LCD телевизори

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Од Нептун го земав,ќе видам крајно што ќе направам доколку можам да направам замена.
Ај вака кој од овие модели е подобар,пред се сликата ме интересира.
sony kdl 50 w 805 cbaep
sony kdl 50 w 809 cbaep

И освен овие двата и овој LG,според вас кој е најдобар избор?
lg 49 uh 6207
Сонито се добри ама тие се лански модели и немаат 4К резолуција и не баш се покажа најдобро додека од новите Сони е ТОП со 4К ама прескапички е сега ако бираш од Сони од линкот и немаат никаква разлика тие модели освен Херцажи и би одбрал вториот линк 809 бидејќи следува и наочари , LG-то од линкот е супер исто како Фараон што зема со 43 инч додека од линкот е 49 и земај не се мисли.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.954
Поени од реакции
23.106
Сонито се добри ама тие се лански модели и немаат 4К резолуција и не баш се покажа најдобро додека од новите Сони е ТОП со 4К ама прескапички е сега ако бираш од Сони од линкот и немаат никаква разлика тие модели освен Херцажи и би одбрал вториот линк 809 бидејќи следува и наочари , LG-то од линкот е супер исто како Фараон што зема со 43 инч додека од линкот е 49 и земај не се мисли.

Мојот телевизор се погоди.Сега за сега одлично служи.Дури 49 инчи е неговиот одлично ке му стои.Денес гледав нешто за калибрација ама несакам да чепкам оти не се разбирам воопшто за тоа нешто.може да се подобри сликата на многу начини(само треба да се разбираш во тоа)Изгледав неколку видеа 4К појака слика немам видено во живот,боите се феноменални свукот фантастичен.Web Os-от си работи нормално ни сецкање ни ништо.единствена замерка ми е тоа што нема апликации LG Stor-от кажи речи е празен.Се на се одличен телевизор..

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Мојот телевизор се погоди.Сега за сега одлично служи.Дури 49 инчи е неговиот одлично ке му стои.Денес гледав нешто за калибрација ама несакам да чепкам оти не се разбирам воопшто за тоа нешто.може да се подобри сликата на многу начини(само треба да се разбираш во тоа)Изгледав неколку видеа 4К појака слика немам видено во живот,боите се феноменални свукот фантастичен.Web Os-от си работи нормално ни сецкање ни ништо.единствена замерка ми е тоа што нема апликации LG Stor-от кажи речи е празен.Се на се одличен телевизор..
Направи си акаунт на LG-store и има некакви финти и начини исто како самсунгот може и со LG инаку знам дека има малку апликации но тоа зависи од регионот на пример ако си од англија ќе има апликации,а ако си во МК слаби апликации и види на ЈуТуб има куп туторијали се наоѓа начини тоа зависи од регионот види последниот видео клип.
https://youtu.be/ZwtQ5viwK20
https://youtu.be/_MbPxASpucU
https://youtu.be/nLGDhH3Em2o
https://youtu.be/4U87VZ1dyLo

Below are the codes for quick reference:
EZ-Adjust Password: 0413
Region Codes:
Australasia: 4816
Europe: 3122
USA: 1793
Africa/Middle East: 4955

Последно уредено:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
И патем за калибрација не чепкај тоа се користи дури после стотоци илјади саатови користење и после се прави калибрација но тоа си има упатства

Член од
17 јануари 2014
Мислења
593
Поени од реакции
843
Аха е да Сони-те немаат 4к,а колку би имало разлика да речиме овие Сони со LG-то што го имам наведено во однос на квалитет на слика,затоа што како што гледам сите викаат дека овие Сони модели се со доста добри панели и доста добра слика спрема поевтините 4к модели на телевизори?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Аха е да Сони-те немаат 4к,а колку би имало разлика да речиме овие Сони со LG-то што го имам наведено во однос на квалитет на слика,затоа што како што гледам сите викаат дека овие Сони модели се со доста добри панели и доста добра слика спрема поевтините 4к модели на телевизори?
Точно така ама овие линкови што наведе за Сонито е постар модел и панелот не е исто со тие со 4к па и без 4к сегашниве модели панели ,затоа подобро ЛЏито за тие пари,а ако сакаш Сони тогаш гледај кога е исклучен,панелот да е црн ,а не бледо црн како ланскиот модел.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.954
Поени од реакции
23.106
Ај едно,малце глупо пашање.Со што да го чистам телевизорот?Со навлажнета крпа или си има некое посебно средство за чистење?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ај едно,малце глупо пашање.Со што да го чистам телевизорот?Со навлажнета крпа или си има некое посебно средство за чистење?
http://forum.it.com.mk/threads/nvidia-generalna-diskusija.36409/page-76#post-921570
Со памучна крпа натопена во вода и добро исцедена и веднаш потоа (додека е влажен) со микрофибер

Средства за стакло не. Прво и основно оставаат трага и друго не се знае како ќе реагира тој anti glare премазот. Директно прскање со пумпица никако.
Ако си пушач тогаш најпрво со крпче натопено со средство за стакла (не лакоми со ова) па со водено па на крајо микрофибер.

Досега најдобра микрофибер ми се покажала Fino која ја има во Tinex или Vero. Плава боја, спакувана во целофан амбалажа со округло прозорче.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Има специјално за таа намена

Нанеси и после со микрофибер крпа и толку.
Всушност нанеси на крпа не на екранот туку на крпа колку да се навлажни и бриши.

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.954
Поени од реакции
23.106
Има специјално за таа намена

Нанеси и после со микрофибер крпа и толку.

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
Оваа директно се прска или прво на крпа па после со микрофибер?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Оваа директно се прска или прво на крпа па после со микрофибер?
Предлог ТВ-то се уште ти е нов и не бриши сега почекај да слегне и да работи убаво и после ќе чистиш со ќефот , и не верувам дека е полн со прашина пошо се уште е нов.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.954
Поени од реакции
23.106
Предлог ТВ-то се уште ти е нов и не бриши сега почекај да слегне и да работи убаво и после ќе чистиш со ќефот , и не верувам дека е полн со прашина пошо се уште е нов.

Не,не сега,прашав за да купам тоа што треба за да си го имам кога ке затреба..

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Од Нептун го земав,ќе видам крајно што ќе направам доколку можам да направам замена.
sony kdl 50 w 805 cbaep
sony kdl 50 w 809 cbaep

lg 49 uh 6207
Сони 805 и 809 се постари модели но за лг-то е измислен.
Сега фулл хд ќе биде, али реков за парите кој е најдобар телевизор.

Си земал расипан LG и пак имаш лг во мислите.
Откачи го тој и оди на филипс 49PUS6501 или 49PUS6401 ако сакаш најнова технологија
Ако не ти смета постаро оди на Сони w805,w809 ili w855. Ако не ти е минус тоа што е фулл хд овој ти е супер можеби и најдобар после филипсот за парите[DOUBLEPOST=1480597096][/DOUBLEPOST]
sony kdl 50 w 805 cbaep
sony kdl 50 w 809 cbaep

lg 49 uh 6207
Сони 805 и 809 се постари модели но за лг-то е измислен.
Сега фулл хд ќе биде, али реков за парите кој е најдобар телевизор.

Си земал расипан LG и пак имаш лг во мислите.:confused::confused::confused:
Откачи го тој и оди на филипс 49PUS6501 или 49PUS6401 ако сакаш најнова технологија со се живо и диво внатре.

Ако не ти смета постаро оди на Сони w805,w809 ili w855. Ако не ти смета тоа што е фулл хд овој ти е супер можеби и најдобар после филипсот за парите

Зборев уште пред да купиш да одиш на овие два ти слушаш секој на форум. На крај пак на овие два испадна работата

Kajgana Shop

На врв Bottom