LCD телевизори

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
За сите кои имаат проблем кога користат титл за филм српско/хрватски каде плеерот не им ги чита буквите Š Ć Đ Ž, отворето го преводот со ноте пад и после одберете format - Charcter sets - Eastern european - ISO 8859-2

После кога ќе го пуштите филмот на ЛЦД преку плеер, одберете Latin 2

Се надевам на некој ќе му помогне ова :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
http://www.neptun.com.mk/mk/proizvodi/tv_-_lcd_displej/lcd_40''-42''.aspx?catId=9&page=0

Кажете ми мислење за SAMSUNG LE 40 D 503 F7 WXXH на прва страна што е. Или некој со блиска цена на него со 1-2к максимум од него или со некоја помала цена а подобар.
мене не ми се свига лично
ке оставам простор на другите да искоментираат зошто

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
мене не ми се свига лично
ке оставам простор на другите да искоментираат зошто
Можеш да ми препорачаш ти по твое со таа цена да не биде над 32к?
-Но да не е некоја шкљ марка.

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Ајде да се надоврзам на ОГРОМНАТА потрошувачка и греење итн. од страна на плазмите :)
Еве еден линк каде може многу јасно да се види се што ни треба... И да, не е од 2009 година како линковите за плазмите што ќе престанат да се произведуваат и ќе ги забранат во ЕУ...

Повелете и секако очекувам и по некој коментар... Особено од оние против плазма екраните...

Код:
http://www.sust-it.net/energy_saving.php?cat=3&ss=42&tariff=53

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Само со фирмвер? Сподели инфо :)
Не е со фирмавер :)

Влегов во сервис менито го сменив моделот од L40D503 во L40D550 овие два модела се сосема исти само што D550 има плус филмови да гледаш :)

Сите што имаат ваков телевизор или сличен еве како оди процедурата за во сервис мени за самсунг
изгасен телевизор и стиската брзо Info, Menu, Mute, и Power

кога ке се пушти телевизорот испага сервис менито е сега тука треба многу да се пази една не смее ништо да се чепка како наместила фабриката така треба и да остане не треба ништ да се мењава оти може да се сјебе телевизорот а нема рестартирање на сервис менито да се врати фабрички е сеа ваше е дали ке факате или не

Избирате Option доле имате Model кај мене беше D503 со стрелките мрдате лево/десно

Е сега треба многу да се внимава на кој модел да се избире ако изберете сосема различен модел може никогаш нема да го запалите телевизорот више
во мојот случај D503 е сосема ист со D550 разликата е во тоа што D550 има плус филмови да се гледа на усб мкв и други

кога ке се избере моделот со копчето Return се вракате наназат и го гасите телевизорот
и пак го палите и више ја имаше кај мене опцијата за гледање филмови

ПАК КЕ КАЖАМ СЕРВИС МЕНИТО НЕ ВЛЕГУВАЈТЕ АКО НЕ ЗНААТЕ ШТО ФАКАТЕ ЕДНА ПОГРЕШНА ИЗМЕНА МОЖЕ ТРАЈНО ДА ГО ЗАЕБЕ ТЕЛЕВИЗОРОТ

СЕ СИ ПРАВИТЕ НА ВАША ОДГОВОРНОСТ

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
онда барај од друг препорака ;) бидејки јас не можам да кажам е ова е добро кога 90% од ЛЦД имаат слаб контраст во споредба со плазма
Да, ама затоа на плазмата после една година користење се појавуваат мртви пиксели.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Не беа на плазмата?
мртвите пиксели се честа појава на ЛЦД кај плазмата е привремен burn-in
во многу ретки случаи може да има и кај плазма мртов пиксел
ако купуваш LG plasma тоа може да ти се деси :)

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
привремен burn-in

АХ ДА БЕШЕ ПРИВРЕМЕН,ДОБРО КЕ БЕШЕ!

Kajgana Shop

На врв Bottom