LCD телевизори

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Член од
21 август 2009
Мислења
123
Поени од реакции
49
Здраво,
незнам дали ја погодив темата ако не е за тука ги молам модераторите да го преместат постот.
Земав Philips 40инчен со вграден андроид во него од АМЦ.
е сега сакам да инсталирам на него апликации што не се од Playstore.
дали знае некој како да дозволам да инсталира апликации кои се од unknown sources ?
Влегов во поставките нема нигде да ми дозволи како на телефон да штиклирам за да одоборам.
Се работи за 2 апликации Showbox за филмови и Mobdro за онлајн телевизија :D
Ви благодарам однапред.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
0
Здраво,
незнам дали ја погодив темата ако не е за тука ги молам модераторите да го преместат постот.
дали знае некој како да дозволам да инсталира апликации кои се од unknown sources ?
Влегов во поставките нема нигде да ми дозволи како на телефон да штиклирам за да одоборам.
Ви благодарам однапред.
Thanks Toengel and J23 for leading the way, now that Philips won't...

For the normal consumer without much in-depth Android knowledge, I would consider the following steps from the descriptions above "safe" and sufficient for most:

1. Install Developer Tools from Google Play (link: https://play.google.com/store/apps/d...developertools )
2. In Developer Tools choose Show more apps in Google Play (last point in the menu "Developer settings"). App will "install" touch drivers to emulate other device and reboot TV.
3. Perform a factory reset (in the TV's settings menu) - critical, as otherwise Google Play will not work well.

Et voilà.. I now have all the apps that I wanted in the first place!
Too bad 99% of the TV owners will never profit from this...
Вака некако би било али пази да не зезнеш нешто.
ПС
Извини ама ме мрзеше да преведувам[DOUBLEPOST=1480074453][/DOUBLEPOST]
Здраво,
Ви благодарам однапред.
Thanks Toengel and J23 for leading the way, now that Philips won't...

For the normal consumer without much in-depth Android knowledge, I would consider the following steps from the descriptions above "safe" and sufficient for most:

1. Install Developer Tools from Google Play (link: https://play.google.com/store/apps/d...developertools )
2. In Developer Tools choose Show more apps in Google Play (last point in the menu "Developer settings"). App will "install" touch drivers to emulate other device and reboot TV.
3. Perform a factory reset (in the TV's settings menu) - critical, as otherwise Google Play will not work well.

Et voilà.. I now have all the apps that I wanted in the first place!
Too bad 99% of the TV owners will never profit from this...
Вака некако би било али пази да не зезнеш нешто.
ПС
Извини ама ме мрзеше да преведувам

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.945
Поени од реакции
23.089
Bravos, da castes :) Se ubavo, ama 43 Incha se malku za 4K. Ke treba od metar da gledas. Na 55 inchen se gleda od metar, ne pa na pomali. Ja zbiram pari za barem 60 inchen da si zemam u teko na 2017 :) Ako poeftine moze i taj od 77 incha :P
Друже сакав да земам 40 инчен ама го немаше баш тој модел па затоа зедов 43,ми беше страв да не е премногу голем.
Ама да ти кажам оти небеше лошо и поголем да земам,ама арен е и тој..
Сликата е чиста,звук феноменален,го поврзав со лаптопот имам 6 блуреј филма и неможам да ти опишам колку е добра сликата..Е сега едно прашање,каде да ги најдам овие демо видеата во 4к што се?
Се на се еден одличен телевизор за тие пари,уште е нов па нема ништо ни сецкање и такви работи.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Друже сакав да земам 40 инчен ама го немаше баш тој модел па затоа зедов 43,ми беше страв да не е премногу голем.
Сликата е чиста,звук феноменален,го поврзав со лаптопот имам 6 блуреј филма и неможам да ти опишам колку е добра сликата..Е сега едно прашање,каде да ги најдам овие демо видеата во 4к што се?
Се на се еден одличен телевизор за тие пари,уште е нов па нема ништо ни сецкање и такви работи.
На youtube имаш милион 4к видеа. Ќе се изнагледаш. :D

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.945
Поени од реакции
23.089
Добар избор и пиши какви впечатоци и што ви се допаѓа,а што не ?
Единствено нешто што не ми се допаѓа е тоа што има премалки апликации во LG Store само тоа е недостаток,другото е за чиста десетка..

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Na youtube videata se so minimalen bit rate. Samo pisi na google "4K videos" ima mnogu za siminjanje free i toa po 20, 50 pa i 100 Mbit/sec. Inace ednska gledav u Neptun na 55 inchen LG profesionalni 4K videa i boite i kontrasto se znatno podobreni, a za rezolucijata da ne praeme maabet. Pixelite tek na pola metar gi primetuvas. Se na se 4K e pravoto dozizuvanje na koe so uzivanje mozes da gledas videa bez da gi primetuvas pixelite.
Inace za kratko vreme ke sfanes deka 40-43 incha e minimalna velicina ;)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Единствено нешто што не ми се допаѓа е тоа што има премалки апликации во LG Store само тоа е недостаток,другото е за чиста десетка..
Види на ЈуТуб има туторијали како да инсталраш апликации доволно ти е само Kodi

Член од
15 мај 2016
Мислења
142
Поени од реакции
60
Toa e. На quart има повеќе апликации :D Како и да е со среќа да се користи

Член од
17 јануари 2014
Мислења
593
Поени од реакции
843
Зедов LG49 UH6507,кој можно е да треба да се смени со друг,дајте некој предлог со кој вреди да се замени,што велите за Sony50w805?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Излезе проблем еден со екранот.
А од каде го купи ??? Можно да е фабричка грешка еден ТВ од стотици илјади. И ако не ви дава друг марка тогаш земи истиот како Фараон што зема друг модел е.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
17 јануари 2014
Мислења
593
Поени од реакции
843
А од каде го купи ??? Можно да е фабричка грешка еден ТВ од стотици илјади. И ако не ви дава друг марка тогаш земи истиот како Фараон што зема друг модел е.
Од Нептун го земав,ќе видам крајно што ќе направам доколку можам да направам замена.
Ај вака кој од овие модели е подобар,пред се сликата ме интересира.
sony kdl 50 w 805 cbaep
sony kdl 50 w 809 cbaep

И освен овие двата и овој LG,според вас кој е најдобар избор?
lg 49 uh 6207

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom