wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.811
- Поени од реакции
- 34.499
Си го бараш, и тоа со боричне. Кога јас го користам сарказмот, тој служи да се потенцираат фактите. Кога ти го користиш, служи да потенцираш дека ти си ултра кул форумски карактер.
Па зарем и тоа ќе ми го негираш?

Темата за инцестот е многу интересна бидејќи содржи border line аргументи за една поширока расправа на најважната тема во едно демократско општество, кој и со кое право криминализира човечко поведение. Еве да се самоцитирам:
Еве да ти помогнам да разбереш каде е проблемот, затоа што очигледно е дека не можеш сам да сфатиш. Постојат девојки кои наоѓаат дека оралниот секс е гаден и одвратен, исто како што ти или јас или Копиљ или пумата мислиме дека инцестот е гаден и одвратен. Дали тие девојку имаат право да побараат ЗАКОНСКИ оралниот секс да се санкционира? Ако имаат, тогаш зошто? Тие можат морално да го осудат и да не го практицираат, исто што како повеќето луѓе морално го осудуваат и не го практикуваат инцестот, но каде завршува моралната осуда, а каде започнува криминализацијата?
Каде е основата било која човечка пракса да се криминализира? Каде е основата една група на луѓе некоја одредена активност законски да им ја забранува на друга група на луѓе под закана од затворска или било каква казна?
И сега, наместо да се искористи шансата за квалитетна дискуија, го дрвите за семантика, а аргументи никаде ни за лек. Тој првиот пост кој ти го цитирав, беше идиотски, затоа што наместо да дадеш било како аргумент, го обвинуваше Копиљ за лицемерно Дон Кихотство. Дури и да е таков, а не е, ти не нудиш контра аргументи.
Никој, после 50 страни овде не понуди квалитетен аргумент зошто треба инцестот законски да биде криминализиран. Единствениот аргумент, дефектното потомство, за кој јас лично сметав дека е аргумент, се испостави дека е спорен. ИМА НЕКОЈ ДА ПОНУДИ ДРУГ АРГУМЕНТ, ИЛИ ЌЕ ГО ДРВИМЕ УШТЕ 50 СТРАНИ?
Значи, АРГУМЕНТ?
Како еден од поголемите поборци за аргументи, претставуваш shitty соговорник. Ако ние не нудиме аргумент, а јас се согласувам со кика, инцестот треба да е забранет затоа што е инцест (pretty self-explanatory), вие со аргументиве сте во најмала рака комични.
1. Како прво (ама секундарен) аргумент ти е девојките и блоуџаб-(ите?), патетична аналогија и искрено немам желба за дисекција од причини што и ти знаеш дека не држи вода, самошто ова е најблиската компарација до која може да се дојде, за инцестот да изгледа како нормален сексуален акт.
2. Како второ (примарен) аргумент, ако може да се нарече така вашата непоткована алергична реакција на авторитет e фиктивната опресија. Вие имате проблем со постоење законска регулатива воопшто, инцестот е само онака. Злоупотребување на човечките права и слободи има доста кај екстремниот либерализам, а некој свесно сака да ги отвори вратите на инцестот само за во теорија биде слободен човек. Која гордост а, СЛОБОДЕН ЧОВЕК! Уф..
И како трето, знаејќи ги последиците на ваквите егзибиции настапуваш со еден вид на пасивна-агресивна реплика како начин за некое себеоправдување:
Ако не не бива како род, ако ни требаат закони за да спречиме инцестуозен секс, подобро да не нема, отколку да практикуваме лицемерие.
..пак потпирајќи се на моралот да не спаси, оние морални норми кои важеле од секогаш само денес претставуват дел од законот поради традиционалното и обичајното практикување. И така. In a fucking endless loop.