LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
Некој со ист таков модел на телевизор, а на друга кабловска да споделит мислење. Мене од еднава кабловска (кај шо ми го праеше проблемов исти) ме убедвеше дека телевизорот не чинит и да го вратам, клавање од другава кабловска, местење параметри за мрежно пребарување, си ги најде сите канали, си ги подреди ко шо требит. зато викам дека е до кабловската, а не до телевизорот.

Без да ги читам другите постови уште од првиот знаев дека се работи за телекабел.
И јас пред три недели кога го земав Самсунгот ЕС5500 при првото аутоскен на каналите го имав тој проблем.Имав 10тина канали на дигиталната,15тина странски радија и 60 аналогни канали.Откако се јавив во Телекабел дир.Штип (тел.612-612) ми објаснуваа али на крај ипак сам открив дека треба во држава да одбереш "Others" (Пошто други држа ви ти се Чешка,Унгарија,Романија,Грција...итн нема западноевропска земја а најдобро би било Германија да се одбере ми рекоа) а најдоле во QAM обавезно да поставиш 256 па тек тогаш да стартуваш аутоскен.Се разбира аутоскенот да ти биде Analog+DVB Cable.
Еве сега имам 94 дигитални канали,4 радија и 60 аналогни.Позз

Без да ги читам другите постови уште од првиот знаев дека се работи за телекабел.
И јас пред три недели кога го земав Самсунгот ЕС5500 при првото аутоскен на каналите го имав тој проблем.Имав 10тина канали на дигиталната,15тина странски радија и 60 аналогни канали.Откако се јавив во Телекабел дир.Штип (тел.612-612) ми објаснуваа али на крај ипак сам открив дека треба во држава да одбереш "Others" (Пошто други држа ви ти се Чешка,Унгарија,Романија,Грција...итн нема западноевропска земја а најдобро би било Германија да се одбере ми рекоа) а најдоле во QAM обавезно да поставиш 256 па тек тогаш да стартуваш аутоскен.Се разбира аутоскенот да ти биде Analog+DVB Cable.

и пак исти курац не ги фака сите дигитални канали и пак ги брише старите и нови додава

И јас сеуште имам сличен проблем со Телекабел Битола исто имам Самсунг ТВ само што кај мене не помага ни една држава ги пробав сите најмногу програми фаќам ако наместам во држави Швајцарија.Најмногу се фаќаат 21 дигитален од кој половина се со слаб или никаков сигнал и цело време ги има оние коцките а другата половина од дигиталните има “џам“ слика и се е без проблем. Најверојатно се работи за слаб сигнал овие дена ќе се јавам да пуштат екипа да видме дали е до сигналот, ако не си завршат работа ќе се префлам на Макс ТВ.

Ako si na telekabel togas e istiot problem kako mojot.Skeniram go televizorot izlezat 94 programi.Posle nekoe vreme mi kazuva deka se detektirani novi kanali.Odam na dopolnuvanje na listata na kanalite(a toa znaci povtorno skeniranje)i togas ili memorira nekoj novi a starite gi snema ili od 94 gi naprave 87 kanali.Toa ne e na site televizori ama na Panasonic e taka.Ne se sekiraj televizoro si e aren problemo e so softvero na kablovskata.Taka mi kaza barem eden blizok vraboten tamo.Toa mozebi ke se sredi ama verojatno treba nov posofisticiran softver.Do togas ili trpi ili smeni go operatorot.

Значи ја денес ставив телекабел али и со старата кабелска го иам истиот проблем.Без разлика дали се анологни(мада е логично со аналогни да биде полоша сликата) и со дигитални сликите не ми се ептен јасни т.е како песок ситен се познава посебно ако иде на некоја програма инфо одоздоле односно кратки вести и ми двое на буквите значи све пробав се е подесено сменив и оператор али не е тоа тоа можно ли е да е до телевизорот иначе имам LCD PHILIPS 32PFL3007H/12

Значи ја денес ставив телекабел али и со старата кабелска го иам истиот проблем.Без разлика дали се анологни(мада е логично со аналогни да биде полоша сликата) и со дигитални сликите не ми се ептен јасни т.е како песок ситен се познава посебно ако иде на некоја програма инфо одоздоле односно кратки вести и ми двое на буквите значи све пробав се е подесено сменив и оператор али не е тоа тоа можно ли е да е до телевизорот иначе имам LCD PHILIPS 32PFL3007H/12

Можно да е до телевизорот пробај види на хд слика дали го имаш истиот проблем sharpness намали го стави го на 10 или 20 не повисок

Како можам да ја отстранам онаа црната боја од позадината на тикерот на телетекст? Станува збор за LG лед тв.

Како можам да ја отстранам онаа црната боја од позадината на тикерот на телетекст? Станува збор за LG лед тв.

Со истото копче од телетексот зависи од телевизорот

Каде можам да најдам наочари за LG 3d tv(пасивно 3д)и колку е цената отприлика

На страната на нептун имаат само за активно 3д,Ај да прашам нешто бидејќи не се разбирам,во LG гледам има вграден DVB-S2 тунер и од позади гледам има влезови за сателитска,ме интерсира дали ке треба да купувам ресивери како што се dreambox.... или само плоча да земам,бидејќи во менито гледам има опција да најдеш канали преку Satellite,и селекетриан е ASTRA Satellite но не наога канали,дали ако земам плоча со моторче и се друго ке ваќам канали.

Па DVB-S2 ти е веќе ресивер, така да дримбокс не ти треба. Ти треба антена и мотор. А кои и какви канали ќе можеш да гледаш, веројатно само слободните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom