Леб, домат и сирење

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Преубава комбинација, само што јадев, а штом ја видов темава пак ми потекоа лиги. :)
Инаку, јас би додал и младо кромитче со ова, убаво иде.

Буцио,

Се сложувам со тебе - магична комбинација е да се јаде домат, сирење, па дури и краставица, зелена пиперка ... не треба леб за таква салатка - најчесто ја јадам во лето

Всушност доматот е летно овошје (скоро дознав дека е овојше) па во секоја комбинација е добро во лето пр.

- јајца пржени (кајгана) и домат
- домат и сирење
- пржен домат со пиперки и јајца
- различни салати со домати
- полнет домат со урда

Домат како декорација во вид на цвет и сл...кај различни јадења, ордевери

Најубаво летно јадење,ја лебот и со маргарин го мачкам,така поубаво ми е

Eте и јас исто.
А убаво ми е и кога ке ги испечам сите тие заедно, доматот и сирењето изрендано врз лебчето, а може и некое пиперче, па и бибер малце ставам и сусам ако ми се најде уфф мераци:icon_bigg
нез дали некој има вака пробано:raz:
аа сега ми се јаде ова :(

Преубава комбинација, само што јадев, а штом ја видов темава пак ми потекоа лиги. :)
Инаку, јас би додал и младо кромитче со ова, убаво иде.

А.... ете го и кромитчето во приказнава, мислев никој нема да го спомни а без него не ја бива

Едно од омилените јадења ми е.
Најмногу ми се допаѓа кога има домашно лебче, испечено во фурна по можност да е потопло т.е. штотоку испечено и сиренце и патлиџанче мммм мераци, по можност и некое не многу луто пиперче ...поубаво здравје.
П.С. ми се пријаде сега :(

Ова е летно јадење. Што ви текна на ова среде зима? Ај пукајте чварки таму и не зборете многу :)

Само лиги им праите на лугето од овој подфорум еј... Кај да најдам убав патлиџан (благ) среде зима!! :nerv:

И јас сум од тие,
Ех сега ке одам во продавница по патлиџани, сирење имам, и краставици....5:18 наутро е, да отвори прво маркетот :Д

И јас сум од тие,
Ех сега ке одам во продавница по патлиџани, сирење имам, и краставици....5:18 наутро е, да отвори прво маркетот :Д
џабееее бате, сега патлиџаните се ко пластични- никакви ,без вкус, вештачки узреани - (за разлика од оние во лето)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom