Никогаш нема да откине гласови Апасиев со кротко и полека. За со кротко и полека, кои му велат 3 пати фала на гнидата Форина пред и после говорот има доволно мекотели во Собранието.
Јасно е дека е гласан за нешто ново и поагресивно и затоа мора да ја електризира базата со покажување заби во Собрание и спрдачење со комуњарските и вмровските педерчиња.
Со должна почит друже ама таа генерација малку потешко да ја убеди Апасиев, тие генерации се ќути сине има и полошо, затоа и денес живееме вака. Таа генерација не сака улица, протести, оптори, затоа што сеуште со паметот се во Југославија која им давала се на тацна, 30 години како се смени системот а некои уште не го разбраа и сфатија па затоа им се случи и транзиција и рамковни и пичке материне. Ништо лично, муабетот ми е општо за моите, твоите, сите тие генерации се слични за ова прашање.
Со должна почит друже ама таа генерација малку потешко да ја убеди Апасиев, тие генерации се ќути сине има и полошо, затоа и денес живееме вака. Таа генерација не сака улица, протести, оптори, затоа што сеуште со паметот се во Југославија која им давала се на тацна, 30 години како се смени системот а некои уште не го разбраа и сфатија па затоа им се случи и транзиција и рамковни и пичке материне. Ништо лично, муабетот ми е општо за моите, твоите, сите тие генерации се слични за ова прашање.
Се слагам, но не потполно. Да поголемиот дел од населението го има тој мајндсет. Но има процент кој им е стварно преку глава и сакаат промена, но не ја гледаат правата личност на промената во Апасиев точно ради тој начин на излегување во јавност. И јас сум сигурен еве моите дома ќе ги земам за пример пак, образовани, колку толку прогресивни, дека би го гласале да имаше поинаков пристап.
Се слагам дека и со тој пристап тој ја стекна популарноста, но мора да најде некоја средина. Па политичар е маме му ебем мора да знае како да го направи тоа "политички коректно". Има ПР нека поработат, сигурен сум дека можат да изнајдат начин сето тоа да изгледа поинаку, а да ја пренесе истата порака. Пошо тој процент на луѓе што може да ги придобие сигурно ќе ја направат разликата која му е потребна.
Хахахаха, како мама да ја слушам, буквално секогаш го кажала ова кога одам на некој протест или искажувам некој револт. Друга работа е што ете растеле у тоа братсво и единство а Е немаат од тоа единство, исто главна причина зошто сме странци во своја држава, 90% живеат со паролата ја жена ми и децата, за другите не ми е гајле, а не сфаќаат дека со вакви малцинства со тоа се осодуваат на пропаст. Необјасниво е за нив да се бунтуваш, да се тепаш ако треба за твоите права, да го искажеш својот став и истото се пренесува на своите деца. Памтам брат ми коа им удри контра на школо затоа што оди на пракса а не зема денар иако работи таму као работник, ќе го изедеа од дома, класната, професорите, соучениците. Као вирус се шири тој менталитет ама мислам дека идат малку подобри времиња кај дел од младите.
Се слагам, но не потполно. Да поголемиот дел од населението го има тој мајндсет. Но има процент кој им е стварно преку глава и сакаат промена, но не ја гледаат правата личност на промената во Апасиев точно ради тој начин на излегување во јавност. И јас сум сигурен еве моите дома ќе ги земам за пример пак, образовани, колку толку прогресивни, дека би го гласале да имаше поинаков пристап.
Се слагам дека и со тој пристап тој ја стекна популарноста, но мора да најде некоја средина. Па политичар е маме му ебем мора да знае како да го направи тоа "политички коректно". Има ПР нека поработат, сигурен сум дека можат да изнајдат начин сето тоа да изгледа поинаку, а да ја пренесе истата порака. Пошо тој процент на луѓе што може да ги придобие сигурно ќе ја направат разликата која му е потребна.
Добро тоа да, јбг демократија е и секој глас е подеднаков и битен така да мора да се мисли и малку на тој дел, но не треба многу да се менува овој пристап.
Да се надоврзам. Групата што се буни заради "уличарски" наспроти "џентелменски" пристап при дискусии има само мало препокривање со групата ќути може и да биде полошо. Причината за таа аверзија кон како што го викаат тој "уличарски" пристап потенкнува од комунистичкиот систем и е посебно евидентна била кај Советскиот Сојуз.
Тоа е еден една филозофија каде што системот никогаш не смее отворено да покажува слабост ниту емоции. Цело време треба да се држи надворешна фасада на култура, смиреност и дека се е под контрола. На луѓе кој се караат, не се смирени или користат некултурен речник они гледаат како луѓе кои се отпадоци од системот, дека ја изгубиле позицијата и сега само дигаат прашина пред да исчезнат.
Во моментов има огромен сегмент на луѓе кои бараат само некој што ќе се борат и ништо друго али барем по мене сегашниве финти на Левица ќе палат само до одреден степен, ќе мора со време да ги исчистат вулгарностите ( сличен пример имам како другиот горе, амандманот со пиџамите е штосен, тој со јајцата е вулгарен и прост) и да се борат агресивно али се тоа да биде од како да кажам висока нога. Кога се караат со СДС и Таљат тоа се мора да изгледа како господин човек да пробува да образува неписмени уличари а не смее да биде борба меѓу уличар и неписмен уличар. И самите можат впрочем да си проценат колку позитивни коментари имаат кога Апасиев им чита и објаснува закони во собрание. Ако веќе конфликт е неизбежен тоа мора да биде физички, пцуење и вулгарности се за прост народ.
Види они се во право за еден аспект. Ние во државава имаме веќе 30 години пракса каде патриотите и државниците се казнуваат наместо да се надградуваат. Чист пример се бранителите и дечките од 27ми. Неможе цело време се очекува дека ти треба да правиш нешто за државата кога државата никогаш ништо не ти враќа назад. Само те казнува и понижува.
Сегашниве организирани протести се партизирани од ДПНЕ и единствена цел им е за да се довлечкаат ДПНЕ до власт и ништо друго. Како што можеш да видиш еве недела дена скоро помина, ДПНЕ не исфрла заедничка декларација или план за што им се барањата и они како би постапиле, туку единствената мантра им е "Доле Заев". И сега ти треба да се тепаш по улици за Антонио Милошовски, Влатко и она наконтаноно педерче со електричен тротинет (Манулач 2.0)да се вгнездат во фотељи и да си лапаат тендери и станови.
За тие луѓе државата направила многу и им овозможила живот за кој што со нивен труд јас не верувам дека некогаш ќе го достигнеле. Јас мислам дека е фер еве и они малку да вратат на републиката, нека земат елеци и како Гемиџиите нека ја почнат револуцијата со саможртвување. А ние потоа ќе го запамтиме нивното дело. Али шансите за тоа се -10%.
Единствената причина зошто Албанците се волку агресивни е зошто кај нив е сосема спротивното. Кај нив политичките УЧК структури секогаш ја наградуваат пожртвуваноста и тие што идат во опасност се сигурни и знаат дека нивните политичари ќе мрднат небо и земја да им помогнат. А пак нивните политичари ја базираат нивната моќ на самиот факт дека ете они имаат такви дечки. Кај нас е спротивното зошто нашите политички структури се плашат од дозволување и толеранција на екстремизам зошто може и да дојдат по нивните глави.
Инаку за придобивањето симпатии кај народот ќе мора малку да го смени пристапот на обраќање Апасиев. Иако мене ми се свиѓа да ги пцуе тие апашите, а и ништо повеќе не заслужуваат, но многу им ствара одбивност на повозрасната популација.
Да, доби многу на популарност и младите генерации го поддржуваат. Со кругот на луѓе кои имам дури и минимална комуникација, сите планираат да го гласаат. Од мое друштво прошлите избори го гласавме само 3ца и 1 се колебаше ама не излезе на гласање на крај. Сега сите 10+ души цело време го пратат, го споделуваат во групи, го лајкнуваат и сигурен сум дека наредни избори ќе гласаат за Левица.
Е сега проблемот е кај постарите. Еве чист пример ќе ги земам моите, кои со години гласаат за СДС, не се поддржувачи, но редовно ги гласаа. Сега после последниве испади се тотално разочарани и пробувам некако да ги убедам кон Левица. Но многу им смета "уличарскиот" пристап на Апасиев. Мајка ми вика нема веќе да гласам, а ако морам попрво за албанците ќе гласам. А и верувам дека ист впечаток остава на голем дел од повозрасната популација. Така да мислам дека ќе биде клучно да поработи на таа сфера и да ги придобие и тие гласови, кои сигурно немат да гласаат за "2те зла", а сигурно би направиле голема разлика.
Најмалку еднакво лошо,е да го замениш,лекарот кој навистина нема врска и и не само што ништо не ти помогнал туку и ти одмогнал и те довел до крај,со некоја бајачка (Апасиев) и да веруваш дека тоа ќе ти помогне од сега веќе драматичната состојба.
Иљач за нашата болест има.
Нас ни треба лекар од светски ков,кој знае како и има сила сето тоа да го изведе.
Верувањето во бајачки е само губење време и влошување на состојбата на пациентот.
Јас имам голема замерка кон Апасиев и неговата фамозна изјава - сите ќе ве стреламе, имено стрелањето се смета за брза. чиста, достоинствена т.е војничка смрт, шо според мене е крајно несоодветно решение за оние кои го пљачкаа т.е пљачкаат сопствениот народ и земја, сметам дека е политички некоректно.
Јас имам голема замерка кон Апасиев и неговата фамозна изјава - сите ќе ве стреламе, имено стрелањето се смета за брза. чиста, достоинствена т.е војничка смрт, шо според мене е крајно несоодветно решение за оние кои го пљачкаа т.е пљачкаат сопствениот народ и земја, сметам дека е политички некоректно.
Заев, Шеќеринска, Фрчко, Димитров, Љупчо и баграта да ги стрелаш е злостор против Македонскиот народ. До крајот на нивниот беден живот треба да копаат тунели и прават патишта за да вратиме нешто назад од нив за државата. Но и штета би било да ги исчистиме главните сведоци на се што направи Западот овдека во последните 30години. Исто како Ердоган со Саудијците кога го парчосаа тој новинарот нивен во амбасада.
Секој следен пат кога ќе дојде некој амбасадор или претставник да се прави паметен, нека им го донесат муртинскиот малоумник во синџири и што се признал па да видиме дали во иднина некогаш пак ќе ни прават вакви притисоци. Немаат крај едноставно западните администратори, на нив ако им покажеш каква било милост, разбирање или слабост маста ќе ти ја извадат.
Заев, Шеќеринска и баграта да ги стрелаш е злостор против Македонскиот народ. До крајот на нивниот беден живот треба да копаат тунели и прават патишта за да вратиме нешто назад од нив за државата. Но и штета би било да ги исчистиме главните сведоци на се што направи Западот овдека во последните 10 години. Исто како Ердоган со Саудијците кога го парчосаа тој новинарот нивен во амбасада.
Секој следен пат кога ќе дојде некој амбасадор или претставник да се прави паметен, нека им го донесат муртинскиот малоумник и што се признал.
Многу еднодимензионално, штапски да речам ги гледаш работите. Да не беа стиропорните патриоти и нивните хирови никогаш немаше сегашниве да дојдат на власт. Причинско поселедична врска е тоа. Со вакво гледиште ништо не бива.
Многу еднодимензионално, штапски да речам ги гледаш работите. Да не беа стиропорните патриоти и нивните хирови никогаш немаше сегашниве да дојдат на власт. Причинско поселедична врска е тоа. Со вакво гледиште ништо не бива.
Додаваме Мијалков, Љупчо, Влатко, Антонио, Бркот, оние 8мината од вмро што гласаа за преспански, никола груевски, Османи, Груби, Али, скоро цело УЧК крило, Тито Петковски, Павле Трајанов, Лиле Дом, сите што гласаа за Преспа во Собрание, Бранко, итн..
И се сложувам да беа Никола Груевски и целата ДПНЕ багра какви било патриоти, Љупчо, Бранко, Бучко, Шеќеринска и компанија ќе беа веќе 10 години во затвор. А Заев за уценување на премиер со странски служби требаше да заврши во ендек. Сорос и Невладините требаше да бидат избркани пред 20 години. Али не беа никакви патриоти туку беа тендераши.
И не се расфрлај со епитети како штапски толку лесно.
Заев, Шеќеринска, Фрчко, Димитров, Љупчо и баграта да ги стрелаш е злостор против Македонскиот народ. До крајот на нивниот беден живот треба да копаат тунели и прават патишта за да вратиме нешто назад од нив за државата. Но и штета би било да ги исчистиме главните сведоци на се што направи Западот овдека во последните 30години. Исто како Ердоган со Саудијците кога го парчосаа тој новинарот нивен во амбасада.
Секој следен пат кога ќе дојде некој амбасадор или претставник да се прави паметен, нека им го донесат муртинскиот малоумник во синџири и што се признал па да видиме дали во иднина некогаш пак ќе ни прават вакви притисоци. Немаат крај едноставно западните администратори, на нив ако им покажеш каква било милост, разбирање или слабост маста ќе ти ја извадат.
Многу исфрустрирано делуваш. Со таков mindset не идеме никаде. Олабави малце со стрелањата и со копањето тунели, се може да се постигне на културен и дипломатски начин.
ми има оставено впечаток дека и несака нешто да глуми лудило туку дека ужива додека им го начукува онака до крај запто му се местат на пенал цело време
реално ако го смени пристапот со кој не придобил мене, тебе и останатите може да не изгуби а веќе кај младите посекако е доста популарен па така за пар години голем фактор ке е
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.