Некој со ист таков модел на телевизор, а на друга кабловска да споделит мислење. Мене од еднава кабловска (кај шо ми го праеше проблемов исти) ме убедвеше дека телевизорот не чинит и да го вратам, клавање од другава кабловска, местење параметри за мрежно пребарување, си ги најде сите канали, си ги подреди ко шо требит. зато викам дека е до кабловската, а не до телевизорот.
Без да ги читам другите постови уште од првиот знаев дека се работи за телекабел.
И јас пред три недели кога го земав Самсунгот ЕС5500 при првото аутоскен на каналите го имав тој проблем.Имав 10тина канали на дигиталната,15тина странски радија и 60 аналогни канали.Откако се јавив во Телекабел дир.Штип (тел.612-612) ми објаснуваа али на крај ипак сам открив дека треба во држава да одбереш "Others" (Пошто други држа ви ти се Чешка,Унгарија,Романија,Грција...итн нема западноевропска земја а најдобро би било Германија да се одбере ми рекоа) а најдоле во QAM обавезно да поставиш 256 па тек тогаш да стартуваш аутоскен.Се разбира аутоскенот да ти биде Analog+DVB Cable.
Еве сега имам 94 дигитални канали,4 радија и 60 аналогни.Позз