Легијата

• Креатор на темата Креатор на темата Near
  • Време на започнување Време на започнување
Ја само пишав шо мислам за комерцијалата као термин.. не спомнав имиња од типот: Овој е комерцијала, а овој не.

во ред. постот беше наменет за тие претходно што постираја :smir:

9 офтопик мислења избришани. Кој повеќе се разбира во рап, ќе се разберете по приватни пораки или месинџер. Темава оставете ја за Легијата.

Lugje.. jas iskreno ne sum ljubitel na rap muzika, posebno ne na makedonska rap muzika, ama deckive sto pravat i kako celina i kako poedinci se odlicni. Respect za se sto pravat i nadvor od muzikata.

дојде време во државава каде што на кој не му се работи одма станува пеач ниту дарба ниту ништо важно да се рика , само напред има такви и што ве слушаат

дојде време во државава каде што на кој не му се работи одма станува пеач ниту дарба ниту ништо важно да се рика , само напред има такви и што ве слушаат

Добри се легијата,нема збор тука...само во последно време одбегавам да ги слушам некако досадни ми се..се нешто праат песни за тешкиот живот,за улицата..па мајке ми цел албум со тоа го дрват..

Добри се легијата,нема збор тука...само во последно време одбегавам да ги слушам некако досадни ми се..се нешто праат песни за тешкиот живот,за улицата..па мајке ми цел албум со тоа го дрват..

си имаш бе други слушај си ако сакаш за пички,коли,дрога... :smir:

Извини, не те сватив, болдираново беше напишано за Легијата?

За рап музика и не треба да имаш којзнае какви вокални способности. Треба да знаеш текстови да пишуваш. Во поп музиката е обратно...

@kklimeasterix : Да, за нив го напиша ова.

За рап музика и не треба да имаш којзнае какви вокални способности. Треба да знаеш текстови да пишуваш. Во поп музиката е обратно...

Хаха, шо дочекав јас. Значи тој вели дека во Легијата никој нема дарба за пеење, сите рикаат ко магарина. Ах леле...

А па текстојве на рапериве кој од кој се. 10% ал има добри текстови. Другото се` е шунд(срање)

Мразите Легија ? Мразите Токсикологија ? Мразите овај,мразите онај? не ги слушајте бе, толку е тешко ??:smir:

За рап музика и не треба да имаш којзнае какви вокални способности.
Ти терба вокални способности и кондиција и те како.
И флоу мислам...

Не треба да си просечен ако сакаш да бидеш препознатлив.

А па текстојве на рапериве кој од кој се. 10% ал има добри текстови. Другото се` е шунд(срање)

Мислев на ВИСТИНСКИТЕ рапери :)

--- надополнето ---

Ти терба вокални способности и кондиција и те како.
И флоу мислам...

Не треба да си просечен ако сакаш да бидеш препознатлив.

Не реков дека треба да си антиталент за музка. Има многу рапери што немаат одличен глас, а сепак успеале :)

Под вокални способности не се подразбира само бојата на гласот, има рапери кои можат да изрецитираат неколку збора во еден здив. Кој рапер има глас како Тоше да речеме? Сте ги слушале црнцине од Америка? Све кој од кој подебел глас. Ама у тоа и е финтата. За жал има и такви како боле моле, шо коментираат во теми за кои не се ни К од компетентни. Иначе знам дека ова не е хејт група, ама морам да искоментирам дека Токсикологија е збирка на целото скопско „рап“ срање (без копиљаци како Роџерси и сл). Како таа песнана „Ти си куроповикателна“... Ало бре? Каде со такви стихови?
Искрено повеќе слушам поединци отколку групата (Легијата) како целина. Фаворит: Тонио Сан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom