Леќи

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Немам потреба од нив, али би носела онака за промена, сакам зелени.....

или ко на Vin Diesel во The Chronicles Of Riddick :vozbud: - ако го имате гледано филмот

Imam noseno i plavi(inache imam zeleni ochi) i prozirni koi ushte si gi nosam. Vekje 4 godini sum so niv, i stavi-vadi mi e vishe refleksivno..ne se ni zamaram.Imam zaspieno so niv(u pijano stanje) ama ne e nishto strashno .

Еј, никогаш не верував дека волку брзо ќе пишам на темава по втор пат. :bililaaar:

Јас денеска бев на очно, едното око 1.25D(:lud:) и на десното 0.75D (:shok:) ... А и на двете ми беа 0.50D пред 6 месеци ... Само глупава јас не си ги носев наочарите освен некогаш кога ќе ми текне и + немам створено навика така да ќе идам на решение леќи (МОРАМ). Утре идам да пробам дали очиве ќе прифатат, да научам тоа ставање - вадење, раствор да си купам ... Па кога ќе видам како е ќе пишам(ако не пробам нема никогаш да дознаам). Само сеуште стојам на мојот збор, ако немате проблеми со очите, бегајте подалку од леќи. Ем хигиена бараат, ем да се чуваат беспрекорно.:devojkr:

Leki vs Naocari

Sto bi odbrale leki ili naocari eve jas nosam leki i koga doznav deka taa tecnost sto ja imam amo+ complete moisture plus ima bakteriozna tecnost moze da dovede do slepilo se mislam dali da gi nosam veke,zabraneta e vo amerika i vo poveke zemji a kaj nas nema koj da kontrolira toa,imam i naocari no niv gi nosam doma,i sega citav za ova me sokirase sega baram alternativi za ovaa tecnosta.Eve poveke info
http://www.ksby.com/Global/story.asp?S=6588916
Nesto ne saka da go dade a ako ja ima nekoj doma tecnosta neka se sovetuva so svojot ocen lekar.

Ќе јадеме очи и леќи?:pos:

Шала на страна, темава ја префрлам од Гурманско катче во Мода и убавина... Има ваква тема постара, па модераторките ги молам да ја спојат.

Ne ke jademe ama sepak koga doznav na htv deka ja izvadile od upotreba ovaa tecnost a kaj nas nema koj da ja kontrolira,pa jas od taa ameba vo taa tecnost slepilo da dobijam odma ja frlam bre ne razmisluvam a sepak ja probav na drugar mi tecnosta taa sega ke ja kupam zasto ovaa mi stvarase iritacii i jas mislev zasto bev umoren ili mi bea ocive crveni,ne znaev deka ima vakva tema izvinete sto ne sum videl.:smir:

porano imav zelba da stavam leki, a imam potreba od pomagalo dali leki ke bidat ili ocial vazno treba ..... sakav zeleni ili sivozelneni(mackovi) ali toa e edna golema obvrska sekoj den da gi stavas, vadis .... e sea ke vidam

Јас не би си купила леќи. Како прво контактни не ми се потребни, а како моден детаљ би сакала да имав зелени или сини, ама никогаш не би купила такви леќи бидејќи го мразам не-природното во секој случај..
Братучетка ми на пример е зависна од нив,незнае ни самата колку пара има загубено,секогаш купува сини,чудно изгледа со нив, а како најголемо промашување им ги позајмува на другарките што најпрвин пречи при хигиената,па ред други работи. Башка мачно е ставањето :helou:

Jas kupiv leki vo boja sini i denes mi stignaja ii denes prv pat si gi kladov ii super e nishto ne se osejka deka nosish ako imate prashanja kazhete:cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom