Легализација на инцест

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Не разбирам шо сакаш да кажеш.

Сакам да кажам дека досега не слушнавме еден невробиолог да ги поддржи ставовите дека инцестот е умоболие. Уствари не добивме ниедно стручно мислење.

1. Грешка си. ДСМ не е ,,јас така, а ти онака мислиш,,.

4. Можам, затоа што било која активност која не повредува трети лица, не може да биде злочин. Просто е. Многу и тоа.
--- надополнето: 14 ноември 2012 во 17:32 ---

1. Вековните правила се менуваат. Жените гласаат, црнците не се робови....

2. Тоа е грозно, не е аргумент. Никаков. И неинцестоидни парови и те како ствараат дефектно потомство. Ајде да забраниме раѓање после 30тата година..... ризикот е голем.

Фуј каква лоша паралела.
Земете малку генетика читајте и ќе ви стане јасно зошто ризикот за дефектно потомство е поголем кај инцест паровите.

Ај дајте аргумент зошто да биде декриминализиран инцестот и зошто да бид легален.
Пошто вие имате аргументи ние останатите немаме т.е. не се доволни.
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 09:40 ---
Инцестот што резултира со подмладок оплодувањето помеѓу блиски крвни сродници (репродукција помеѓу две индивидуи со заеднички предок). Оплодувањето помеѓу крвни сродници доведува до поголема веројатност на вродени дефекти при раѓањето, бидејќи тоа се зголемува дека постојат дел од зиготите кои се хомозиготни, особено со штетните рецесивни алели кои произведуваат вакви нарушувања. Бидејќи повеќето такви алели се ретки во пошироката популација, малку е веројатно дека два неповрзани брачни партнери ќе ги трансферираат хомозиготите т.е. нивнито трансфер е и ќе биде хетерозиготен. Меѓутоа, блиски роднини делат голем дел од нивните алели, веројатноста дека сите такви ретки штетни алели присутни во заеднички предок ќе биде наследен од двата поврзани родители се зголемуваат драстично во однос на не-роднинските парови. На краток рок, со инцестуозната репродукција се очекува да се произведе зголемување на спонтани абортуси на zygotes, перинатална смрт, и постнаталниот деца со вродени дефекти.
Исто така, може да има други штетни ефекти покрај оние предизвикани од рецесивен болести. Така, слични имунолошки систем може да бидат повеќе ранливи на заразни болести (види главниот хистокомпатибилен комплекс и сексуална селекција).
Во1994 една студија покажа значи зголемена смртност со оплодувањето помеѓу крвни сродници меѓу првите братучеди од 4,4%. Децата од родител-дете или брат или сестра-брат се изложени на зголемен ризик во споредба со братучед-братучед. Студиите покажуваат дека 20-36% од овие деца ќе умрат или има голема попреченост што се должи на оплодувањето помеѓу крвни сродници. Една студија од 29 деца кои произлегуваат од брат-сестра, или татко-ќерка инцест покажа дека 20 имаше вродени аномалии, вклучувајќи и четири директно поврзани со автосомно рецесивен алели.

Фуј каква лоша паралела.
Земете малку генетика читајте и ќе ви стане јасно зошто ризикот за дефектно потомство е поголем кај инцест паровите.

Ај дајте аргумент зошто да биде декриминализиран инцестот и зошто да бид легален.
Пошто вие имате аргументи ние останатите немаме т.е. не се доволни.
--- надополнето: 15 ноември 2012 во 09:40 ---
Инцестот што резултира со подмладок оплодувањето помеѓу блиски крвни сродници (репродукција помеѓу две индивидуи со заеднички предок). Оплодувањето помеѓу крвни сродници доведува до поголема веројатност на вродени дефекти при раѓањето, бидејќи тоа се зголемува дека постојат дел од зиготите кои се хомозиготни, особено со штетните рецесивни алели кои произведуваат вакви нарушувања. Бидејќи повеќето такви алели се ретки во пошироката популација, малку е веројатно дека два неповрзани брачни партнери ќе ги трансферираат хомозиготите т.е. нивнито трансфер е и ќе биде хетерозиготен. Меѓутоа, блиски роднини делат голем дел од нивните алели, веројатноста дека сите такви ретки штетни алели присутни во заеднички предок ќе биде наследен од двата поврзани родители се зголемуваат драстично во однос на не-роднинските парови. На краток рок, со инцестуозната репродукција се очекува да се произведе зголемување на спонтани абортуси на zygotes, перинатална смрт, и постнаталниот деца со вродени дефекти.
Исто така, може да има други штетни ефекти покрај оние предизвикани од рецесивен болести. Така, слични имунолошки систем може да бидат повеќе ранливи на заразни болести (види главниот хистокомпатибилен комплекс и сексуална селекција).
Во1994 една студија покажа значи зголемена смртност со оплодувањето помеѓу крвни сродници меѓу првите братучеди од 4,4%. Децата од родител-дете или брат или сестра-брат се изложени на зголемен ризик во споредба со братучед-братучед. Студиите покажуваат дека 20-36% од овие деца ќе умрат или има голема попреченост што се должи на оплодувањето помеѓу крвни сродници. Една студија од 29 деца кои произлегуваат од брат-сестра, или татко-ќерка инцест покажа дека 20 имаше вродени аномалии, вклучувајќи и четири директно поврзани со автосомно рецесивен алели.

Кај неинцестоидните парови на 35 години ризикот е 10 посто (поназад има линк). Да забраниме ли раѓање после 30тата?

И зошто сексот го поврзуваш со потомство? А ако немаат потомство? Во ред е тогаш?
Секс и размножување не се иста работа.

И немам намера да читам чкљ гугл транслејт преводи. Или преведи или остави линк, чудно ти сама ова да си го разбрала.

И генетика сум учела, имам 9ка душо.

Најризични за дефектно потомство се постарите родилки..... мора да се забрани тоа.

Не ми треба аргумент за да дозволам нешто. Ми треба за да забранам.

Да се вмешам за кратко.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Епа тогаш убиството и силувањето нека бидат дозволени.
Зошто? Не ми треба аргумент.

Да, споредбата е глупа, но не е поглупа од твоите, напротив.

me -logoff

Да се вмешам за кратко.

me -logoff

Она рече дека треба аргумент за да се забранат.
Q:Има аргумент за да се забранат?
A:Да.
Q:Забранети се?

Споредбата е глупа али и ти не си нешто подалеку.

Да се вмешам за кратко.

me -logoff

Е ова ти беше врвот, во сите 54 страни.
За силувањето и убиството нема ли аргумент?
Подобро логоф, и оди отрезни се.

Она рече дека треба аргумент за да се забранат.
Q:Има аргумент за да се забранат?
Q:Забранети се?

Споредбата е глупа али и ти не си нешто подалеку.

Игра на зборови, а.

Она рече дека не треба аргумент за да се дозволат.

За инцестот:

Q: Има аргумент за да се забрани?
A: Да.
Q: Забранет е?

Постот ти е глуп, а и ти си блиску до него.

Игра на зборови, а.

Она рече дека не треба аргумент за да се дозволат.

За инцестот:

Q: Има аргумент за да се забрани?
Q: Забранет е?

Постот ти е глуп, а и ти си блиску до него.

Која црна игра на зборови бе. Муабетот е дека не ја сфати поентата на девојката и апропо имаше ропачки фидбек.

Која црна игра на зборови бе. Муабетот е дека не ја сфати поентата на девојката и апропо имаше ропачки фидбек.
Таа игра, го издвојуваш тоа што ти одговара и го вртиш како ти одговара.
И не можеш да сфатиш нешто што го нема. Во овој случај, поентата на девојката.

Да се вмешам за кратко.

Зошто? Не ми треба аргумент
Siluvanjeto e psiho-fizichko maltretiranje na chovek. Ubistvoto e odzemanje na najvrednoto neshto chovek go ima.

Za da sporedish ubistvo so vzaemno soglasna vrska na vozrasni, mislam deka nesto treba da ti fali.

Siluvanjeto e psiho-fizichko maltretiranje na chovek. Ubistvoto e odzemanje na najvrednoto neshto chovek go ima.

Za da sporedish ubistvo so vzaemno soglasna vrska na vozrasni, mislam deka nesto treba da ti fali.
Ги споредив како казнени дела. Ако за едното не треба аргументи за да биде дозволено, и за другото треба да е така.
Знаеш, без разлика дали ќе украдеш илијада или милијарда евра, ти си крадец.

Јас пак мислам дека за да на некој му биде ок плескањето со мајка, сестра, татко, треба сериозно да му фали нешто.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Кај неинцестоидните парови на 35 години ризикот е 10 посто (поназад има линк). Да забраниме ли раѓање после 30тата?

И зошто сексот го поврзуваш со потомство? А ако немаат потомство? Во ред е тогаш?
Секс и размножување не се иста работа.

И немам намера да читам чкљ гугл транслејт преводи. Или преведи или остави линк, чудно ти сама ова да си го разбрала.

И генетика сум учела, имам 9ка душо.

Најризични за дефектно потомство се постарите родилки..... мора да се забрани тоа.

Пуме златно убаво е тоа деветки ово оно, ама ти фалат знаења.
еве почни од википедија да се едуцираш
http://en.wikipedia.org/wiki/Coefficient_of_relationship

Пуме златно убаво е тоа деветки ово оно, ама ти фалат знаења.
еве почни од википедија да се едуцираш
http://en.wikipedia.org/wiki/Coefficient_of_relationship
Ајде ајде, немам намера да го дискутирам потомството, самата сум против прокреативност на инцестиодните парови, него што правиме што сексот не е исто што и размножувањето?
Или тоа ви е единствен аргумент?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom