Леб, домат и сирење

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас сум гурман човек што се вика нема што немам јадено, така се вика сигурно има. Ама има нешто магично во оваа комбинација секогаш кога ќе ми се умори мојот желудник од разни глупости што ставам во него секогаш ми се јаде леб домат и сирење. Во оваа комбинација не јадам само да јадам туку и уживам во храната дури и сега викам батали се, сакам леб домат и сирење ништо друго, па темава ја посветувам на тоа.

тоа е тоа пријателе..нај доброто летно јадење..леб не секогаш јадам..али патлиџан и сирење обожавам..особено кога ќе отидам во село бабами кога ќе ми даде од тие домашните патлиџани ..ни прскани ни ништо "биволско срце" демек ги викале..абе слатко да се изнајадеш...

Абе џабе специјалитети бифтеци и останати работи,кога ќе ја пробам комбинацијава паѓам на гз !

А бре bucio да не пукнеш м се пријаде сега леб сирење и палиџан.

Најубаво летно јадење,ја лебот и со маргарин го мачкам,така поубаво ми е

Супер комбинација за одличен вкус, го обожавам јадењево!

Еднаш кога бев в село баш оваа вкусна комбинација ја пробав и плус на чист воздух абе милина, ми идеше цел леб да го изедам од што ми беше толку слатко.:pos:

Кога ќе ми текне помал ко бев па ко ќе се поредевме децата од улица седнати на тротоар и сите со крајчињата леб полни со патлиџан :) и галичко сирење. Мераци

Леле на лето морам еднаш дневно да ја јадам комбинација, нема нешто подобро, цел леб можам да го здрвам вака :)

Се сеќавам како мал кога идевме во село и одев со постарите на косење и мама ми ставаше во кесенце 2 кришки леб 2 домата и биено селско сиренце уште се сеќавам на тој вкус од тогаш.И дома често јадам така ама како тој вкус на село што го имаше тогаш никогаш нема да има ми се чини.На село се е поубаво тоа гарантирам.Чист воздух, чиста храна, лебот под вршник печен, домашни домати, домашно сирење од свое млеко што сакаш повеќе.

Мноју јака комбинација.Најслатко ми е ко ќе исечам 1/4 леб,го потопувам со зејтинче,му редам патлижани тркалца,малце сол,му рендам сирење и го смачкувам за 2 мин.Нешто као шопска бургер му иде. :)

Омилено јадење ми е на лето, само тогаш го јадам затоа што во друго време тешко да најдеш убави патлиџани. Ако не сум јаден, цел леб не ми бега...

п.с кај ја видов темава кај се запустив, се настрвив. :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom