Леќи

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Inaku vo Italija ima leki, koi se mnogu kvalitetni no rok na traenje i e 1 den, i sekoj den stavas novi. Inaku lekarite najmnogu gi preporacuvaat, zatoa sto so ovie leki rizikot da dobies infekcija e minimalen.

Gi ima sekade ne samo vo Italija :) Ama ne se tolku kvalitentni, lesno se kinat, ne se tolku dobri. Podobri se tie sto traat eden mesec. Moite se od nekakov specijalen silikonski materijal, moze da se spie so niv i ocite ne se sushat premnogu. Definitivno najdobar izbor, mada sho se duplo poskapi od obicnite leki.. :kajg:

Jas imam leka , posto nosam samo na edno oko od trauma . od tie leki sto se menuvaat sekoj den i super zadovolna sum . Da se malce poskapi ama sepak e oko vo prasanje i vredat. Focus Dailies extra se . Ni okoto se zamara ni se sushi i sekoj den si stavas nova sveza leka na okoto.

imam kafevo zeleni oci i si kupiv temno zeleni leki.abe son bea lekite mnogu si se sakav so niv,se dodeka eden den ne se napraif lom so sestrami i ona gi zema i mi gi isece na parcenca

порано ептен бев затрескана по мерлин менсон и го намолиц татко ми да ми купи исти такви леки и за роденденот ми стигнаа пошто требаше да чекаме еден месец да се донесат од не знам каде:) траеа 3 месеци посто не беа стаклени туку како плетени и ептен беа супер...тогас бев седмо одделение на почетокот и ептен ми се направи мерак, па ги носев у школо ова она...сеа размислувам пак да си купам али со мој пари пошто на татко ми не му се даваат пари за такви глупости..лол...малку се непријатни на очите али се станува навика:)

Edno vreme epten sakav da si kupam leki vo boja bez diopter (light blue boja), milsev deka mnogu dobro ke mi stojat bidejki sum plav. Sega pa mislam da si kupam so diopter deka nosam naocari ama nekako shube mi e.

Sega sakam da si kupam lekji i taka imam nekoi zdrastveni problemi.Neznam kakvi ke si zemam..plavi mislam deka ne bi mi stoele taka da ili zeleni ili kafeavi neznam...

Би носела доколку ми се појават проблеми со очите,во други случаеви:nenene:

Носам леќи од здравствени причини(ќор сум ко љиљак:bilokojzbor:) Ми дадоа плави леќи али пошто имам плави очи не се познаваат а башка подобро е дека случајно кога ке ми паднат(многу ретко) одма ја наоѓам шо нема да се деси ако се проѕирни. До тие што сакат да носат само хигиена раце миење оти''може да ве јаде магаре'' ааа да има лоша страна на прашина ке го јадете ко никој!!!!!

od edna strana bi sakala da nosam leki kako prvo zatoa sto imam potreba bolje toa nego naocari a kako vtoro zatoa sto sakam da imam plavi oci... a od druga strana ne bi nosela zatoa sto mnogu se specificni, ne treba vo zacadeni prostorii, pred spienje da se vagjaat, pred da se kupes da se vagjaat... eee mnogu e nekako :)

Maca напиша:
od edna strana bi sakala da nosam leki kako prvo zatoa sto imam potreba bolje toa nego naocari a kako vtoro zatoa sto sakam da imam plavi oci... a od druga strana ne bi nosela zatoa sto mnogu se specificni, ne treba vo zacadeni prostorii, pred spienje da se vagjaat, pred da se kupes da se vagjaat... eee mnogu e nekako :)

За зачадени простории нема врска(цел ден сум во чад),За тоа тури-вади немај гајле со тек на време(2-3 недели) се навикнува без проблем.А за бањање еее тоа ке идеш на лекар може да ти даат и од тие што може да се бањаш со нив!!!

Може, би ги користел, за промена, али бараат многу голема хигиена.

Имам мал диоптер и носам наочари само за читање, леќи не ми се потребни, затоа што не морам постојано да ги носам наочариве, па да не правам стави-вади цело време.:)
Инаку имам пробано плави леќи (само на кратко, зошто не беа мои :icon_lol:), ама лошо ми стојат, плус не би си го оптеретувала окото само за да имам поинаква боја на очи, ако е поради видот, океј, ако не, не фала.:)

Прво :

Леќа како леќа не е едноставна работа. Има милион зезанции.
Ако не се чуваат правилно, одговорно и хигиенски можат да предизвикаат милион проблеми ... јачмени на окото, внатрешни и надворешни и безброј инфекции. А јас незнам да ги чувам така. :bilokojzbor:

Второ:

Не сакам со помош на леќи да имам плави или било какви очи. Односно не би ставила леќи поради моите каприци. :bililaaar:

Заклчок:

Би носела само кога би морала. Односно само од медицински причини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom