Лебот од Жито Лукс

• Креатор на темата Креатор на темата vivakastro
  • Време на започнување Време на започнување
Лебот е со лош квалитет бидејќи наместо квасец користат адитиви. И мислам дека тие се канцерогени, па затоа денеска имаме повеќе болни од рак одколку од грип.

Најубаво селски леб од баба ми што меси лебче и печен во тоа како се викаше заѕидана фурна (не од оние бетонски заѕидана туку со кал и сено и лепешка :D ) и лебот ќе трае пет дена и пак е вкусно :)
А сега по продавнициве се тиње за пет часа се рони трошки затоа единствено ми се допаѓа фурна ,,Блажевски`` во Ѓорче Петров ;)

Кој е уствари здрав леб ?

Жито Лукс некогаш имал добар леб? :eek:

Овие сиве ‘државни‘ фирми се која од која побетер во квалитет.Како да си јадел воздух после 2 сати пак имаш чувство на глад.
Битолчани и Прилепчани каков леб печен на дрва вадат и на крај пак поефтин од локалните го носат :cuc: И помалите пекари секогаш ваделе подобар леб, без разлика на ‘рекламите‘.

На жито лукс купуваме се додека не испадна од него едно црно парче врска немам што беше многу гадно, и од тогаш немаме купено не 15 и 5 да го дават не зимам.

Белиот гевгелиски е добар ! Мераклиски сендвичи се прават со крашникот. (y)

recisi sekade lebot e katastrofa vo posledno vreme
koga kupuvam leb sekogas gledam da e ukrugol leb i da e pecen vo furna

Коа јадеш купен леб исто ко да јадеш сунѓер..

Овие црните (повеќето) од нив се вештачки боени со адитиви 2-3 пати имам пораваќано од нив,страшно смрдат и не можам да ги сварам никако сега.

А убав леб нема кај нас,мислам дека во тинекс имаше еден ама ептен скап е тој :cautious:

Лебот од локална но општо позната пекара "Феникс" или народски кажана "Кај Спасе". Секоја вечер во 22 часот вадат топол леб. Кога ќе го земеш можеш и без ништо да го јадеш затоа што и така е преубав.
Жито Леб имаат нов леб со путер нешто, на парчиња е сечен, го пробав, не ми е ништо посебно. Сакам само бел леб, најобичен, на тој сум навикнат.

Лебот од сите пекари е ист горе-доле. Господ еден знае само што јадеме ние, не е можно и не верувам било каде на светов постои леб што не може да се скрши со рака и е како гума да тегнеш. Тие два саата додека е тазе личи на нешто, после е борба.

Коа јадеш купен леб исто ко да јадеш сунѓер..

Да истото го мислам и јас...Сунѓер прав
Лебот од локална но општо позната пекара "Феникс" или народски кажана "Кај Спасе". Секоја вечер во 22 часот вадат топол леб. Кога ќе го земеш можеш и без ништо да го јадеш затоа што и така е преубав.
Жито Леб имаат нов леб со путер нешто, на парчиња е сечен, го пробав, не ми е ништо посебно. Сакам само бел леб, најобичен, на тој сум навикнат.

Туку каде се наоѓа оваа Феникс или кај Спасе?

Инаку да зборуваме за обичен селски леб,а не за црни,со путери итн.Да биде стандарден за секојдневно конзумираље.

Значи некој предлог да биде бел,а не од овие црниве.

Furnata u Kale!najdobar leb imaat.se naoga na 500 metri od amerikanska ambasada nakaj muzejot sto se ide,od desna strana.probaj,nema da zazalis.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Јас еднаш земав леб од житолукс и го натопив во вода чисто да видам колку ке се збие така наквасе. Верувале или не едвај 2 шаки брашно се потрошени за една цела векна. Лебот не вреди ни 10 денари а нас ни го продаваат за 2-3 пати поголема сума на пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom