратеници гласаа за промена на Уставот) а за тоа треба да сносат политички последици.

---сакам да речам ако се мудри тогаш треба да се фокусираат на СДСсс, а тој каков и да е СДСсс нека води кампањата против ДПсНЕ, на тој начин додека тие самите се..., Левица ќе може смирено да претстави програма и се доближи до народот--

Точно, само има неколку проблеми, првин СДС воопшто не се концентрира на ДПНЕ, СДС не се концентрира на ништо освен да удоволува на ДУИ и да краде. Еве види немаат едно прашање потегнато против криминалот ДПНЕ што го прави на локално ниво, не само тоа туку и им одобрија еден куп кредити за општините. Истото е и од ДПНЕ, они само ќе излезат ќе кажат некоја банална изјава против СДС и за два дена толку од тоа. Суштински не прават ништо против СДС, апсолутно ништо. Сите простести ги бојкотираат. За последниот за онкологија, пуштаа пораки по членство да не одат.

Второ огромен дел од актуелните и поминатите скандали кои се случуваат се како резултат на партнерство на СДС и ДПНЕ. Попис, Бугарски, Кривичен законик, Зголемување на плати, Деловник, Треска, Онкологија. За се ова заеднички делуваат, и не можеш да збориш за криминалот/предавството а да не посочиш и двете дека заедно го направиле. А од друга страна ДПНЕ ги обвинува сите други дека соработуваат со СДС.

Таквиот фокус ќе го намали притисокот кој го прави ДПсНЕ и ќе покаже дека се свесни за грешките кои ги направиле.
Наркобалистите имаат поинаква стратегија тие внимаваат кој ги контролира-полни кутиите и тераат пољитик за гољема Албанија и во еден момент Левица ќе мора да се одреди по тоа прашање, не може да остане на наративот дека се криминалци и корумпирани.

Не се повеќе две партии, една партија се. Нема да научат никаква грешка. Се што прават пред јавноста е само театар. Може на времето беа во некој момент две партии, но не денеска. Денеска се една партија.

Не можат да научат од грешка, кога свесно те пуштаат низ вода и те местат цело време. Истото го направија за Пописот, истото го направија за Француски, истото го направија и за локални и конечно истото го направија кога се собираа пратеници да ја срушат владата на СДС.

Заради изборниот модел бројот на пратениците е неизвесен.
Ако Левица и покрај ставовите во врска со името и националните интереси добие испод 150.000 гласови, тогаш грешката е кај Левица затоа што не знае како да се претстави на оној голем број на Македонци кои го бојкотираа референдумот.
Никој не гласа од инает, ако некој има инает тој воопшто не излегува на избори.
А ако Левица отстапи од ставот да не создава опозиционен фронт тогаш реално може да очекува дуплирање на добиените гласови, се разбира на партиите кои таквиот опозиционен фронт би го сочинувале.

Има доста луѓе кои константно гласаат ПРОТИВ, не ми се допаѓа СДС па ќе гласам против нив за ДПНЕ, не ми се допаѓа ДПНЕ па ќе гласам против за СДС. Тоа во Македонија е познат феномен.

Се сложувам за тоа дека успехот на избори зависи чисто од Левица и од тоа како ќе се претстави себе си и своите идеи. И дека за секој неуспех би биле самите криви. Тоа и пробуваме да го подобриме, да се зголеми присуството на терен и да се даде добро објаснување зошто треба да се гласа за Левица.

А ако Левица отстапи од ставот да не создава опозиционен фронт тогаш реално може да очекува дуплирање на добиените гласови, се разбира на партиите кои таквиот опозиционен фронт би го сочинувале.

Види ако разгледаш ќе видиш дека огромен дел од помалите партии кои се навистина опозициски настроени немаат никаков проблем со Левица, дури и ако се идеолошки дијаметрално спротивни. Впрочем и со сите нив, се имало и разговори и договори и подршка. Дури со фракции на Левица како што се Шанса за Центар, се има често заеднички настапи трибини, итн.. Буквално што и да е корисно или добро за државата и да предложат веднаш го подржува Левица.

Али со ДПНЕ фронт не може да се прави, зошто цело време гледат да те наместат. За пописот ај што извршија предавство, и почнаа да ја местат Левица дека ете заради нас имало помалку Македонци. Кога требаше да падне владата, буквално шиптaрските кучиња една недела играа на карта его со напади кон Левица за да се повлечеме и да испадне дека ние сме криви. Во Општина Центар им даваша претседател на совет и мнозинство, ти викаат не сакаме и ги оставаат СДС да прават што сакаат.

ДПНЕ веќе си има свој фронт со СДС и тоа е тоа.
Автоматски споено мислење:

Значи викаш нема да биде лесно. Ок.

Последно уредено:
За првото, не е лесно да дигнеш раце од се што си создавал таму и да си бараш чарето во друга земја, почнуваш од нула со буквално се, така да не ги ни окривувам.

За гласовите, СДСМ и ДУИ ги сметам едно исто, првите се пошиптаpска партија и од ДУИ.

За последното, речиси и да не постои слобода, имагинарна работа е, буквално сите на некој начин сме робови на некого: системот, семејството, амбициите и тн.
Она што јас ти го зборувам не е во поглед на слобода, туку реалноста што е приоритет за тој народ. Отвори социјални мрежи и ќе ти стане јасно дека тој народ таму живее за материјални работи, затоа сметам дека им треба друга стратегија на левичарите, умре времето кога сите се среќни и задоволни со застава, одмор во Асамати, повеќе генерации во ист стан, пиво пред кооперација и тн.
Никого не обвинувам, само констатирам.
Дали СДСсс е проарнаутска многу многу не ме интересира, ми смета дека се антимакедонска.
Тоа што системот е неправеден е мотивот да се смени и да биде барем декларитивно праведен.
Народ како народ во цел свет има исти опредлеби а тоа е мир и благосотојба. И Феникс умре ама воскресна.

Всушност се се сведува на:
ако сакаш нешто да постигнеш бараш начин-методи како тоа да го постигнеш,
ако нешто не сакаш тогаш си бараш изговори!

Точно, само има неколку проблеми, првин СДС воопшто не се концентрира на ДПНЕ, СДС не се концентрира на ништо освен да удоволува на ДУИ и да краде. Еве види немаат едно прашање потегнато против криминалот ДПНЕ што го прави на локално ниво, не само тоа туку и им одобрија еден куп кредити за општините. Истото е и од ДПНЕ, они само ќе излезат ќе кажат некоја банална изјава против СДС и за два дена толку од тоа. Суштински не прават ништо против СДС, апсолутно ништо. Сите простести ги бојкотираат. За последниот за онкологија, пуштаа пораки по членство да не одат.

Второ огромен дел од актуелните и поминатите скандали кои се случуваат се како резултат на партнерство на СДС и ДПНЕ. Попис, Бугарски, Кривичен законик, Зголемување на плати, Деловник, Треска, Онкологија. За се ова заеднички делуваат, и не можеш да збориш за криминалот/предавството а да не посочиш и двете дека заедно го направиле. А од друга страна ДПНЕ ги обвинува сите други дека соработуваат со СДС.
Претпоставувам дека Левица не тука да ги решава проблемите на СДСсс, ДПсНЕ или некој друг политички субјект.
Флоскули од типот ќе влеземе во системо и од внатре ќе го менуваме се само флоскули и приказни за мали деца.
Но кога веќе сте ја прифатиле играта, тогаш е чудно една опозиција да се фокусира на друг опозицијски субјект, така не функционира демоНкратијата, опозицијата по природата на нештата е опозиција на власта. Формално ДПсНЕ не е (централна)власт и фокус на неа само ја расипува енергијата и ресурсите.

Не се повеќе две партии, една партија се. Нема да научат никаква грешка. Се што прават пред јавноста е само театар. Може на времето беа во некој момент две партии, но не денеска. Денеска се една партија.

Не можат да научат од грешка, кога свесно те пуштаат низ вода и те местат цело време. Истото го направија за Пописот, истото го направија за Француски, истото го направија и за локални и конечно истото го направија кога се собираа пратеници да ја срушат владата на СДС.
Токму затоа што е политички театар, треба да се изнајде модус тоа да се соголи, тоа ќе биде доволно.
Не ги потценувај Македонците, многу добро знаат кој каква политика води (клиентите тоа не ги интересира тие имаат поинакви мотиви зошто гласат за нивната партија).
Моето мислење и понатаму останува, дека Левица треба да опстои на ставот дека го поништува преспанскиот и го враќа името, северџганите нека и понатаму продолжат со нартивот дека е тоа готова-свршена работа и дека е тешко да се поништи преспански и врати достоинствот-името на Македонците.
Таквиот тврд став по овие прашања ќе најде начин да допре до секој оној што го бојкотирал референдумот и тоа ќе се одрази на гласовте за Левица.

Има доста луѓе кои константно гласаат ПРОТИВ, не ми се допаѓа СДС па ќе гласам против нив за ДПНЕ, не ми се допаѓа ДПНЕ па ќе гласам против за СДС. Тоа во Македонија е познат феномен.

Се сложувам за тоа дека успехот на избори зависи чисто од Левица и од тоа како ќе се претстави себе си и своите идеи. И дека за секој неуспех би биле самите криви. Тоа и пробуваме да го подобриме, да се зголеми присуството на терен и да се даде добро објаснување зошто треба да се гласа за Левица.
И повторно ќе гласат, такви гласови не треба да ви се целна група.
Тоа дека Македонците гласале против е показател дека нешто не е во ред со понудата а не дека се тие забегани, иако има и такви случаи.

Види ако разгледаш ќе видиш дека огромен дел од помалите партии кои се навистина опозициски настроени немаат никаков проблем со Левица, дури и ако се идеолошки дијаметрално спротивни. Впрочем и со сите нив, се имало и разговори и договори и подршка. Дури со фракции на Левица како што се Шанса за Центар, се има често заеднички настапи трибини, итн.. Буквално што и да е корисно или добро за државата и да предложат веднаш го подржува Левица.

Али со ДПНЕ фронт не може да се прави, зошто цело време гледат да те наместат. За пописот ај што извршија предавство, и почнаа да ја местат Левица дека ете заради нас имало помалку Македонци. Кога требаше да падне владата, буквално шиптaрските кучиња една недела играа на карта его со напади кон Левица за да се повлечеме и да испадне дека ние сме криви. Во Општина Центар им даваша претседател на совет и мнозинство, ти викаат не сакаме и ги оставаат СДС да прават што сакаат.

ДПНЕ веќе си има свој фронт со СДС и тоа е тоа.
По се изгледа не бев доволно јасен, ќе се обидам повторно со надеж дека ќе биде исправно протолкувано.

Се работи за македонските национални интереси и кога се тие во прашање партиските се ирелевантни, со таквиот однос се покажува капацитет.
Опозициски блок е во интерес на Македонија, добро јас не сум член на Левица па не можам во равенката да ги ставам и интересите на партијата ама мислев дека тие македонски национални интереси се и предмет и повод за создавање на партија Левица.

Заради медиумскиот мрак и цензура, веројатно не сум забележал дека Левица има заеднички трибини со политички субјекти кои во приоритети става македонски национални интереси.

Ставот дека со ДПсНЕ не може да се прави фронт е разбирлив, сепак се тие експозитура на германија и германски интереси, ама да повторам кога имаме прашања од национален интерес треба да се има мудрост па и капацитет да се помине врз некои минорни работи.
Не ги следам локалните театри па не би можел да пишувам за тоа, ги сметам за ирелеванти.
ДПсНЕ си има агенда добиена од гувренерскиот совет и се однесува во согласност со тоа, но и понатаму сметам дека фокусот кон нив е погрешен...
фокусот треба да е кон СДСсс, а ако ДПсНЕ и понатаму продолжи со кампања кон Левица на сите ќе им стане јасно што ќе има контраефект и дека тоа е под координација на центрите кои ги контролираат тие 2 партии, а има за цел да не се врати името Македонија.

Значи кога излезе со оној мкд владе веќе го дискутиравме го тупи 2 години за предавниците на Македонија , за сега кога на ДПНЕ му се смешка власт одеднаш малините и геостратешката ситуација да му станат приоритет.Што има повеќе да се дискутира, ДПНЕ јавно си кажува дека Преспански е реалност, двојазичност е реалност, а и проблемот со Бугари во устав е дека не им се допаѓало како било побарано.

Кој сака да слуша и да види веќе го знае ова, а тие кои се прават глуви и слепи со сила не можеш да ги натераш да видат и слушнат нешто што не сакаат. Они слушаат само вработување, привилегии, итн..
So cel um aludiras deka jas odrabotuvam za VMRO i zatoa plukam po ovie goltarite sarenokurtonski. Deka navodno bi imal nekoi beneficii ako VMRO dojde na vlast ?
Eden post najdi mi kade go favoriziram VMRO ili Mickoski, naprotiv skoro site mi se so negativna konotacija, kako VMRO e svedena na nivo na SDSM za siromasni, cekaat nekoj da gi dovlecka na vlast ako se poslusni i im odat po voltite na toj nekoj.
Toa vas vo nikoj slucaj ne ve pravi podobra opcija, naprotiv vie ste cisto dno, isprdok na SDSM , nivni potrckovci, iskoristeni kurtoni.
Duri i posle se, duri i otkako ve iskoristija i ve issutiraja kako posledni budali, nikako ,ni na son ne vi idi da im ottrgnite nivno glasacko telo, da gi kritikuvate kako partija na vlast, tuku VMRO i Mickoski vi e celna grupa iako se opozicija. Zbor nemate receno za tie 49 pratenici, madinjata tapan ni gi naprajvte za 9 te na VMRO.
Izgovor SDSM bila umrena partija ne ni se interesni tie.
I posle ne ste bile isprdok na SDSM, vonbracno dete koe nikoj go nejki a toa kutroto so site sili pokusava da se dokazi deka vredi pa da go priberat nazad, da go potapsaat po ramo, da go gusnat.
No toa ne go menuva faktot okolu promenata na imeto i skoro site megjunarodni dogovori i obvrski koi gi imame prevzemeno vo megjuvreme, posebno od koga vie si igravte revolucija.
Prasanje e samo kolku vreme ke vi treba da go sfatite toa i sekako po koja cena koja ke treba site da ja plakjame oti vie bas i ne se pokazavte nesto posebno talentirani okolu posledici od vasite postapki, posebno za onie koi sega navodno ke gi popravate a koi voopsto i gi nemavme pred da se pravite pametni.

