Лебот од Жито Лукс

• Креатор на темата Креатор на темата vivakastro
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 март 2013
Мислења
960
Поени од реакции
633
Ова тема сум сакал да ја отворам уште многу поодамна.Кај мене во семејството секоја ден веќе традиционално го купуваме селскиот леб од житолукс.Но во последно време лебот нажалост станува се полош и полош.Сега веќе нема ни к од квалитет кој го имаше порано.Златни грци,ако ништо друго барем убав леб правеа.

Па ме интересира дали сеуште купувате леб од жито лукс,и доколку не,која е вашата алтернатива.
Реално разочаран сум и од лебовите кои ги носат во веро и жито лукс т.е оние на жито вардар,жива,унилукс итн.

Има ли некој идеја да предложи некоја пекара во Скопје каде може да се најде убав леб???

Ногу ги дигнаа цените ...

И да мислам дкеа имаше порано поквалитетен леб.

Јас не јадам многу леб, ама кога јадам од КАМ маркет купуваме обично црн, сечен.

Жито лукс никогаш не правел добар леб со квалитет јас обчино не купувам од продавница леб ... обично си земам леб од Кисми, Специјал или пак од локалната фурна од кај мене бидејќи многу поубав леб прават за разлика од остантите кои прават леб како жито лукс, жито полог, димче фурна и тн.

Џабе го ставиа 15 денари кога е Сра... ај да не се изразам лошо сепак леб .

нутри, дали обичната векна, или за сендвичи, важно нутри е топ.

Добро би било да бидат повеќе предлози....Инаку овие од специјал воопшто не ми се допаѓаат.Немаат ништо саглам..

Фурнаџиски леб од Жито Лукс, а најдобар леб во Скопје во населба Маџари спроти Амбулантата во т.н. Славија каде го прават и со маја.Нема да зажалите.. Исто така имаше една фурна во Чаршија што печеше на дрва и беше многу добар. Појма немам како беше, знам одма се грабаа.
Друго чаре меси си дома, а имам и една рецепта за леб со компир кој останува свеж три дена.

Порано од сецканиот купував цело време но ептен станаа катастрофа лебот почна на гума да има вкус :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom