sto se ne ke procita covek site strucnjaci za TV, ke me ubedat uste i deka ke mi se pokvari za godina dena ke idela u djubre. Pa prijatele postoi i full hd plazma ako sakas da terame do kraj muabet, zemi ili odi u tehno market vidi kako izgleda blurej film na full hd plazma 50 inch panasonic premium full hd 3d pa kazi mi deka e podobar full hd lcd 40" za tie pari. Ne znam kako mozes da tvrdis za nesto sto ne cini ili od inaet zboris bidejki imas full hd 3d lcd od 30-40" i sega zboris deka ne valja 50" hd ready? Ne veruvam deka prestanalo proizvodstvo na plazmi koga doprva idat napred so tehnologija gledas i samiot so kolku hz pocnaa da gi pravat, lcd mora da ima konkurencija, ne ke se natprevaruva samiot so sebe. Sto dzabe ke pravime muabet, pogledni plazma kaj nekoj hd ready pa gledaj full hd lcd pa odluci samiot jas od inaet ne zboram sum gledal i toa i toa i davam golem plus za plazma, za 4 godini da cuknam u drvo nisto loso ne vidov od nea, i ps3 igri igram na hdmi kabel i se e odlicno. Zdravje site neka si imame pari za novive televizori pa koj sto saka neka si kupuva, jas sum za plazma i nisto drugo.