(...) им треба друга стратегија на левичарите, умре времето кога сите се среќни и задоволни со застава, одмор во Асамати, повеќе генерации во ист стан, пиво пред кооперација и тн.
Ме збуни мене сега, каде Левица пропагира сиромаштија?
Социјализмот од време на Тито и социјализмот во Хонг Конг се мнооогу различни.
Јас ги сфатив Левица дека се стремат кон кинескиот а не кон титовиот модел :(

kano Е пиши де, што ти дојде смешно овде?

Последно уредено:

nema socijalizam vo HK i site napredni delovi na kina. imas postepen transfer na sistem od socijalizam kon kapitalizam oblast po oblast za da ne im se sluci ona sto ni se sluci nas so privatizacijata.

najbitno, tamu demokratijata e striktno vnatresna vo komunistickata partija. tamu imas strui sto debstiraat i odlucuvaat za na kraj koga ke odlucat nesto da nema podocna prepukuvanje, debatiranje povtorno ili vremenski ogranicuvanja so mandat. zatoa kaj niv se gradi brzo i nema podocna aneksi i gluposti da se zadovoli opozicijata sto dosla na vlast itn...

toj sistem nema sansi da ti dozvoli eu da go implementiras bez da te karaktiriziraat za diktator iako e daleku najdobar sistem za mali i ogromni drzavi. demokratija da funkcionira kolku tolku ti treba populacija od bar 10M narod vo sprotivno sekogas ke e lesno da se najdat vrski a so toa i korupcijata nema nikogas da ja sredis.

za nas najdobar sistem ako veke kopirame e onoj na singapur kade ti treba malku pameten diktator sto i go imavme ama ete kurtonite toa go sjebaa... zatoa nikako glasanje za bilo koj sto ucestvuvase u kurton revolucijata, tie uglavno poima nemaat kako funkcionira svetot.

Според мене тој е слаб заарди тоа што е инсталиран...тој не води политика туку само оди на брифинг ....таму му се наложи што и како и толку од неговото лидерство.
Значи не може да е слаб тој е инсталиран.
... не ми се веруваше, но така е, да бидеш рамнодушен на патриотите во затвор и ништо да не се превземе да се извади членството на улица, буквално како расипана плоча „...час поскоро...“ за мене не е лидер!
... ми смета дека се антимакедонска.
...бисер! (y)

Левица не може да се стреми кон Кинескиот модел затоа што не е соодветен за држава од двајца без тројца. Како се намалува наталитетот во Кина, и како се зголемува стандардот, и Кина бега од тој модел.
Држава како Македонија треба да се стреми на подобрување на квалитет на кадарот и нудење памет, не рмбачи.
Друга работа која исто може да одговара е нудење на ниски даноци за големи корпорации и внес на нивните пари, со тоа ќе се отворат и датацентри, канцеларии, работа за едно чудо други бизниси и ќе може да почнеме да враќаме од кадарот кој избегал низ западните земји, или привлекување на дигитални номади и слично.

Друга работа која исто може да одговара е нудење на ниски даноци за големи корпорации и внес на нивните пари, со тоа ќе се отворат и датацентри, канцеларии, работа за едно чудо други бизниси и ќе може да почнеме да враќаме од кадарот кој избегал низ западните земји, или привлекување на дигитални номади и слично.
Ма какви даноци, треба да им плаќате, не очекуваш за џабе да ве експлоатираат!

Со ова само покажуваш дека нема политичари со чисти раце и минато во раздавањето на Македонија!
...еве како некои други кои исто така се продаваат за патриоти, кога се во прашање националните инѕтереси на Македонија, се лактаа во тоа време-невреме.

оставка од Мицкоски.png

протокол за НАТО.png

СОБРАНИСКА ПРОЦЕДУРА.png

...ако сепак не се јасни работите еве мало појаснување:
-имаше референдум на кој Македонците беа против квислиншките политики и на инсталираната власт и на опозиција, постојано се декларираат како демократи а не ја почитуваат елементарната демократска алатка за непосредно одлучување на референдум...
Кој кого тука и за чии интереси?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom