LCD телевизори

Член од
12 август 2012
Мислења
357
Поени од реакции
130
Zdravo ,sakam da prasam dali na novite moderni televizori potrebna im e antena da gi fakjaat makedonskite kanali bez kabelska?

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Значи и да ги имата тјунерите DBT како беа тие пак им треба антена ? Бидејќи не ли сега модерните ги имаат вградено ?
Во принцип сите телевизори во денешно време имаат вградено DVB T тјунери за терестријална телевизија , но секако дека треба да имаш и антена за да ги "фаќаш" домашните телевизии .

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Член од
24 септември 2016
Мислења
563
Поени од реакции
748
Osobeno ponovite da ne kazuvam skoro site novi TV imaat DVB-T, DVB-T2, DVB-C i DVB-S tjuneri vgradeni.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.997
Поени од реакции
8.322
Osobeno ponovite da ne kazuvam skoro site novi TV imaat DVB-T, DVB-T2, DVB-C i DVB-S tjuneri vgradeni.
DVB T и DVB T2 е за телевизии да гледаш со антена од државата во која живееш што се достапно дигитални за гледање HD или SD.

DVB C e за кабел, кабелски оператор
DVB S е за сателит но никогаш јас не сум гледал сателитска без ресивер/приемник.
Автоматски споено мислење:

Мене ме интересира имам домашно кино т.е DVD со сараунд и гледам има приклучок за дигитален оптички кабел. Никогаш не сум користел таков кабел па ме интересира дали тој е за звукот да се слуша или за што точно е? Го има истиот приклучок и во ресивериве на Teлеком MaxTV.

Ако е за аудио дали таков кабел ако поврзам со DVD плеерот и телевизорот ќе има добар звук?

Последно уредено:
Член од
24 септември 2016
Мислења
563
Поени од реакции
748
DVB T и DVB T2 е за телевизии да гледаш со антена од државата во која живееш што се достапно дигитални за гледање HD или SD.

DVB C e за кабел, кабелски оператор
DVB S е за сателит но никогаш јас не сум гледал сателитска без ресивер/приемник.
Автоматски споено мислење:

Мене ме интересира имам домашно кино т.е DVD со сараунд и гледам има приклучок за дигитален оптички кабел. Никогаш не сум користел таков кабел па ме интересира дали тој е за звукот да се слуша или за што точно е? Го има истиот приклучок и во ресивериве на Teлеком MaxTV.

Ако е за аудио дали таков кабел ако поврзам со DVD плеерот и телевизорот ќе има добар звук?
I jas imam DVD so surround Akai no e od postarite modeli ni ne znam dali ima optichki kabel. Sekoj zvuchnik od saraundot e posebno povrzan so dvd plejerot koj voedno e i pojachalata na istite, i jas sum probal da povrzuvam so TV ama dosega bez uspeh.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.997
Поени од реакции
8.322
I jas imam DVD so surround Akai no e od postarite modeli ni ne znam dali ima optichki kabel. Sekoj zvuchnik od saraundot e posebno povrzan so dvd plejerot koj voedno e i pojachalata na istite, i jas sum probal da povrzuvam so TV ama dosega bez uspeh.
И мене ми е постар модел ама има таков приклучок. Самиот телевизор има приклучок и за слушалки Aux а јас имам и кабел со приклучок со две пинови од оние бело црвено за видео и од другата страна со Аux. Тој Aux го вклучувам во телевизорот а тие бело и црвено во DVD но денес прв пат на овој телевизор приклучувам пуштив преку Youtube музика и приметив многу слабо се слуша преку звучниците од DVDто дури кога е пуштен звукот на DVDто до крај а и бесот е слаб. Сун приклучувал вака лаптоп со DVDто и било одлично за забава правење. Ечеше цела зграда :icon_lol: :icon_lol:

Мојот DVD е Sony ваков со инфра ред поврзување помеѓу едните две звучници и другите две.
1672514339683.png

Последно уредено:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Поврзи го со кабел за оптичко аудио реиверот од Телеком и ДВД-то .
После тоа , во подесувањата на ресиверот одбери звукот да ти оди преку домашно кино . Во тој случај , ХБО каналите,ББЦ еартх и еден од МТВ каналите ( мтв ливе) ќе ти бидат со Долби звук .

А ако ги поврзеш двд-то и тв-то , филмовите кои се со долби или дтс звук , ќе го репродуцираат тој звук .

Член од
24 септември 2016
Мислења
563
Поени од реакции
748
И мене ми е постар модел ама има таков приклучок. Самиот телевизор има приклучок и за слушалки Aux а јас имам и кабел со приклучок со две пинови од оние бело црвено за видео и од другата страна со Аux. Тој Aux го вклучувам во телевизорот а тие бело и црвено во DVD но денес прв пат на овој телевизор приклучувам пуштив преку Youtube музика и приметив многу слабо се слуша преку звучниците од DVDто дури кога е пуштен звукот на DVDто до крај а и бесот е слаб. Сун приклучувал вака лаптоп со DVDто и било одлично за забава правење. Ечеше цела зграда :icon_lol: :icon_lol:

Мојот DVD е Sony ваков со инфра ред поврзување помеѓу едните две звучници и другите две.
Прегледај го приврзокот 360720
Jas imam vakov DVD so surround:

e0c519fa-6625-4129-bce5-9f662e85506f.jpg

(Slikata e zemena preku google search i prva mi izleze od reklama 5, inaku postot nema vrska so sajtot reklama 5.)

Член од
12 август 2012
Мислења
357
Поени од реакции
130
Сакам да прашам дали PHILIPS или ТCL телевизор до 25.000 денари? Кој бренд е подобар TCL за истата цена нуди Андроид дали вреди или е подобро да се иде со Philips варијатна.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Сакам да прашам дали PHILIPS или ТCL телевизор до 25.000 денари? Кој бренд е подобар TCL за истата цена нуди Андроид дали вреди или е подобро да се иде со Philips варијатна.
Предност ТЦЛ што нуди подобра гаранција (5 години), другото горе доле исто е.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.997
Поени од реакции
8.322
Поврзи го со кабел за оптичко аудио реиверот од Телеком и ДВД-то .
После тоа , во подесувањата на ресиверот одбери звукот да ти оди преку домашно кино . Во тој случај , ХБО каналите,ББЦ еартх и еден од МТВ каналите ( мтв ливе) ќе ти бидат со Долби звук .

А ако ги поврзеш двд-то и тв-то , филмовите кои се со долби или дтс звук , ќе го репродуцираат тој звук .

Купив таков кабел и го поврзав со телевизор и DVD и супер е. Највеќе ми е за слушање музика преку Youtube.

Ако постои сплитер некаде во државава да се купи би земал и тој сплитер да поврзам два такви оптички кабли. Едниот да биде за ресивери а другиот за во DVD плеер.

Член од
2 август 2022
Мислења
206
Поени од реакции
121
Како пренесе телевизор преку граница? Не ти го царинеа?

Член од
29 јуни 2010
Мислења
22
Поени од реакции
11
Јас имам SAMSUNG, вака одличен е, само мали фалинки како на пример кога мењам програми скокаат како зајци преку 5-6 со еден краток клик ама ок, едно време сам се гасеше кога жена ми ќе го упалеше, јебига смарт ТВ е тоа нели? После тоа имав искуство со него кога пуштав цртани за децата на УСБ го познава кога сака и на моменти е украинско или руско или европско, а откако ќе проработеше и пуштев филм после 2 часа обиди, кај што буквално им ск...уваше на децата, можев да го користам како тава за пржење јајца од жешкото. ИО на крај, пола саат чекаш да се старта јутуб ама нема везе се поднаучивме некако да чекаме. И на самиот завршеток, малку посилно притиснав бришејќи го и оп, пукнаааа. Дури после две ипол години користење. Сега имаме црна рамка од е..ни 43' и 500еур бивши ТВ како успомен од сам...факинг.сунг. Браќа и сестри, идам на СТ и ко му ј.бе матер.

Kajgana Shop

На врв Bottom