Legends of Tomorrow

• Креатор на темата Креатор на темата пм=MGLpM
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.411
Поени од реакции
3.330
Legends_of_Tomorrow_Logo.png

Прво Arrow, потоа The Flash, Legends of tomorrow e третиот серијал oд Arrowverse.

1455733359634

Се почнува кога Rip Hunter патува од иднината со цел да регрутира тим од херои и антихерои кои треба да го спречат Vandal Savage да го уништи светот.

*Ликови (сликата погоре):
- Rip Hunter
- Professor Martin Stein / Firestorm и Jefferson Jackson / Firestorm
- Sara Lance / White Canary
- Ray Palmer / Atom
- Chay-Ara / Kendra Saunders / Hawkgirl
- Khufu / Carter Hall / Hawkman
- Leonard Snart / Captain Cold
- [URL='https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_Wave_%28comics%29']Mick Rory / Heat Wave[/URL]

Последно уредено:
што е ова ?

Некако не им е баш разработено како што треба, а time-travel и онака е комплицирана тема. Мислам дека ако не се потрудат повеќе брзо ќе заврши.

Ја гледам,и сум разочарана...очекував повеќе искрено,не само летање од едно на друго место.После тоа и приказната не им е добро обработена.
И слушнав дека ќе ја прекинат,само 10 епизоди ќе има,поради тоа што било многу скапо правењето на епизодите,ефектите,платата на актерите и слично ама не знам што ќе испадне од сето тоа.
Се на се,не ми се свиѓа..Flash и Arrow се каде каде подобри.

Добра е за тепање време, за друго нешто тешко...

Look at these anime eyes. Gotta love 'er :гик::love::love::love:
12805693_1229001617114626_4936665247745797565_n.jpg

За овие двајца ^^ и истер-еговите шо ги фрлаат низ тајм травелот, вреди да се гледа ЛОТ. Ептен кул беше да се види Old-Goatee_Beard-No_Arm Оливер од Дарк Најт стрипот (па и цртанот) на Френк Милер + Конор Хок (иако во 360 степени изпревртена верзија:facepalm:) во апокалиптичен Стар Сити ... т.ј. модерн деј Готам. :icon_lol::P

Првата сезона едвај ја изгледав до половина. Приказната слабо се одвиваше, соодносот помеѓу ликовите ми делуваше ептен исфорсиран и фејк. Затоа ја прекинав. НО... се случи еднаш немајќи што да гледам во моментот, да продолжам од каде што застанав. Првата сезона... така-така. Втората сезона... ПРЕДОБРА. Помеѓу моменталното стање на The Flash, Arrow и оваа серија, дефинитивно оваа ми е најдобра.
Во втората сезона воглавно негативец е Eobard Thawne и многу ми се допадна како е претставен, борбата против него не е лигава како во The Flash, напротив, многу интересни ситуации и заплети се смислени. На врв на се, му потпомагаат Damien Darhk и Malcolm Merlyn, 2 лика кои одлично ги вклопиле за да don't go to waste со оглед на тоа дека Дејмиен повеќе не е дел од Arrow, а Мерлин има мала улога.
Се ми се допадна во врска со втората сезона, почнувајќи од тоа што ги вклучија the Justice Society of America и Amaya како лик; периодот кога Рип не беше Рип, а потоа кратко време беше и негативец; целата приказна околу the Spear of Destiny. Шлагот на тортата беше последната епизода... многу добро обработено, од тематика до претстава. I'm looking forward за 3-та сезона, мислам дека ќе биде интересна, само да не ја разлигават.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom