да ....Zdravo ,sakam da prasam dali na novite moderni televizori potrebna im e antena da gi fakjaat makedonskite kanali bez kabelska?
Значи и да ги имата тјунерите DBT како беа тие пак им треба антена ? Бидејќи не ли сега модерните ги имаат вградено ?да ....
Во принцип сите телевизори во денешно време имаат вградено DVB T тјунери за терестријална телевизија , но секако дека треба да имаш и антена за да ги "фаќаш" домашните телевизии .Значи и да ги имата тјунерите DBT како беа тие пак им треба антена ? Бидејќи не ли сега модерните ги имаат вградено ?
DVB T и DVB T2 е за телевизии да гледаш со антена од државата во која живееш што се достапно дигитални за гледање HD или SD.Osobeno ponovite da ne kazuvam skoro site novi TV imaat DVB-T, DVB-T2, DVB-C i DVB-S tjuneri vgradeni.
I jas imam DVD so surround Akai no e od postarite modeli ni ne znam dali ima optichki kabel. Sekoj zvuchnik od saraundot e posebno povrzan so dvd plejerot koj voedno e i pojachalata na istite, i jas sum probal da povrzuvam so TV ama dosega bez uspeh.DVB T и DVB T2 е за телевизии да гледаш со антена од државата во која живееш што се достапно дигитални за гледање HD или SD.
DVB C e за кабел, кабелски оператор
DVB S е за сателит но никогаш јас не сум гледал сателитска без ресивер/приемник.
Автоматски споено мислење:
Мене ме интересира имам домашно кино т.е DVD со сараунд и гледам има приклучок за дигитален оптички кабел. Никогаш не сум користел таков кабел па ме интересира дали тој е за звукот да се слуша или за што точно е? Го има истиот приклучок и во ресивериве на Teлеком MaxTV.
Ако е за аудио дали таков кабел ако поврзам со DVD плеерот и телевизорот ќе има добар звук?
И мене ми е постар модел ама има таков приклучок. Самиот телевизор има приклучок и за слушалки Aux а јас имам и кабел со приклучок со две пинови од оние бело црвено за видео и од другата страна со Аux. Тој Aux го вклучувам во телевизорот а тие бело и црвено во DVD но денес прв пат на овој телевизор приклучувам пуштив преку Youtube музика и приметив многу слабо се слуша преку звучниците од DVDто дури кога е пуштен звукот на DVDто до крај а и бесот е слаб. Сун приклучувал вака лаптоп со DVDто и било одлично за забава правење. Ечеше цела зградаI jas imam DVD so surround Akai no e od postarite modeli ni ne znam dali ima optichki kabel. Sekoj zvuchnik od saraundot e posebno povrzan so dvd plejerot koj voedno e i pojachalata na istite, i jas sum probal da povrzuvam so TV ama dosega bez uspeh.
Jas imam vakov DVD so surround:И мене ми е постар модел ама има таков приклучок. Самиот телевизор има приклучок и за слушалки Aux а јас имам и кабел со приклучок со две пинови од оние бело црвено за видео и од другата страна со Аux. Тој Aux го вклучувам во телевизорот а тие бело и црвено во DVD но денес прв пат на овој телевизор приклучувам пуштив преку Youtube музика и приметив многу слабо се слуша преку звучниците од DVDто дури кога е пуштен звукот на DVDто до крај а и бесот е слаб. Сун приклучувал вака лаптоп со DVDто и било одлично за забава правење. Ечеше цела зграда
Мојот DVD е Sony ваков со инфра ред поврзување помеѓу едните две звучници и другите две.
Прегледај го приврзокот 360720
Предност ТЦЛ што нуди подобра гаранција (5 години), другото горе доле исто е.Сакам да прашам дали PHILIPS или ТCL телевизор до 25.000 денари? Кој бренд е подобар TCL за истата цена нуди Андроид дали вреди или е подобро да се иде со Philips варијатна.
Купив таков кабел и го поврзав со телевизор и DVD и супер е. Највеќе ми е за слушање музика преку Youtube.Поврзи го со кабел за оптичко аудио реиверот од Телеком и ДВД-то .
После тоа , во подесувањата на ресиверот одбери звукот да ти оди преку домашно кино . Во тој случај , ХБО каналите,ББЦ еартх и еден од МТВ каналите ( мтв ливе) ќе ти бидат со Долби звук .
А ако ги поврзеш двд-то и тв-то , филмовите кои се со долби или дтс звук , ќе го репродуцираат тој звук .
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Како пренесе телевизор преку граница? Не ти го царинеа?Ако може совет околу телевизор.
Се мислам помеѓу овие два, искрено појма немам која е разликата освен тоа што едниот е LG, а другиот е Samsung.