- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
1. Јас никаде не спомнах оти са болести. АПА си е американско творение, и они си ги гледат нештата од ниината камбанарија. Јас само спомнах оти и има доктори шо го сметат за болест, има доктори шо не го сметат за болест. Не навлегувам кој е у право. Само викам оти са разединени..
2. Аналогии шо немат допирни точки. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies for further reference, so there is no necessity for repeating myself.
3. Не се вади со професија. Правниците ќе дојдат да те питат тебе шо е ОК шо не е ОК и после ќе го дефинират.. Ти си domain expert on human relations and psychology, they are just providing the legal framework to fit in your findings and conclusions.
4. Не ми ставај зборове у устата, дека нешто на мене ми изгледа лудо/глупо/(епитет со лоша конотација). Последните 6-7 страни сам доста коректен и не ставих ниеден погрден епитет. Јас имам доволно самопочит да не навредувам човек со кој имам дискусија. Дури и идеализмо шо го спомнувам не го спомнувам дека е нешто лошо, а само една обзервација. Едно нешто шо не ми се ареса у твојта дискусија е, шо се вовлекуваш емоционално, на еден начин со страст. И коа некој ти ги предизвикува ставовите, се случува напишаното под точка 2. Јас не се расправам со тебе, ни па сакам да те навредам, или убедувам оти погрешно размислуваш. Само ја разобличувам тематиката, да видеме шо е основата на проблемо и како евентуално би се разрешил.
И за штабо(ќе бидам малку нападен), не е твој проблем, ама е нивен. И ако одлучат оти си проблем, срце ќе свиреш клавир у идризово, сакала нејќела.
пс. Фразата “не е мој проблем“ е доста излитена, и не можам да разберам дали всушност ти е гајле или не ти е гајле?
It's not my problem, it's not part of my duties, it's not my fault, are just the standard phrases шо у Бугарија ги викат Непукизам.
ппс. За слободата и идеалите. Неам коментар. Само една насмевка под мустаќ.
пппс. Лека Ноќ, утре ќе продужеме да ја дрвеме..![]()
1. АПА е алфа и омега во светот на психијатријата. Не само во Америка.
2. ОК.
3. Не се вадам. Точно, ќе ме прашаат. Ама не и за тоа како да го постават законот.
4. Јас апсолутно не те навредив. Освен ако не го сфати како навреда тоа што немам намера да дискутирам религија затоа што ми е под ниво. И токму така, кога зборувам за нешто што е закон, немам намера да ставам религија како фактор.
Не е мој проблем дали им сметам на тие околу мене. Немам зошто да им се правдам. Ако сакаат да им објаснам кои се моите појдовни точки, во секое време.
Јас барем 10 пати објаснив кои се моите појдовни точки за двете ситуации - и декриминализација и легализација.
Ти ме прашуваш што со народот. Ќе се навикне. Се навикнавме и на полошо. Се навикнавме убијците на нашите бранители да ни седат во парламент, се навикнавме терористи да ни бидат ,,уставотворни,,. Се навикнавме да ни убиваат деца и наместо цело село, 5 души да одат во затвор.
Паралелите тебе што не ти одговараат, не значи дека се лоши. Не можеш да ми кажеш дека тероризмот и неговото амнестирање е помало зло од инцестот. Ние на тоа се навикнавме. Што повеќе? Ме прашуваш како ќе реагира населението што не се иде во затвор за ебавање со братучедот?
Како сака нека реагира. Ќе му пројде. За година, две, пет.
Како сака нека биде, јас немам намера да се срамам од сама себе. Без оглед што правам. А нема нечија овчичка да бидам за сопствената благосостојба.
И за слободна Македонија се гинело....