Само со фирмвер? Сподели инфо
Не е со фирмавер
Влегов во сервис менито го сменив моделот од L40D503 во L40D550 овие два модела се сосема исти само што D550 има плус филмови да гледаш
Сите што имаат ваков телевизор или сличен еве како оди процедурата за во сервис мени за самсунг
изгасен телевизор и стиската брзо Info, Menu, Mute, и Power
кога ке се пушти телевизорот испага сервис менито е сега тука треба многу да се пази една не смее ништо да се чепка како наместила фабриката така треба и да остане не треба ништ да се мењава оти може да се сјебе телевизорот а нема рестартирање на сервис менито да се врати фабрички е сеа ваше е дали ке факате или не
Избирате
Option доле имате
Model кај мене беше D503 со стрелките мрдате лево/десно
Е сега треба многу да се внимава на кој модел да се избире ако изберете сосема различен модел може никогаш нема да го запалите телевизорот више
во мојот случај D503 е сосема ист со D550 разликата е во тоа што D550 има плус филмови да се гледа на усб мкв и други
кога ке се избере моделот со копчето Return се вракате наназат и го гасите телевизорот
и пак го палите и више ја имаше кај мене опцијата за гледање филмови
ПАК КЕ КАЖАМ СЕРВИС МЕНИТО НЕ ВЛЕГУВАЈТЕ АКО НЕ ЗНААТЕ ШТО ФАКАТЕ ЕДНА ПОГРЕШНА ИЗМЕНА МОЖЕ ТРАЈНО ДА ГО ЗАЕБЕ ТЕЛЕВИЗОРОТ
СЕ СИ ПРАВИТЕ НА ВАША ОДГОВОРНОСТ