Легијата

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ја само пишав шо мислам за комерцијалата као термин.. не спомнав имиња од типот: Овој е комерцијала, а овој не.
во ред. постот беше наменет за тие претходно што постираја :smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
9 офтопик мислења избришани. Кој повеќе се разбира во рап, ќе се разберете по приватни пораки или месинџер. Темава оставете ја за Легијата.

Младичот

House of Black and White
Член од
17 јуни 2010
Мислења
11
Поени од реакции
2
Lugje.. jas iskreno ne sum ljubitel na rap muzika, posebno ne na makedonska rap muzika, ama deckive sto pravat i kako celina i kako poedinci se odlicni. Respect za se sto pravat i nadvor od muzikata.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
дојде време во државава каде што на кој не му се работи одма станува пеач ниту дарба ниту ништо важно да се рика , само напред има такви и што ве слушаат

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
дојде време во државава каде што на кој не му се работи одма станува пеач ниту дарба ниту ништо важно да се рика , само напред има такви и што ве слушаат
Добри се легијата,нема збор тука...само во последно време одбегавам да ги слушам некако досадни ми се..се нешто праат песни за тешкиот живот,за улицата..па мајке ми цел албум со тоа го дрват..

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Добри се легијата,нема збор тука...само во последно време одбегавам да ги слушам некако досадни ми се..се нешто праат песни за тешкиот живот,за улицата..па мајке ми цел албум со тоа го дрват..
си имаш бе други слушај си ако сакаш за пички,коли,дрога... :smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Извини, не те сватив, болдираново беше напишано за Легијата?

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
За рап музика и не треба да имаш којзнае какви вокални способности. Треба да знаеш текстови да пишуваш. Во поп музиката е обратно...

@kklimeasterix : Да, за нив го напиша ова.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
За рап музика и не треба да имаш којзнае какви вокални способности. Треба да знаеш текстови да пишуваш. Во поп музиката е обратно...

Хаха, шо дочекав јас. Значи тој вели дека во Легијата никој нема дарба за пеење, сите рикаат ко магарина. Ах леле...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496

А па текстојве на рапериве кој од кој се. 10% ал има добри текстови. Другото се` е шунд(срање)

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Мразите Легија ? Мразите Токсикологија ? Мразите овај,мразите онај? не ги слушајте бе, толку е тешко ??:smir:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
За рап музика и не треба да имаш којзнае какви вокални способности.
Ти терба вокални способности и кондиција и те како.
И флоу мислам...

Не треба да си просечен ако сакаш да бидеш препознатлив.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
А па текстојве на рапериве кој од кој се. 10% ал има добри текстови. Другото се` е шунд(срање)
Мислев на ВИСТИНСКИТЕ рапери :)

--- надополнето ---

Ти терба вокални способности и кондиција и те како.
И флоу мислам...

Не треба да си просечен ако сакаш да бидеш препознатлив.
Не реков дека треба да си антиталент за музка. Има многу рапери што немаат одличен глас, а сепак успеале :)

A

apidrone

Гостин
Под вокални способности не се подразбира само бојата на гласот, има рапери кои можат да изрецитираат неколку збора во еден здив. Кој рапер има глас како Тоше да речеме? Сте ги слушале црнцине од Америка? Све кој од кој подебел глас. Ама у тоа и е финтата. За жал има и такви како боле моле, шо коментираат во теми за кои не се ни К од компетентни. Иначе знам дека ова не е хејт група, ама морам да искоментирам дека Токсикологија е збирка на целото скопско „рап“ срање (без копиљаци како Роџерси и сл). Како таа песнана „Ти си куроповикателна“... Ало бре? Каде со такви стихови?
Искрено повеќе слушам поединци отколку групата (Легијата) како целина. Фаворит: Тонио Сан.

Kajgana Shop

На врв Bottom